MTI Instant tudomány

Van önnek lyukas foga? 3 milliárdan vannak még így vele

Megdöbbentően sok embernek, köztük rengeteg gyereknek van kezeletlen fogszuvasodása - derült ki egy átfogó tanulmányból. A probléma hátterében álló elsődleges ok az étrend: a nagy mennyiségű cukros enni- és innivaló fogyasztása, valamint a rendszeres nassolás.

hvg.hu Sport

Kiverték Tiger Woods fogát

Egy operatőr a kamerával forgolódva úgy szájon vágta a golfozót, hogy kirepült az egyik metszőfoga.

MTI / hvg.hu Instant tudomány

Kihúzták a kórházban mind a 232 fogát – fotó

Hétórás műtéttel több mint 232 fogát és fogszerű képződményét húzták ki egy 17 éves fiúnak egy mumbai kórházban. "Sokkal több is volt ott, de a kisebbeket nehéz volt észrevenni és kihúzni is, mivel még növésben voltak" – mondta Vandana Toravade sebész az Asian Age című napilapnak.

MTI Plázs

Már jól van a baba, akinek nemcsak a szájában nőtt fog

Fogakat találtak egy négy hónapos amerikai csecsemő agydaganatában. A betegség nagyon ritkán fordul elő, ilyen elváltozással ennél a daganatnál pedig korábban valószínűleg senki sem találkozott – olvasható az eset orvosi leírásában.

hvg.hu Sport

Peter Crouch elvesztette három fogát egy ütközésnél

A Stoke City tegnap este a Newcastle Uniteddal mérkőzött és nyert 2-1-re a Premier League hétközi fordulójában. A "langaléta" támadó a 40. percben ütközött Fabricio Coloccinivel, aminek következtében három fogát is elvesztette. Ez nem szegte kedvét, folytatni akarta.

MTI Tech

Mesél a fogkő: a kemény ételt szerette az egyik dél-afrikai ősember

A kemény "harapnivalót" kedvelte távoli ősünk, a kétmillió évvel ezelőtt "Dél-Afrikában" élt Australopithecus sediba, amely leginkább fákkal, bokrokkal és gyümölccsel táplálkozott - derítették ki amerikai és német tudósok, akik kutatásaikat a Nature legújabb számában ismertetik.

1 2

A címlapról ajánljuk