hvg.hu Gazdaság

Kikapcsolták a gázt, de nyolc nap alatt öt számlát kaptak a lakók

Egy szegedi panelházban szivárgás miatt hetekkel ezelőtt kikapcsolták a gázt, és a lakóknak jelentős összeget kell fordítaniuk a vezetékek felújítására. Nemcsak ezzel van azonban gondjuk, hanem a számlázással is: nyolc nap alatt öt gázszámlát küldött ki nekik a szolgáltató – írja a Délmagyarország. Mint kiderült, nem kell befizetniük mindegyiket.

MTI / hvg.hu Itthon

A Klik miatt a polgármesternél sincs fűtés

Gyöngyöstarján polgármestere reméli, mielőbb visszakapcsolják a fűtést a település iskolájában. A gázszolgáltató azért kapcsolta ki, mert az iskola fenntartója, a Klik nem fizette a számlákat. A gázszolgáltató szerint jó lenne, ha a Klik is rendesen fizetne, mint az állampolgárok.

hvg.hu Vállalkozás

Van tartalék a rezsicsökkentésben - csak nem az árak faragásában

Megtörni látszik a kormányzati csodafegyver, a rezsicsökkentés eddigi lendülete, holott Magyarországon a jövedelmekhez viszonyítva még mindig magasak az energiaköltségek. Az áram és gáz ára az EU tagállamai közül már tényleg nálunk az egyik legolcsóbb, ezért rezsicsökkentés tartalékai nem az árak további lefaragásában, hanem az energiahatékonyság ösztönzésében rejlenek.

MTI Gazdaság

Kifizette februári gázszámlája kis részét Ukrajna

Ukrajna rendezte az Oroszországtól februárban vásárolt földgáz árának egy kis részét, de még így is komoly összeggel tartozik. Az ukránok jelezték, hogy idén a tervezettnél kevesebb földgázt importálnak Oroszországtól.

hvg.hu Gazdaság

Hiába a rezsicsökkentés, duplájára nőhet a márciusi gázszámla

Hiába csökkentette a kormány január elsejével a lakossági gáz-, illetve villamos energia árát, a márciusi fűtésszámla akár magasabb is lehet a megszokottnál, az elhúzódó hideg idő miatt ugyanis jellemzően nő a lakossági gázfogyasztás – közölte a Pénzcentrum.hu.

hvg.hu Gazdaság

Így néz ki a fideszesített villanyszámla - fotó

Külön sorban kell feltüntetni a gáz- és villanyszámlákon a rezsicsökkentéssel megspórolt összeget a Magyar Közlönyben hétfőn megjelent miniszteri rendelet szerint. A rendelet részletesen meghatározza, hogyan kell kiemelni a Fidesz-kormánynak köszönhető megtakarítást.

hvg.hu Itthon

Mikor kapcsolhatják ki a gázt?

Azért kapcsolták ki a gázt egy fogyasztónál, mert az utalásnál nem töltötte ki a közlemény rovatot. A fogyasztóvédelem szerint ebben az esetben nem kapcsolhatta volna ki a gázt a szolgáltató.

hvg.hu Itthon

Másfél milliós gázszámla: hibázott a szolgáltató

A fogyasztóvédelmi hivatalhoz fordult az a Komárom-Esztergom megyei lakos, akitől másfél millió forintot követelt a gázszoláltató, majd amikor a jogtalan követelést nem volt hajlandó kifizetni, még a gázt is kikapcsolták nála - közölte a kemma.hu megyei hírportál.

Molnár Fruzsina Itthon

Mérőórája szerint ön gázt lopott

Feszült a helyzet a gázszolgáltatók és a fogyasztók között. Számos történet szól becsületes fogyasztókról, akiknek gázóráján sérüléseket talált a kiérkező szerelő, majd gázlopás ürügyén több százezres kötbérfelszólítással kellett szembesülniük. Az ügyfelek szerint a szolgáltatók így akarnak pluszbevételt szerezni, ők azonban tagadják, hogy „behajtócégek” lennének. A Tigáz Zrt.-nél kipróbáltuk a csalási módszereket.

MTI Gazdaság

Kilowattóra szerepel majd a gázszámlákon

Két év múlva egy készülő uniós előírás szerint a gázszámlákon is kilowattórában (kWh) jelenik meg a fogyasztás, a jelenlegi megajoule (MJ) helyett, így könnyebben össze lehet majd hasonlítani a gáz- és áramfogyasztást – közölte az energiapiaci szereplők számára informatikai rendszereket fejlesztő IP Systems Kft.

Szabó M. István Gazdaság

Gázszámla: nincs több kikapcsolás, de nő a tartozás

Az elmúlt egy évben több mint 115 ezer lakossági fogyasztót kapcsoltak ki a gázszolgáltatásból. Egy tavalyi törvénymódosítás csökkentette a szolgáltatók türelmi idejét a hátralékosokkal szemben. Az új szabály meglepő eredményeket produkált.

MTI Gazdaság

Óriásira dagadtak a gáz- és villanyszámla-tartozások

Több mint 3 millió lakossági energiaszámlán 143 milliárd forintot meghaladó díjhátralék volt május végén - közölte Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter Mesterházy Attila és Józsa István szocialista országgyűlési képviselő írásbeli kérdésére.

MTI/hvg.hu Ingatlan

Matolcsy lehúzná a gázkazánok tulajdonosait

A gázkészülékek, kazánok kötelező, típusonként 3, 6 vagy 12 évenkénti kötelező műszaki-biztonsági felülvizsgálatát írná elő az ingatlantulajdonosoknak egy nemzetgazdasági miniszteri rendelettervezet.

1 2 3
A címlapról ajánljuk
Ma írják az év legnagyobb dolgozatát – de pontosan minek is?

Ma írják az év legnagyobb dolgozatát – de pontosan minek is?

Több mint egy évtizedes múltra tekint vissza az országos kompetenciamérés, de máig nem használja ki igazán az ezekből kinyerhető adatokat sem az oktatáskutatás, sem az oktatáspolitika, sem az egyes iskolák. De akkor miért is ír minden 6., 8. és 10. évfolyamos ma dolgozatot?