MTI Gazdaság

Leminősítette a francia államadósságot az S&P

Péntek reggel a Standards & Poor's (S&P) leminősítette Franciaország devizában és hazai valutában kibocsátott hosszú lejáratú államadósságának besorolását. Az S&P egy fokozattal vitte lejjebb Franciaország államadósság-besorolását, az "AA+" kategóriából "AA" kategóriába minősítve át az országot.

MTI Világ

14 milliárd eurós megszorításra készülnek a franciák

A francia kormány jövőre 14 milliárd eurós megtakarítást kíván elérni, és ugyanekkora összeggel számol 2015-re is - jelezte Pierre Moscovici pénzügyminiszter kedden, a költségvetés nemzetgyűlési vitájának megkezdése előtt.

MTI Gazdaság

Mélypontra esett a francia fogyasztók bizalma

Az elemzői várakozásokat alulmúlva, történelmi mélypontra süllyed júniusban a francia fogyasztói bizalmi index - derül ki a francia statisztikai hivatal, az Insee csütörtöki közléséből.

MTI Gazdaság

A harmadik negyedévben beindulhat a francia gazdaság

A francia gazdaság növekedési pályára állhat a harmadik negyedévben – közölte a francia pénzügyminiszter kedden. Pierre Moscovici szerint a gazdaság élénkülésére vonatkozó várakozását támasztja alá, hogy az áprilisi ipari termelés kellemes meglepetésre 2,2 százalékkal nőtt.

MTI Gazdaság

2008 óta nem volt ennyi munkanélküli Franciaországban

Az idei év első negyedében 10,8 százalékra, 2008 óta a legmagasabb szintre nőtt a munkanélküliségi ráta Franciaországban a tavalyi utolsó negyedévi 10,5 százalékról - közölte csütörtökön a francia statisztikai hivatal, az Insee.

MTI Gazdaság

Újra recesszióba zuhant a francia gazdaság

Egy év után ismét recesszióban a francia gazdaság az ország statisztikai hivatalának szerdán közölt nem végleges adatai szerint. Az Insee azt közölte, hogy a hazai össztermék (GDP) 0,2 százalékkal zsugorodott az idei első negyedévben a gyenge export, a csökkenő beruházások és a mérséklődő lakossági kiadások miatt.

MTI Gazdaság

Franciaországban erősödött az üzleti bizalom

Franciaországban némileg erősödött decemberben az üzleti bizalom a feldolgozóiparban novemberhez képest, de így is jóval elmaradt a hosszú távú átlagtól - közölte pénteken az ország statisztikai hivatala, az Insee.

MTI Gazdaság

Minimális növekedést produkált a francia gazdaság

Az elemzők meglepetésére a francia gazdaság majdnem egy év stagnálás után 0,2 százalékos gazdasági növekedést mutatott a harmadik negyedévben - közölte csütörtökön a francia statisztikai hivatal (INSEE).

MTI Autó

Nagy bajban a francia és olasz autópiac

Franciaországban és Olaszországban tovább hanyatlott augusztusban a gépkocsipiac, a válságot főként a középkategóriás autók gyártói szenvedik meg.

MTI Gazdaság

Franciaországnak megszorításokat kell bevezetnie szakértők szerint

Franciaország kénytelen szigorú megszorításokat végrehajtani, hogy a költségvetést kézben tarthassa és a gazdaság egyensúlya helyreálljon, ez azonban rövid időn belül sztrájkokat, tüntetéseket okozhat - állapította meg Fejérdy Gergely, a Magyar Külügyi Intézet (MKI) tudományos főmunkatársa elemzésében, amelyet az MKI honlapján tettek közzé.

1 2 3

A címlapról ajánljuk