MTI Világ

A japán kormány átveszi az irányítást Fukusimában

Az egyre súlyosabb radioaktív szivárgások miatt a japán kormány átveszi az irányítást a két éve balesetet szenvedett Fukusima-1 erőmű helyreállítási munkái felett, és ehhez kész a katasztrófákra elkülönített költségvetési keretből is áldozni - közölte Motegi Tosimicu gazdasági, kereskedelmi, ipari, és a nukleáris baleset gazdasági kezeléséért felelős miniszter hétfőn, miután látogatást tett a létesítményben.

MTI Világ

Új katasztrófától tartanak Fukusimában

A fukusimai sugárszennyezett víz szivárgása miatt elhalasztották a két éve várt, és szeptember elejére tervezett próbahalászatot a megrongálódott atomerőműhöz legközelebb fekvő nagyváros halászai, miközben az atomipart felügyelő hatóságok újabb katasztrófasorozattól tartanak.

hvg.hu Gazdaság

Nukleáris apokalipszist is előidézhet az új fukusimai mentőötlet

11 milliárd dollárba kerül, és a hirosimainál 14 ezerszer nagyobb erejű atomrobbanással is végződhet, mi az? Az a kudarccal záruló mentési kísérlet, amivel Fukusimában a megsérült atomreaktor magot emelnék ki a romok közül. Az erőmű tulajdonosa, a Tepco a műveletet végrehajthatónak-, nemzetközi atomenergetikai szaktekintélyek azonban őrültségnek tartják az elképzelést.

hvg.hu Gazdaság

Kiderült, min bukhattak legnagyobbat a befektetők

Az árupiacokban érdekelt befektetők szempontjából nagyon rosszul alakult az első félév, viszont az atomenergia és az elektromos járműgyártás jó választás lehetett – derül ki a Világgazdaság szerint a Bloomberg hírügynökség legjobb és legrosszabb befektetéseket bemutató első féléves összesítéséből.

MTI Világ

Rákban meghalt a volt fukusimai igazgató

58 éves korában nyelőcsőrákban elhunyt kedden Josida Maszao, aki a 2011-es japán atombaleset idején a Fukusima-1 erőmű igazgatója volt – jelentette az NHK televízió.

MTI Gazdaság

Fukusima: probléma újratöltés alatt?

Pénzügyi gondokkal küzd a fukusimai atomerőmű tulajdonosa, ezért mihamarabb újraindítaná a leállított reaktorait. Nem azokat, amelyek megsérültek, de azok, am alatt veszélyes törésvonalat fedeztek fel.

MTI Világ

Kieresztik a tengerbe a fukusimai talajvizet

A tengerbe eresztik a Fukusima 1. atomerőmű kútjaiból kiszivattyúzott, nem sugárszennyezett talajvizet - közölte szerdán a két évvel ezelőtti földrengésben és szökőárban megrongálódott erőmű vezetősége.

MTI Világ

Patkány okozott üzemzavart a fukusimai atomerőműben

Újabb üzemzavar volt hétfőn a két évvel ezelőtti japán földrengésben és szökőárban megrongálódott fukusimai atomerőműben, közel négy órán át szünetelt a hűtés a kettes reaktor fáradt fűtőelemeit tároló medencében – közölte az atomerőművet üzemeltető vállalat, a Tepco.

MTI Világ

Tableten figyelhetik otthonaikat a fukusimai kitelepítettek

Táblagépeket adott kitelepített lakóinak egy, a Fukusima-1 atomerőmű környékén található japán város önkormányzata szerdán, hogy az evakuáltak ezeken keresztül a nap huszonnégy órájában nyomon követhessék az egykori lakhelyükön történő eseményeket.

MTI Karrier

Vadászni kell a sugármentesítőkre Fukusimában

Súlyos gondokat okoz a munkaerőhiány a 2011-ben atomerőmű-baleset által sújtott Fukusima prefektúra sugármentesítésében, mivel az alacsony bérek és a radioaktivitástól való félelem miatt csak kevesen jelentkeznek a feladatra - írta a Jomiuri Simbun című japán napilap szerdán.

MTI Világ

Beismerte hibáját a fukusimai erőmű üzemeltetője

Beismerte, hogy figyelmen kívül hagyta a biztonsági előírásokat, és összejátszott az állami felügyelettel a tavaly márciusban Japánban balesetet szenvedett Fukusima-1 erőművet üzemeltető Tepco cég.

MTI Világ

Különleges megfigyelés alá helyezik a fukusimai erőművet

Különleges felügyeletet megkövetelő létesítménynek minősítette a tavaly márciusban balesetet szenvedett Fukusima-1 erőművet a nemrég felállított japán atomenergiai szabályozó hatóság szerdán, miközben az erőművet birtokló Tepco vállalat állami segítséget kért a becslései szerint tízezer milliárd jenbe (csaknem 100 milliárd euróba) kerülő sugármentesítéshez.

hvg.hu Gazdaság

Fukushimából csak pálinka importálható

Másfél évvel az atomerőművi robbanások után úgy találta az Európia Bizottság, hogy a japán tartományból továbbra sem érkezhet az EU-ba élelmiszer és takarmány. Legközelebb másfél év múlva térnek vissza a kérdésre.

1 2 3 4 5 6 7 8 9
A címlapról ajánljuk
Utánanéztük Lázár János számainak - valami nagyon nem stimmel

Utánanéztük Lázár János számainak - valami nagyon nem stimmel

Elég csöppet utána számolni, és kiderül, hogy annak a gazdasági sikerpropagandának, amit Lázár János legutóbb csütörtökön előadott, vannak ám igen gyenge pontjai. Ez önmagában is nagy gond, de ha a kormány tagjai el is hiszik azt, amit saját maguk kozmetikáznak, ott a következmények még súlyosabbak lehetnek.