Lichter Péter Kult

Tudja, milyen zseniális filmek készülnek Latin-Amerikában?

Hollywood legeredetibb filmesei közt számos mexikói, argentin vagy brazil rendezőt találunk, elég csak a Birdmannel és A visszatérővel Oscar-esőben részesült Iñárritura gondolni. Az amerikai karrier előtt azonban még otthon is letették a névjegyüket. A hegedűtanár című brazil és A klán című argentin filmek magyar premierjeinek apropóján összeszedtük az elmúlt évek legjobb latin-amerikai filmjeit.

Bodnár Zsolt Kult

Olcsó akcióvígjátékot csináltak a Star Trekből

J.J. Abrams átadta a stafétát a Halálos iramban-filmek rendezőjének, és pont az történt, amit vártunk: gyors vágások, javarészt gyenge poénok és felületes történet jellemzi a Mindenen túl alcímű harmadik Star Trek-részt. A karaktereket azért még mindig lehet szeretni, és a látvány is lenyűgözően idézi meg a széria hőskorszakát. Kritika.

hvg.hu Kult

Zöld utat kapott a Shrek 5

Bár már a negyedik részt is utolsó fejezetként harangozták be, most bejelentették: 2019-ben érkezik a Shrek ötödik epizódja.

Lichter Péter Kult

Rock, csajok, satöbbi – 7 remek film zenészekről

Ahogy a hazai mozikban nemrég bemutatott A Bigger Splash is mutatja, lehet kitalált rocksztárról is jó filmet készíteni – de azért készült már néhány zseniális film híres zenészekről is: Bob Dylan, Johnny Cash vagy a Doors sem kivétel. Listánkban valós és fikciós zenei történetek egyaránt helyet kaptak.

MTI Kult

Polanski thrillert forgat

Roman Polanski francia thrillert rendez, amelynek forgatókönyvét Oliver Assayas írta a D'apres une histoire vraie (Igaz történet alapján) című díjnyertes regényből.

hvg.hu Kult

Kezdődik a magyar űrhajósfilm forgatása

Lengyel Balázs fekete komédiájából kiderül, hogy az első élőlény az űrben nem egy Lajka nevű kutya, hanem egy Lajkó nevű magyar permetezőpilóta volt.

MTI/hvg.hu Kult

Izgalmas film készül a Pinokkióból

Most a lenyűgöző képi világáról is ismert olasz rendező, Matteo Garrone áll neki Carlo Collodi híres meséjének megfilmesítésének.

Bodnár Zsolt Kult

A Viszkis csak egy dolgot kért Antal Nimródtól - forog az életrajzi film

A Hollywoodból hazatért Antal Nimród már javában forgatja az Ambrus Attila életéről szóló filmet – a fiatal színművészetis, elsőfilmes főszereplő mellett tapasztalt színészekkel készülő Viszkis forgatásán megnéztük, hogyan költik el a Filmalap 1,1 milliárd forintát. A részben fikciós alkotás az ígéretek szerint akciódús, de egyben humoros is lesz. Egy cameóban maga a Viszkis is feltűnik.

Zalavári Noémi Kult

Egyetemi feladatnak indult, zajos, nemzetközi filmsikerré fajult

Hajdu Szabolcs saját családjával, saját házában, tizenhárom tanítványával, minimális költségvetéssel forgatta le legújabb filmjét, a Karlovy Varyban fődíjat kapó Ernelleák Farkaséknál című filmet. A színházi darabból, gerillamódszerekkel készülő produkció imponáló a mai magyar közegben, a filmben dolgozó operatőrhallgatók pedig elárulták, hogy szinte Hajduékhoz költöztek a forgatásra, hogy a barátok etették a stábot, de így is életük élménye volt a munka, amely megható pillanatokat is bőven tartogatott.

hvg.hu Kult

Beengedne egy forgatócsoportot a saját lakásába?

Gerillamódszerekkel, egy normál produkcióhoz képest aprópénzből készült el Hajdu Szabolcs Karlovy Varyban fődíjat bezsebelő filmje, az Ernelláék Farkaséknál. Ráadásul a filmben a teljes Hajdu család szerepel, az operatőrök pedig a rendező tanítványai voltak. Őket kérdeztük a nem mindennapi élmény, a forgatás részleteiről, amely konkrétan Hajduék lakásán zajlott. A beszélgetésből közlünk most részletet.

Czeglédi Fanni Élet+Stílus

"Leszarom, ha kirúgnak, akkor is jövök" – magyar rajongók búcsúztak Bud Spencertől

Carlo Pedersoli, azaz Bud Spencer halála miatt idén a szokásosnál is többen látogattak el a már hagyományos Spencer és Hill Fesztiválra, ahol a rajongók személyes üzeneteiket is elküldhették a két színész családjának, és ahol nem részegen dülöngélő tizenévesek, hanem babon és sörön élő családok adták a fesztivál magját.

1 2 3 4 5 6 7
132
A címlapról ajánljuk