hvg.hu Nagyítás

Nincs többé vanília, tutti-frutti, karamell, rumos dió és kávé

Mindig kész volt elpusztítani egy serpenyőnyi hagymás babot, egy tál makarónit, fazék virslit, de a húst kis híján néha ő adta hozzá. Vezetett rendőrmotort, repülőt, hajót, helikoptert, motorcsónakot; és ha rossz orcát fordítottak felé, repkedtek a fogak, kocsmák estek darabokra. Emlékezetes pofonjai után lovardában, postakocsin, bambuszházban pihentek áldozatai. Képek az egyik legjobb ügynök klasszikusaiból.

Bodnár Zsolt Kult

50 éves lett Hollywood mindenese – J.J. Abrams portréja

Sok-sok év tévézés után lett a geek-birodalom királya a producerként, íróként és rendezőként is elismert J.J. Abrams, akinek óriási szerep jutott a két legnagyobb sci-fi/fantasy franchise, a Star Trek és a Star Wars újraindításában – utóbbinak köszönhetően ő lett a második ember, aki 2 milliárd dolláros bevételt generáló filmet készített. Bár rengetegen úgy tartják, minden arany, amihez hozzáér, legalább annyian irtóznak Abrams bevett szokásaitól.

hvg.hu Kult

Lenyűgöző új képek jöttek az idei Star Wars-filmből

A Zsivány Egyes főbb szereplői most végleg megmutatják magukat, a tengeren átgázoló rohamosztagosok pedig sötétebb társakat is kapnak – az új fotók mellé azt is bejelentették, hogy visszatér Darth Vader eredeti hangja.

hvg.hu Kult

Budapestre érkezett Ryan Gosling

A színész feleségével, Eva Mendes amerikai színésznővel, gyermekeikkel és a család kutyájával érkezett a Szárnyas fejvadász folytatásának forgatására.

hvg.hu Kult

Szlovák és portugál fesztiválokra megy Tarr Béla

A világhírû magyar filmes ma este életmûdíjat vesz át Szlovákiában, majd mesterkurzust tart a portugáliai Espinho ifjúsági filmfesztiválján, munkásságának pedig egy héten át tartó retrospektív programot szentel egy lisszaboni mozi.

hvg.hu Kult

Anya is üzent Brüsszelnek

Fekete Ibolya Anyám és más futóbolondok a családból című alkotását is műsorra tűzi Brüsszel nagyszabású filmfesztiválja, melynek a napokban a belga főváros közkedvelt kulturális központja, a Flagey ad otthont. A június 23-án kezdődő A kategóriás moszkvai nemzetközi filmfesztiválra is meghívták a filmet.

1 2 3 4 5 6 7
130
A címlapról ajánljuk