hvg.hu Nagyítás

Munkatársunk készítette itthon az év legjobb hírfotóját

Móricz-Sabján Simon, a Világgazdaság fotóriportere nyerte Borsosék című anyagával idén a legkiemelkedőbb teljesítményért járó MÚOSZ-nagydíjat. A Magyar Újságírók Országos Szövetségének fotóriporteri szakosztálya 36. alkalommal írta ki a magyar sajtófotó-pályázatot. Az összesítés szerint 247 fotós 2260 pályázattal és összesen 6302 képpel pályázott idén.

Czeglédi Fanni Élet+Stílus

„A lényegi dolgok nem változtak: a fiatalok buliznak, csókolóznak, szerelmesek”

Békéscsabáról indult, ma Londonban keresi a kenyerét, főleg divatfotózással. Fényképezte a balett világhírű fenegyerekét, ismerősei hálószobáit és az alternatív zenei közeget. A párizsi terrortámadás után a Bataclan koncerttermében fellépő zenekar énekese azt mondta neki, ha nála lett volna a fegyvere, megakadályozhatta volna a vérengzést. A Junior Prima-díjas Martin Wandával beszélgettünk.

hvg.hu Itthon

A magyar konzulátusnak is dolgozott a tusványosi nőrángató fotós

Bizonyíthatóan a csíkszeredai magyar konzulátusnak is készített felvételeket Borbáth Áron esküvői fotós, aki hajánál fogva rántotta le a földre Tusványoson az Orbán Viktor beszéde alatt tiltakozó nőt. Azt az illetékesek egyelőre nem árulták el, hogy a szombati előadáson is munkából volt-e jelen.

hvg.hu Itthon

Furcsa szabályt kell betartaniuk a vizes vb-n kamerával dolgozóknak – videó

Egy eddig nem tapasztalt kéréssel fordult munkatársainkhoz a biztonsági szolgálat a Hajós Alfréd uszodánál, amikor éppen interjút készítettek. Csak "mozgóképen" lehet ugyanis felvenni a vb helyszíneinek bejáratát az utasítás szerint. Valószínűleg az úgynevezett svenket értették ez alatt, vagyis azt a mozgást, amikor a kamerát oldalra fordítják. A biztonságiak magyarázatát nem egészen értettük. Aki érti, kérjük, jelezze! Videó.

MTI Kult

Öngyilkos lett David Hamilton?

Öngyilkosságba menekülhetett David Hamilton fotóművész, filmrendező, akit egykori, tizenéves modelljei vádoltak nemi erőszakkal.

hvg.hu Élet+Stílus

Önként ment az utcára hajnalban 3200 meztelen kék ember - fotók

A New York-i Spencer Tunicknek finoman szólva sem újdonság, ha meztelen testeket lát, akkor sem, ha éppenséggel több ezer pucér emberről van szó. Meztelen tömegek fotózására specializálódott ugyanis, Mexiko Citytől Sydneyig több ilyen projektje volt már. Az angliai Kingston upon Hull városában 3200 ember vetkőzött le a kérésére. Ezen a helyszínen annyi plusz volt, hogy minden egyes modell vállalta azt is, hogy ruhátlan testét tetőtől talpig kékre fessék.

1 2 3 4 5

A címlapról ajánljuk