hvg.hu Itthon

Egyenruhát adnának az ápolókra

Eddig nem volt megkötve, hogy miben dolgozhatnak az ápolók, most a preferált formaruháról egy kérdőíven lehet szavazni.

hvg.hu Itthon

Megszólalt a problémás BKV-ruhákat gyártó cég

Rossz címke kerülhetett a kabátokba a BKV-nak gyártott formaruhák első szériájánál, ezért mutathatott ki egy vizsgálat eltérést, de a gyártó szerint ezt a hibát orvosolták, és a valódi anyagösszetétel megfelelt a tenderkiírásnak. A cég arra hivatkozik, hogy MÁV-nak is ők gyártanak, és ott nem volt baj a ruhákkal. Egyben visszautasítják azokat az állításokat, amelyek rossz színben tüntetik fel a társaságot – írja az Origo.

hvg.hu Itthon

A BKV nem vesz át többet a teszten megbukott formaruhákból

Felfüggeszti a BKV az új formaruhák átvételét, amelyekről nemrég egy szakértői vizsgálat megállapította, hogy rosszabb minőségűek és más anyagösszetételűek, mint amit a gyártó vállalt – írja az Origo. Az új ruhák ráadásul alig szellőznek, sőt, viselésükkor az elektromos kisülés veszélye is fennáll.

hvg.hu Plázs

Rió 2016: kiderült, milyen lesz a Magyar Olimpiai Csapat formaruhája

A Use Unused csapata nyerte a Magyar Olimpiai Bizottság riói olimpiára kiírt formaruha pályázatát. A divattervező trió, Füzes Eszter, Godena-Juhász Attila és Tóth András kollekciója az olimpikonok és divatszakemberek alkotta zsűri szerint praktikus, fiatalos és változatos darabokból áll. A nyertes uniformisok különlegessége, hogy szakítanak a hagyományos, kizárólag piros-fehér-zöld színkombinációjú, öltönyös-kosztümös vonallal.

hvg.hu Itthon

Bevizsgálták: Csak a baj van a BKV új formaruháival

Bár már a nyár folyamán megeresték a BKV illetékesét az új formaruhákkal kapcsolatos kifogásokkal, nem kaptak választ, így a Közlekedési Alkalmazottak Polgári Szakszervezete bevizsgáltatta a nadrágokat, ingeket, dzsekiket és kiderült: semmi sem az, aminek látszik. A BKV-nál jelenleg is folyik a belső vizsgálat az ügyben.

MTI Itthon

Lerongyolódtak a vasutasok

Szakadt, kopott ruhában kénytelen dolgozni több száz vasutas. A MÁV azt ígéri, hogy év végéig új uniformist kapnak, de a dolgozók már nem bíznak ebben. Azt mondják, hogy évek óta csak ígérgetik nekik az új ruhát – írja a hétfői Népszabadság.

hvg.hu Plázs

Divatbemutató volt a MÁV-nál az új egyenruhákból – fotók

Csinosítják a MÁV dolgozóit: új egyenruhát kap a vasúttársaságnál az a körülbelül 16 ezer dolgozó, akik találkoznak az utasokkal. Jövőre már az új uniformist hordja a dolgozók egy része. A MÁV leírása szerint az eddigieknél kényelmesebb, divatosabb, színesebb, jobban szellőző ruhákban dolgozhatnak majd többek között a kalauzok és a jegypénztárosok.

hvg.hu Kult

Rubik-kockás ruhát kaptak a magyar sportolók - fotók

Elkészültek a II. Ifjúsági Olimpiai Játékokra készített magyar formaruhák, a Kínába utazó sportolók a hétvégén el is kezdték átvenni a Rubik-kocka által inspirált szerelésüket - jelentette a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB).

MTI/Népszabadság Plázs

Tizenöt év után új formaruhát kapnak a magyar vasutasok

1999 óta nem kaptak új formaruhát a MÁV dolgozói, most viszont új kollekciókat tesztel a cég. Hiába közeledik azonban a nyár, a rövidnadrág az idei arculatváltásnál sem kerül bele a ruhatárába, csak a mozdonyvezetők tarthatják meg a lecipzározható hosszúnadrág kiváltságát.

Lukács Andrea HVG Hetilap

Hazai színek

Armani ötvendarabos kollekciója és Bob Marley divattervező lányának katonai kabátja mellett az esőbiztos, kapucnis kalotaszegi formaruhák is versenybe szállnak Londonban.


A címlapról ajánljuk