hvg.hu Én és a Cégem

Öt tipp, ami növekedési pályára állíthatja cégét

A növekedés és fejlődés érdekében egy startupnak a megfelelő teljesítménymutatókra kell összpontosítania, továbbá stabil finanszírozási stratégiát kidolgozni, és a kezdetektől fogva globális terveket szőni. A BlaBlaCar alapítója mesél tapasztalatairól.

MTI Vállalkozás

Dől a pénz a kreatív iparba

Kulturális és a kreatív ágazatokban tevékenykedő kkv-k támogatására jelentős összegű garancia biztosítását kezdeményezte az Európai Bizottság és az Európai Beruházási Alap (EBA), az erre a célra rendelkezésre álló garanciakeret jelenleg 121 millió euró (mintegy 37,5 milliárd forint).

hvg.hu Én és a Cégem

Így osztoztak a bankok Matolcsy ingyenhitelén

Nehéz kiszedni a bankok többségéből, egyenként mennyi hitelt helyeztek ki abból a 2100 milliárd forintból, amit a Növekedési Hitelprogram keretében nyújtott nekik az MNB, de a Világgazdaság most összegereblyézte az adatokat.

hvg.hu Én és a Cégem

Aktivizálnák a hazai angyal befektetőket

A Design Terminál és a HVCA Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület kezdeményezésére megalakult a Hungarian Business Angel Network, amelytől a korai fázisú vállalkozások felkarolását várják.

hvg.hu Itthon

Tarlós lepasszolta az agglomerációs közlekedést

Nem sikerült megállapodnia Tarlós Istvánnak és Orbán Viktornak a fővárosi közlekedés finanszírozásáról hétfőn, ezért a főpolgármester ma bejelentette, a főváros ezután nem foglalkozik az agglomerációs közlekedéssel. Az egyeztetést januárban folytatja a kormány és a főváros, de az agglomerációs településeknek az állammal kell egyeztetnie és tárgyalnia a jövőben.

hvg.hu Itthon

Nem tudott megállapodni Orbán és Tarlós

Nem született megállapodás a BKV finanszírozásáról Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester hétfői találkozóján – legalább is így értesült a Népszava. A lap úgy tudja, hogy a három és fél órás találkozóból másfél óra négyszemközt zajlott, majd később Orbán és Tarlós egy-egy kollégája is csatlakozott.

Stemler Miklós Itthon

Végre a magyar gyerekekhez is eljuthat a forradalmi matekjáték

Több éves patthelyzet után sikerült visszaszerezniük találmányuk jogait a kisiskolás korosztály matematikaoktatását forradalmasító Mathterminds alkotóinak, így esély nyílt arra, hogy a raktárban porosodó játékok eljussanak a magyar gyerekekhez. Ehhez már csak egy sikeres Kickstarter kampány szükséges.

hvg.hu Én és a Cégem

Ezért dobják vissza uniós pályázatát

Bár már több mint tíz éve lehet uniós pénzre pályázni Magyarországon, nem ajánlott rutinból megírni a pályázatot, mert az eljárásrend és a formanyomtatványok jelentősen megváltoztak. Mutatjuk, hogy mik a legjellemzőbb elutasítást eredményező hibák.

Varga Szabolcs Én és a Cégem

Csalók és pénznyelők ássák a közösségi pénzgyűjtés sírját

Hatalmas összegeket képesek összedobni a közösségi finanszírozási oldalakon egy-egy projektre, azonban azoknak az eseteknek a száma is nő, ahol a projektgazdák lelépnek a gyanútlan adakozók pénzével, vagy éppen csak elszámolták magukat, és nem tudják teljesíteni vállalásukat. Kérdés, hogy az esetenként ablakon kidobott dollármilliók mennyire szegik kedvét a támogatóknak, és futtatják zátonyra a bizalomra épülő rendszert.

1 2 3 4 5 6 7
12
A címlapról ajánljuk