MTI Én és a Cégem

Itt a lecke a kis magyar cégeknek, a nálunk működő multik jövőre 6 százalékkal emelik a béreket

A Magyarországon működő nemzetközi cégek szerint 2018-ban a magyar bérek további emelkedése várható, mert a képzett munkaerőért folyó versenyben a bérezés továbbra is meghatározó tényező – mondta Sághy András, a Kienbaum Consultants International tanácsadó cég országmenedzsere a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamarával (DUIHK) készített tanulmányt bemutató tájékoztatón.

MTI Gazdaság

Mennyit keresünk majd jövőre? Íme a várakozások

Az idei 10-15 százalékos emelkedést követően jövőre 9-10 százalékos bérnövekedésre számít a versenyszférában a munkaadói és munkavállalói oldal, a fizetéseket a minimálbérek már bejelentett további emelkedése és a mind jelentősebb munkaerőhiány húzza felfelé – közölte a Magyar Idők.

hvg.hu Vállalkozás

A béremelés ellenére sem enyhült a vészhelyzet a boltokban

Nagyjából zéró hatással járt a fizetésemelés a munkaerőhiányra, nem lett több dolgozó a boltokban, hiába emelték az eladók bérét 9 százalékkal és hiába nyúlt meg a nyitvatartási idő a vasárnappal. A kereskedelemben a munkaerőhiány öt év alatt közel az ötszörösére ugrott.

MTI Gazdaság

Tállai fizetésemeléssel rúgja be NAV motorját

Újabb, bár nem túl jelentős fizetésemeléssel folytatódik a NAV-dolgozók életpályamodelljének megvalósítása – mondta az NGM államtitkára. A kockázatos munkakört és a többéves tapasztalatot elismerő rendszernek köszönhetően 63 800 forinttal többet vihet haza most februárban egy határnál 15 éve szolgálatot teljesítő pénzügyőr járőr, mint amennyit 2016 júniusában keresett.

1 2 3 4

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával