hvg.hu Autó

Éves bérletet ajánlottak fel Tarlósnak a tömegközlekedő civilek

A Kolosy téri kamerára azért van szükség, mert a villamosok nem tudnak beállni a megállóba a szabálytalanul kanyarodóktól - írja a Közlekedő Tömeg nevű szervezet, amely a főpolgármesternek és a kamera miatt megbírságolt feleségének is éves bérletet ajánl fel.

Zelki Benjámin Itthon

Torlódó villamos: milliárdokért áll a dugóban, pedig lenne filléres megoldás

Hol a Kolosy téren, hol a Lukács fürdő előtt, hol a Vörösvári úti végállomásnál torlódnak fel a villamosok, és ez a többi vonallal hangoltság miatt még a város másik végén is nap mint nap felborítja a menetrendet. A BKK tud a problémáról, de nem kaptunk rá választ, mit kíván tenni ellene. Pedig több pofonegyszerű beavatkozással is orvosolni lehetne a helyzetet.

Nagyítás

Ilyen volt 2016 Magyarországon

Mozgalmas év volt az idei. Meneteltünk pedagógusokkal Miskolcon és Budapesten, végigkövettük az Uber-elleni taxistüntetéseket, ott voltunk a Nemzeti Választási Irodában történt incidensnél. Számos cikkben foglalkoztunk a Népszabadság bezárásával, a Quaestor-botrány körülményeivel, megmutattuk a körúti robbantás helyszínét, október 23-a pofonjait. Válogatás az itthoni események képeiből.

Zelki Benjámin Itthon

Hangos kisebbség és pár BKV-s ellenálló lassítja Budapestet

Már negyven éve olyan közlekedési fejlesztések sorát tervezték Budapesten, amelyek még mára is csak nyomokban valósultak meg. A BKK megjelenésével elindult javulás mintha megtorpant volna, de a szakemberek szerint a legnagyobb gond, hogy nincs átfogó közlekedési stratégiája a fővárosnak.

Zelki Benjámin Itthon

Ezért kerül dugóba, ha felül a fonódóra

Egymásra mászó villamosok, beduguló végállomások, rosszul beállított ajtózárak miatti torlódások – két héttel a budai villamosforgalom reformja után, melynek köszönhetően átszállás nélkül juthatunk el Északról Dél-Budára és vissza, a fonódó hálózat jó néhány gyerekbetegséget mutat. A könnyebbség kedvéért végig is fotóztuk ezeket.

hvg.hu Itthon

Párhuzamos világra bukkantak a fonódó villamos építésekor

Ismeretlen eredetű forrást találtak a fonódó villamos építésekor a Frankel Leó utcában – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A forrásba barlangi búvárok merültek le, akik egy 2,5 méter mély medencét és több méter vastag iszapréteget is találtak.

Muck Tibor Itthon

Itt a fonódó villamos - mától egészen más lesz közlekedni Budán

Egy óra alatt lehet eljutni Óbudáról Kamaraerdői a szombaton elindított budai fonódó villamossal – majd ha az teljesen elkészül, mert ahhoz még egy kis alagútszélesítés szükségeltetik. Az építkezés egyébként eddig is nagyon elnyúlt, de az eredményt minden bizonnyal értékelni fogják az utasok - ha már megtanulták az új menetrendet.

MTI Itthon

Holnap estétől beáll a végleges forgalmi rend a Bem rakparton

Vasárnap estétől már a végleges közúti forgalmi rend szerint lehet közlekedni a Bem rakparton a Margit híd és a Bem tér között, miután befejezték a budai fonódó villamoshálózat kialakításához kapcsolódó útépítési munkákat - közölte szombaton a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

hvg.hu Gazdaság

Itt szívatják a polgárt, külföldön hozzá igazodik minden

Olvasóink nagy erőkkel osztották meg a sok érthetetlen, logikátlan szolgáltatást és beruházást, amikkel a pokolba kergetik őket. A postára és az autópálya-elzárásokra nagyon ki vannak bukva, de kaptak bőven a kéményseprők, sőt felbukkant néhány további állampolgár-szívatási technika is. Nincs azonban veszve minden, arra is kaptunk példát, hogy hogyan élhet együtt a kukásautó az álmos polgárokkal.

Gáti Júlia-Molnár Csaba Gazdaság

“Szétvet az ideg, már megint a kukásautó”

Hat kilométeres sávlezárás az autópályán két kilométeren végzett munka miatt, nagy zajt csapó, nem ritkán az egyirányú utcát sokáig eltorlaszoló kukásautó a reggeli csúcsban, forgalombénító nagyberuházások egy műszakban, kéményellenőrzés és ajánlott levél kézbesítés munkaidőben, 220 kilométer autózás egy vízszintes vonalért. Tényleg az a fő cél, hogy szivassák az állampolgárt? Csak remélni merjük, hogy elsősorban nem. A velünk élő szocializmus.

1 2 3
A címlapról ajánljuk
Még több hír a Samsung támogatásával