Hercsel Adél Itthon

Fideszből Momentum - A fiatalság géniusza

Mit jelent a rendszerváltás idején születni? Leginkább azt, hogy fiatal felnőtté válva, 27 éves korára Magyarországon végképp befeszül az ember. Ráadásul, miközben szeretne a sorsán fordítani, úgy érzi, hogy minden afelé tolja: legyen pont olyan, mint a Fidesz. Rémálom friss politikai belépőknek.

hvg.hu Gazdaság

És akkor a magyarok ismét kiakadtak azon, hogy mivel etetik őket

Ismét napirendre került a vita arról, hogy ugyanabból a termékből mást kapnak az osztrákok, mint mi, közben mind izgalmasabbá válik a kérdés, tulajdonképpen ki is az, aki meg akar minket itatni a betiltott csíki sörel. Vidéki fiatalokat szeretnének a kormányzó politikusok, akiknek néha ellopják a biciklijét a városban. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

hvg.hu Élet+Stílus

Lehangoló felmérés: szoronganak a jövőtől, új testet és új országot szeretnének a fiatalok

A magukat gazdagnak mondó családok gyerekei közül minden harmadik aggódik „csak” a jövőjéért, míg a szegények között ez az arány 81 százalék. Minden tízedik középiskolás más országban képzeli el az életét – derül ki egy friss kutatásból. Balog Zoltán egy másik tanulmányra hivatkozva derűlátó, igaz, a kutatásvezető állításai ezt ott sem támasztják alá.

hvg.hu Élet+Stílus

Igaz mese a bécsi erdőkről

Legyen juhar, tölgy vagy éppen kőris, Bécsben évről évre sok ezer fát ültetnek a minden ősszel megrendezett Fiatal bécsiek erdeje akció keretében. 1984 óta összesen 64 hektárral nőtt az erdőterület a programnak köszönhetően.

hvg.hu Gazdaság

Testükkel fizetnek az ételért a szegény amerikai tinik

Egy 11 éves kislány azért maradt ki az iskolából Chicagóban, hogy áruba bocsássa a testét. Családja ugyanis képtelen volt gondoskodni róla. Los Angelesben a középiskolás lányok az interneten keresik középkorú vagy idősebb férfiak ismeretségét. Az ok a nyomor. Ez derül ki az Urban Institute washingtoni kutatóintézet legújabb felméréséből.

hvg.hu Gazdaság

Már a KSH szerint is a legjobbjaink hagyják el bő egy évtizede az országot

Az utóbbi, több mint egy évtized magyarországi kivándorlói a maradók átlagánál iskolázottabbak, fiatalabbak, és többségük hajadon, illetve nőtlen volt – állapította meg a KSH Népességtudományi Kutatóintézetének friss kutatása. Meg azt, hogy a mind szorítóbb munkaerőhiányhoz mindennek több köze van, mint korábban bárki is gondolta volna.

Palik Júlia Plázs

A dzsihád gyilkos vonzereje: miért dőlnek be a fiatalok?

Ma már nem csak az agresszív apa jelenléte vagy a gyermekkori bántalmazás tényezőiről gondoljuk úgy, hogy táptalaja lehet a szélsőséges ideológiák iránti vonzódásnak. A „terrorista alkat” számos, tulajdonképpen pozitív vágya elégül ki például azoknál, akik az Iszlám Államhoz csatlakoznak, és beolvadnak a csoport identitásába.

Molnár Barbara Vállalat + Vezető

"Bezzeg a vénember otthonról nem dolgozik" - irodák és generációk

Egyre gyakoribb, hogy ugyanazon a munkahelyen akár öt különböző korosztály is együtt dolgozik. A pályakezdő fiatalok a Z generációhoz tartoznak, az ő alapvető élményük a 2008-as gazdasági világválság, míg nagyapáik még a második világháborúhoz teszik a nullpontot. Öt teljesen különböző embertípus dolgozik együtt, akik mást gondolnak a világról, a technológiáról, a munkáról, a karrierről – és úgy összességében az életről is.

Kanicsár Ádám András Plázs

A fiatalok nem mernek nagyot álmodni

Az, hogy mi a luxus, sok mindentől függ. Anyagi körülményektől, társadalmi neveltetéstől, sőt a történelmi korszaktól is. De vajon mit jelent a mai fiatalok számára? Mivé lett a luxus abban a világban, ahol hitellel minden megvásárolható, ahol nincsenek távolságok és ahol mindennek van egy barátságosabb árú verziója? És mi a luxus Magyarországon? A polgári lét?

1 2 3 4 5 6 7 8
A címlapról ajánljuk