Németh Róbert Kult

Róla beszélek, ha a zenéről beszélek – ma 60 éves Nick Cave

60 éves ma Nick Cave. És akkor itt egy egészen hosszú szünet jön, az úgynevezett gondolkodás, hogy akkor ezt a dolgot honnan is nézzük, hogyan értelmezzük, modorosabban: fogjuk meg, értelmezzük, mi legyen a keret, tudományoskodva: a narratíva. Legyen, mondjuk az, ami itt jön.

MTI Kult

Felgyújtottak több orosz mozit egy különleges balerina miatt

Törvénysértésre való felbujtás gyanújával őrizetbe vették szerdán egy orosz radikális keresztény csoport vezetőjét, akit a hatóságok bűnrészesnek tekintenek az utolsó cár és egy balett-táncosnő szerelméről készült, Matilda című film elleni tiltakozásul elkövetett gyújtogatásokban.

hvg.hu Kult

Megújul A Pál utcai fiúk-film

A Fábri-filmet Jancsó Nyika, a „fiatalabb Pásztor” restaurálja. De szebbé varázsolnak még egy sor klasszikus magyar filmet.

Vándor Éva Élet+Stílus

30 éves a Dirty Dancing, beszéljünk az abortuszról!

Az idén 30 éves Dirty Dancing nemcsak a szerelemről szól, hanem a választás szabadságáról is. Hogyan lett egy abortuszepizód minden idők egyik legnépszerűbb táncos romantikus filmjének a kulcsjelenete? És miért kell mindig túldramatizálni a képernyőn a terhességmegszakítást?

Bodnár Zsolt Kult

Még három hónap: minden, amit eddig tudunk a Star Wars 8-ról

December 14-én jön a mozikba a Star Wars: Az utolsó Jedik, amelyhez hamarosan végre megkaphatjuk a teljes előzetest. De addig is nézzük, mit tudunk Carrie Fisher utolsó filmjéről, amelyben a jól ismert szereplők mellett új cuki lények és sztárszínészek is feltűnnek majd.

1 2 3 4 5 6 7
168

A címlapról ajánljuk