MTI Világ

Örökre megfagyasztják a talajt a fukusimai atomerőműnél

Megfagyasztják a talajt Japánban, a földrengésben és cunamiban megrongálódott fukusimai atomerőmű területén, hogy megakadályozzák a sugárszennyezett talajvíz elszivárgását a tengerbe. Erről szerdán számolt be az üzemeltető Tepco vállalat

MTI Világ

Újabb szivárgás Fukusimában

Éveket késhet a két és fél évvel ezelőtti atomerőmű-baleset nyomán beszennyeződött kelet-japán területek sugármentesítése kormányhivatalnokok hétfői közlése szerint, miközben a Fukusima-1 erőmű üzemeltetője elismerte, hogy a hétvégén a heves esőzések miatt ismét radioaktív víz folyt el a létesítményből.

MTI Világ

Megint szivárog Fukusima

Újabb szivárgást észleltek a fukusimai erőműben, sugárszennyezett víz kerülhetett a tengerbe.

MTI Világ

Most riogatással vádolják a fukusimai erőmű üzemeltetőjét

Élesen bírálta és félrevezető adatok közreadásával vádolta a két és fél évvel ezelőtt balesetet szenvedett Fukusima-1 erőmű üzemeltetőjét csütörtökön a japán atomenergetikai hatóság, amely szerint a cég és a média eltúlozta a létesítménnyel kapcsolatos problémákat.

MTI Világ

A japán kormány átveszi az irányítást Fukusimában

Az egyre súlyosabb radioaktív szivárgások miatt a japán kormány átveszi az irányítást a két éve balesetet szenvedett Fukusima-1 erőmű helyreállítási munkái felett, és ehhez kész a katasztrófákra elkülönített költségvetési keretből is áldozni - közölte Motegi Tosimicu gazdasági, kereskedelmi, ipari, és a nukleáris baleset gazdasági kezeléséért felelős miniszter hétfőn, miután látogatást tett a létesítményben.

MTI Világ

Új katasztrófától tartanak Fukusimában

A fukusimai sugárszennyezett víz szivárgása miatt elhalasztották a két éve várt, és szeptember elejére tervezett próbahalászatot a megrongálódott atomerőműhöz legközelebb fekvő nagyváros halászai, miközben az atomipart felügyelő hatóságok újabb katasztrófasorozattól tartanak.

hvg.hu Gazdaság

Nukleáris apokalipszist is előidézhet az új fukusimai mentőötlet

11 milliárd dollárba kerül, és a hirosimainál 14 ezerszer nagyobb erejű atomrobbanással is végződhet, mi az? Az a kudarccal záruló mentési kísérlet, amivel Fukusimában a megsérült atomreaktor magot emelnék ki a romok közül. Az erőmű tulajdonosa, a Tepco a műveletet végrehajthatónak-, nemzetközi atomenergetikai szaktekintélyek azonban őrültségnek tartják az elképzelést.

hvg.hu Gazdaság

Kiderült, min bukhattak legnagyobbat a befektetők

Az árupiacokban érdekelt befektetők szempontjából nagyon rosszul alakult az első félév, viszont az atomenergia és az elektromos járműgyártás jó választás lehetett – derül ki a Világgazdaság szerint a Bloomberg hírügynökség legjobb és legrosszabb befektetéseket bemutató első féléves összesítéséből.

MTI Világ

Rákban meghalt a volt fukusimai igazgató

58 éves korában nyelőcsőrákban elhunyt kedden Josida Maszao, aki a 2011-es japán atombaleset idején a Fukusima-1 erőmű igazgatója volt – jelentette az NHK televízió.

MTI Gazdaság

Fukusima: probléma újratöltés alatt?

Pénzügyi gondokkal küzd a fukusimai atomerőmű tulajdonosa, ezért mihamarabb újraindítaná a leállított reaktorait. Nem azokat, amelyek megsérültek, de azok, am alatt veszélyes törésvonalat fedeztek fel.

MTI Világ

Kieresztik a tengerbe a fukusimai talajvizet

A tengerbe eresztik a Fukusima 1. atomerőmű kútjaiból kiszivattyúzott, nem sugárszennyezett talajvizet - közölte szerdán a két évvel ezelőtti földrengésben és szökőárban megrongálódott erőmű vezetősége.

MTI Világ

Patkány okozott üzemzavart a fukusimai atomerőműben

Újabb üzemzavar volt hétfőn a két évvel ezelőtti japán földrengésben és szökőárban megrongálódott fukusimai atomerőműben, közel négy órán át szünetelt a hűtés a kettes reaktor fáradt fűtőelemeit tároló medencében – közölte az atomerőművet üzemeltető vállalat, a Tepco.

1 2 3 4 5 6 7 8 9

A címlapról ajánljuk