Bodnár Zsolt Kult

"Nem vagyok hercegnő!" – A Disney új korszakba lépett

A Vaiana című animációs filmmel megint rálicitált a Pixarra az anyacég – a színes-szagos trópusi környezet, a kőkemény és saját jogán szerethető hősnő, valamint a fergeteges önreflexió nyerő kombinációnak bizonyult, a Disney-mércével is ellenállhatatlan dalokat pedig a Broadway legmenőbb arca szállította. Ha családi mozizást tervez, nem kell sokat gondolkodnia.

Bicsérdi Ádám Kult

A kutyába vett emberről rég készült ilyen letaglózó film

Cannes-ban még nem értették, miért az Én, Daniel Blake kapta az Arany Pálmát, aztán a Brexit és 2016 valósága mindenkit ráébresztett arra, hogy most különös jelentősége van egy a perifériára szorult, kiábrándult emberekről szóló, hiteles drámának. Ken Loach filmje nem fog forradalmat előidézni, de belelát azoknak a lelkébe, akiknek elegük van a megalázó bürokráciából, az anti-szolidáris intézményekből, de megőriznék méltóságukat.

Balla István-Németh Róbert Kult

„Azt mondták, hogy 16 rugesz egy hónapra” - Beri Ary-interjú

A 80-as évek legnagyobb magyar sztárja volt, de kiradírozná életéből a filmszerepeket. Zenei karrierjére és életére döntő és negatív hatással volt ez a népszerűség. Ma már örül neki, hogy senki nem ismeri fel az utcán, és szerényen, de nyugodtan élhet. December 2-án koncertet ad egykori zenekarával. Nem, most sem fogják játszani az Itt vagyunkat.

hvg.hu Kult

Scorsese készülhet az Oscarra – itt a Némaság előzetese

Nem túlzás, hogy az idei év legjobban várt filmjéről van szó, a rendező majdnem 30 éve próbálja tető alá hozni. A 17. századbeli Japánban játszódó jezsuita misszió története most brutálisan erős előzetest kapott.

1 2 3 4 5 6 7
143
A címlapról ajánljuk