Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Rákban meghalt a volt fukusimai igazgató

58 éves korában nyelőcsőrákban elhunyt kedden Josida Maszao, aki a 2011-es japán atombaleset idején a Fukusima-1 erőmű igazgatója volt – jelentette az NHK televízió.

MTI

Megint radioaktív víz szivárgott a fukusimai erőműben

Körülbelül 360 liter radioaktív víz szivárgott ki egy tartályból Japánban, a földrengés és szökőár miatt megsérült Fukusima-1 atomerőműben – közölte pénteken a létesítmény tulajdonosa.

MTI

Fukusima: probléma újratöltés alatt?

Fukusima: probléma újratöltés alatt?

Pénzügyi gondokkal küzd a fukusimai atomerőmű tulajdonosa, ezért mihamarabb újraindítaná a leállított reaktorait. Nem azokat, amelyek megsérültek, de azok, am alatt veszélyes törésvonalat fedeztek fel.

MTI

Kieresztik a tengerbe a fukusimai talajvizet

A tengerbe eresztik a Fukusima 1. atomerőmű kútjaiból kiszivattyúzott, nem sugárszennyezett talajvizet - közölte szerdán a két évvel ezelőtti földrengésben és szökőárban megrongálódott erőmű vezetősége.

MTI

Patkány okozott üzemzavart a fukusimai atomerőműben

Újabb üzemzavar volt hétfőn a két évvel ezelőtti japán földrengésben és szökőárban megrongálódott fukusimai atomerőműben, közel négy órán át szünetelt a hűtés a kettes reaktor fáradt fűtőelemeit tároló medencében – közölte az atomerőművet üzemeltető vállalat, a Tepco.

MTI

Tableten figyelhetik otthonaikat a fukusimai kitelepítettek

Tableten figyelhetik otthonaikat a fukusimai kitelepítettek

Táblagépeket adott kitelepített lakóinak egy, a Fukusima-1 atomerőmű környékén található japán város önkormányzata szerdán, hogy az evakuáltak ezeken keresztül a nap huszonnégy órájában nyomon követhessék az egykori lakhelyükön történő eseményeket.

MTI

Megbukott az összes japán atomerőmű

Megbukott az összes japán atomerőmű

Egyik japán atomerőmű sem felel meg a biztonsági előírásoknak.

MTI

Vadászni kell a sugármentesítőkre Fukusimában

Súlyos gondokat okoz a munkaerőhiány a 2011-ben atomerőmű-baleset által sújtott Fukusima prefektúra sugármentesítésében, mivel az alacsony bérek és a radioaktivitástól való félelem miatt csak kevesen jelentkeznek a feladatra - írta a Jomiuri Simbun című japán napilap szerdán.

MTI

Újabb japán nukleáris erőmű alatt találtak törésvonalat

Újabb japán nukleáris erőmű alatt találtak törésvonalat

A Higashi Dori nukleáris erőmű alatt két aktív törésvonal is lehet, nem visszakapcsolni, hanem inkább lebontani kéne - vélik a japán nukleáris hatóság szakértői.

Beismerte hibáját a fukusimai erőmű üzemeltetője

Beismerte, hogy figyelmen kívül hagyta a biztonsági előírásokat, és összejátszott az állami felügyelettel a tavaly márciusban Japánban balesetet szenvedett Fukusima-1 erőművet üzemeltető Tepco cég.

MTI

Különleges megfigyelés alá helyezik a fukusimai erőművet

Különleges felügyeletet megkövetelő létesítménynek minősítette a tavaly márciusban balesetet szenvedett Fukusima-1 erőművet a nemrég felállított japán atomenergiai szabályozó hatóság szerdán, miközben az erőművet birtokló Tepco vállalat állami segítséget kért a becslései szerint tízezer milliárd jenbe (csaknem 100 milliárd euróba) kerülő sugármentesítéshez.

MTI
Hirdetés

Fukushimából csak pálinka importálható

Fukushimából csak pálinka importálható

Másfél évvel az atomerőművi robbanások után úgy találta az Európia Bizottság, hogy a japán tartományból továbbra sem érkezhet az EU-ba élelmiszer és takarmány. Legközelebb másfél év múlva térnek vissza a kérdésre.

hvg.hu

Hetven kilós robotruhát kapnak a fukusimai dolgozók

Hetven kilós, a mozgást segítő belső motorokkal ellátott sugárvédelmi "robotruhát" készített a Fukusima-1 atomerőműben dolgozóknak egy japán vállalat.

MTI

Valami nem stimmel a fukusimai kutyákkal

A házi kedvencként tartott, elkóborolt kutyáknál hosszan elhúzódó stressztüneteket tapasztaltak japán kutatók, akik a 2011-es földrengés, szökőár és az azt követő fukusimai atomerőmű-baleset hatását vizsgálták.

MTI
Hirdetés

Kiemelik a sérült fűtőelemeket az egyik fukusimai atomreaktorból

A katasztrófaelhárítók hozzáláttak az elhasznált fűtőelemek kiemeléséhez a tavaly márciusban megrongálódott fukusimai atomerőmű 4-es reaktorában - jelentette be kedden az erőművet üzemeltető TEPCO vállalat.

MTI

Elkezdhetnek visszatérni a lakosok Fukusima térségébe

Megszüntette a belépési tilalmat az atomkatasztrófa sújtotta Fukusima tartomány egyes részein a japán kormány - adta hírül pénteken az NHK japán hírportál.

MTI

Emberi hiba okozta a fukusimai balesetet

Emberi hiba okozta a fukusimai balesetet

Emberi hibából történt a fukusimai atomkatasztrófa - állapította meg egy japán parlamenti bizottság a most elkészült jelentésében.

hvg.hu

Nem lettek betegek a Fukusimánál dolgozók az ENSZ szerint

Nem lettek betegek a Fukusimánál dolgozók az ENSZ szerint

Nem okozott megbetegedést eddig a fukusimai baleset helyszínén dolgozó alkalmazottaknál a sugárzás - állapította meg az ENSZ atomsugárzás hatásaival foglalkozó tudományos bizottsága (UNSCEAR) egy csütörtökön ismertetett előzetes jelentésében.

MTI

Hatalmas fukusimai szeméthullám érte el Alaszkát

Hatalmas mennyiségű szemét érkezett Alaszka nyugati partjaihoz, és a jelekből ítélve a tavalyi japán szökőárral vízbe került hulladékot sodort oda az óceán.

MTI

Radioaktív víz szivárgott ki a fukusimai erőműből

Ismét nagy mennyiségű, erősen sugárszennyezett víz szivárgott ki a Fukusima-1 atomerőműből - közölte kedden az atomerőművet üzemeltető vállalat, a Tepco.

MTI
Hirdetés
12348

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X