Bejelentkezés  

Szenteltfilm - a pápák és a bibliai mozik

Szenteltfilm - a pápák és a bibliai mozik

Ellentmondásos a pápák viszonya vallásos tartalmú filmekhez: elvárnák az alkotóktól a keresztény hozzáállást, ám ateisták műveit is felvették a Vatikán toplistájára.

Letiltották a vászonról a "drámának álcázott pornót"

Egyiptomban kiverte a biztosítékot A lélek szépsége címet viselő alkotás, amivel szemben a legenyhébb vád, hogy a Monica Belluccival főszereplésével készült Maléna című film nem túl sikeres utánérzése. A miniszterelnök személyesen tiltotta ki a mozikból.

MTI

Magyar film is indulhat az Arany Pálmáért idén Cannes-ban

Szőcs Petra A kivégzés rövidfilmje meghívást kapott a 67. cannes-i filmfesztivál hivatalos versenyprogramjába - jelentették be szerdán a szervezők.

MTI

Jön az új, de nagyon más vámpírfilm

Jön az új, de nagyon más vámpírfilm

A hétvégén véget ért Titanic Fesztiválon bemutatott filmek legegyénibb és legbizarabb filmjét,a Valahol Angliábant, illetve a kultrednező Jim Jarmusch fura vámpírmoziját ajánljuk ezúttal. Ez utóbbit csütörtöktől láthatjuk a magyar mozikban.

Amerika kapitány vezet a mozikban

Bemutatása második hétvégéjén is Amerika kapitány vezette a jegyeladási listát az észak-amerikai mozikban: a szuperhős második kalandjára 41,4 millió dollárért (10 milliárd forintért) váltottak jegyet a nézők.

MTI

Megfogadták a titanicosok Jíri Menzel tanácsát

Megfogadták a titanicosok Jíri Menzel tanácsát

A sokszínűség bemutatása és a magas művészi színvonal volt a két legfontosabb szempont az Európai történetek és a Világkörüli út elnevezésű szekciók összeállításakor - mondta Horváth György, a Titanic Filmfesztivál igazgatója.

MTI

Kannibalizmussal túlélni a háborút

Kannibalizmussal túlélni a háborút

Maroknyi menekülő húzza meg magát a kemény tél és a portyázó orosz csapatok elől egy elpusztított faluban, valahol Kelet-Anatóliában. Alphan Eselinek a Titanic Filmfesztivál versenyprogramjában szereplő alkotása az első világháború török hadszínterén játszódik, amikor a sarikamisi csata, a török hadvezetés óriási fiaskója után 90 ezer török katona fagyott meg a zord hegyvidéken.

MTI

Utolsó pillanatban lépett vissza egy szereptől Daniel Craig

Pár nappal a bostoni forgatás megkezdése előtt visszaadta Daniel Craig a The Whole Truth című bírósági dráma főszerepét, amelyben Renée Zellwegerrel játszott volna együtt - közölte a BBC honlapja csütörtökön.

MTI

„Ha valaki többet szeretne megtudni az agymosás különböző módszereiről”

„Ha valaki többet szeretne megtudni az agymosás különböző módszereiről”

A Source család egy 70-es évekbeli, istenként tisztelt guru által irányított kommuna volt, amely boldogan, de agymosottan élt, és még egy zenekart is működtetett. Dokumentumfilm dolgozta fel a történetét, amit a Titanic Fesztiválon láthatunk.

Film az "évtized gyermekéről"

Film az "évtized gyermekéről"

Három generáció, nagymama, anya és lánya történetét meséli el a rendszerváltás körüli korszakba ágyazva a Titanic Filmfesztivál versenyprogramjában szereplő Viktoria című bemutatkozó rendezésében a bolgár Maya Vitkova.

MTI

Film az ok nélküli erőszakról

Film az ok nélküli erőszakról

A Titanic Fesztiválon bemutatott Zhang Ke Jia-film, A bűn érintése négy különböző történetet mesél el a jelenkori Kínából, amelyek közös vonása a hirtelen kirobbanó, megvalósulási módjában irracionális erőszak. A megdöbbentő alkotás megtörtént eseteken alapul.

Újra elérhető az ingyenes filmnéző program

Újra elérhető az ingyenes filmnéző program

Három hét sem kellett hozzá, hogy a világsikert arató filmnéző program, a Popcorn Time feltámadjon. A márciusban milliók bánatára megszűnt torrentkliens újra a régi: igényes katalógusban kínálja a letölthető filmeket, amelyek borítójára kattintva másodperceket kell várni a HD-minőségű lejátszás indulására.

hvg.hu

Ezeket a cuccokat tuti használtan kell venni

Sok termék, áru esetében felvetődik a vásárló fejében, hogy újat, vagy használtat vegyen. A Business Insider most elmondja, mit érdemes mindenképpen használtan venni, és miért.

hvg.hu

Nem tetszik az IMDb? Használja ezt

Nem tetszik az IMDb? Használja ezt

Ha valakit egy kicsit is érdekel a filmek világa, akkor valószínűleg találkozott már az IMDb-vel, amit a filmek legnagyobb adatbázisaként emlegetnek. Milliók használják, de biztosan vannak olyanok, akik iPhone-on és iPaden egy szebb és egyszerűbb alkalmazásra vágynak kedvenc és várva várt filmjeik listázására.

hvg.hu

Nagy durranásra készül Madonna

Harmadik filmje megrendezésére készül Madonna. A film producere az Oscar-díjas Amerikai szépséget is jegyző Bruce Cohen lesz.

MTI

Talán e ponton fordult meg Kelet-Európa történelme

Talán e ponton fordult meg Kelet-Európa történelme

A Walesa a remény embere című új Wajda-film a 70-80-as évek Lengyelországába viszi el a nézőt. Egy olyan nagy ívű karriertörténetet ismerünk meg, amely mögött ott húzódik Lengyelország és egész Kelet-Európa történelme. Kár, hogy a rendező elkötelezett híve Walesának, és ez a filmből is látszik.

"Szép hazugság volt" – remekmű a Grand Budapest Hotel

"Szép hazugság volt" – remekmű a Grand Budapest Hotel

Valószínűleg nem lehet elégszer megnézni Wes Anderson legújabb moziját, a Grand Budapest Hotelt ahhoz, hogy minden apró részletét felfedezzük. De nem is kell, hogy ennyire megszállottan kutassuk a titkát. A film egy olyan cukrászati remekműre emlékeztet, amit nincs szívünk felvágni, annyira jól néz ki egyben.

Meghalt a Hegedűs a háztetőn Oscar-díjas operatőre

Elhunyt 98 éves korában Oswald Morris, számos filmklasszikus, többek közt A domb, az Aki király akart lenni, az Odessa ügyirat operatőre, aki 1971-ben Oscar-díjat kapott a Hegedűs a háztetőn fényképezéséért.

MTI

Budapestre jött az Európa Tanács filmalapja

19 koprodukció, köztük két magyar részvétellel készülő film gyártásának támogatásáról született döntés.

MTI

Megszűnt a gyors és ingyenes filmnéző program

Megszűnt a gyors és ingyenes filmnéző program

A hét egyik legnépszerűbb híre volt, hogy a Popcorn Time nevű programmal azonnal és ingyenesen lehet filmeket nézni HD minőségben. Készítői szerint legálisan, hiszen a program a weben egyébként is elérhető adatokat gyűjtötte össze egy könnyen használható és szép felületre - mégis leállították. Jó hír, hogy még újjászülethet.

hvg.hu
12371

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X