A Klik miatt a polgármesternél sincs fűtés

Gyöngyöstarján polgármestere reméli, mielőbb visszakapcsolják a fűtést a település iskolájában. A gázszolgáltató azért kapcsolta ki, mert az iskola fenntartója, a Klik nem fizette a számlákat. A gázszolgáltató szerint jó lenne, ha a Klik is rendesen fizetne, mint az állampolgárok.

Van tartalék a rezsicsökkentésben - csak nem az árak faragásában

Van tartalék a rezsicsökkentésben - csak nem az árak faragásában

Megtörni látszik a kormányzati csodafegyver, a rezsicsökkentés eddigi lendülete, holott Magyarországon a jövedelmekhez viszonyítva még mindig magasak az energiaköltségek. Az áram és gáz ára az EU tagállamai közül már tényleg nálunk az egyik legolcsóbb, ezért rezsicsökkentés tartalékai nem az árak további lefaragásában, hanem az energiahatékonyság ösztönzésében rejlenek.

hvg.hu

A jegybanktól vásárol devizát a gázszámla kifizetésére az ukrán kormány

Ukrajnának 5,3 milliárd dollár rendezetlen orosz gáztartozása van, a kormány most úgy döntött, hogy a jegybanktól vásárol devizát a kifizetésre.

MTI

Kifizette februári gázszámlája kis részét Ukrajna

Ukrajna rendezte az Oroszországtól februárban vásárolt földgáz árának egy kis részét, de még így is komoly összeggel tartozik. Az ukránok jelezték, hogy idén a tervezettnél kevesebb földgázt importálnak Oroszországtól.

MTI

Ennyit spórol a rezsicsökkentéssel egy átlagos fogyasztó

Ennyit spórol a rezsicsökkentéssel egy átlagos fogyasztó

Az átlagos fogyasztók tavaly nagyjából 20-20 ezer forintot spórolhattak az áram- és a gázszámlájukon a rezsicsökkentéssel – derül ki a Napi Gazdaság keddi, szolgáltatói válaszokból összeállított körképéből.

Megdöbbentő összeggel tartoznak Magyarországon

Mind a gáz-, mind a vízközműszektorban több tízmilliárdos tartozást halmoztak fel a fogyasztók – derült ki a Napi Gazdaság által szervezett Hungarian Energy Investors Forum 2013 konferencián.

hvg.hu

Hiába a rezsicsökkentés, duplájára nőhet a márciusi gázszámla

Hiába csökkentette a kormány január elsejével a lakossági gáz-, illetve villamos energia árát, a márciusi fűtésszámla akár magasabb is lehet a megszokottnál, az elhúzódó hideg idő miatt ugyanis jellemzően nő a lakossági gázfogyasztás – közölte a Pénzcentrum.hu.

hvg.hu

Helyesírási hibáktól hemzseg a fideszesített villanyszámla

Helyesírási hibáktól hemzseg a fideszesített villanyszámla

A Népszabadság oldalanként tíz helyesírási hibát számolt össze az új közüzemi számlák Magyar Közlönyben közzétett változatában. A Tigáz halasztást kért a jövő kedden hatályba lépő intézkedés alól.

hvg.hu

Így néz ki a fideszesített villanyszámla - fotó

Így néz ki a fideszesített villanyszámla - fotó

Külön sorban kell feltüntetni a gáz- és villanyszámlákon a rezsicsökkentéssel megspórolt összeget a Magyar Közlönyben hétfőn megjelent miniszteri rendelet szerint. A rendelet részletesen meghatározza, hogyan kell kiemelni a Fidesz-kormánynak köszönhető megtakarítást.

hvg.hu

Mikor kapcsolhatják ki a gázt?

Azért kapcsolták ki a gázt egy fogyasztónál, mert az utalásnál nem töltötte ki a közlemény rovatot. A fogyasztóvédelem szerint ebben az esetben nem kapcsolhatta volna ki a gázt a szolgáltató.

hvg.hu

Másfél milliós gázszámla: hibázott a szolgáltató

A fogyasztóvédelmi hivatalhoz fordult az a Komárom-Esztergom megyei lakos, akitől másfél millió forintot követelt a gázszoláltató, majd amikor a jogtalan követelést nem volt hajlandó kifizetni, még a gázt is kikapcsolták nála - közölte a kemma.hu megyei hírportál.

hvg.hu

Mérőórája szerint ön gázt lopott

Mérőórája szerint ön gázt lopott

Feszült a helyzet a gázszolgáltatók és a fogyasztók között. Számos történet szól becsületes fogyasztókról, akiknek gázóráján sérüléseket talált a kiérkező szerelő, majd gázlopás ürügyén több százezres kötbérfelszólítással kellett szembesülniük. Az ügyfelek szerint a szolgáltatók így akarnak pluszbevételt szerezni, ők azonban tagadják, hogy „behajtócégek” lennének. A Tigáz Zrt.-nél kipróbáltuk a csalási módszereket.

Kilowattóra szerepel majd a gázszámlákon

Két év múlva egy készülő uniós előírás szerint a gázszámlákon is kilowattórában (kWh) jelenik meg a fogyasztás, a jelenlegi megajoule (MJ) helyett, így könnyebben össze lehet majd hasonlítani a gáz- és áramfogyasztást – közölte az energiapiaci szereplők számára informatikai rendszereket fejlesztő IP Systems Kft.

MTI

Gázszámla: nincs több kikapcsolás, de nő a tartozás

Gázszámla: nincs több kikapcsolás, de nő a tartozás

Az elmúlt egy évben több mint 115 ezer lakossági fogyasztót kapcsoltak ki a gázszolgáltatásból. Egy tavalyi törvénymódosítás csökkentette a szolgáltatók türelmi idejét a hátralékosokkal szemben. Az új szabály meglepő eredményeket produkált.

Óriásira dagadtak a gáz- és villanyszámla-tartozások

Óriásira dagadtak a gáz- és villanyszámla-tartozások

Több mint 3 millió lakossági energiaszámlán 143 milliárd forintot meghaladó díjhátralék volt május végén - közölte Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter Mesterházy Attila és Józsa István szocialista országgyűlési képviselő írásbeli kérdésére.

MTI

Matolcsy lehúzná a gázkazánok tulajdonosait

Matolcsy lehúzná a gázkazánok tulajdonosait

A gázkészülékek, kazánok kötelező, típusonként 3, 6 vagy 12 évenkénti kötelező műszaki-biztonsági felülvizsgálatát írná elő az ingatlantulajdonosoknak egy nemzetgazdasági miniszteri rendelettervezet.

Adósság szakadhat ránk, ha társasházba költözünk

Adósság szakadhat ránk, ha társasházba költözünk

Százezreket bukhatunk, ha olyan társasházban veszünk lakást, amelyik tetemes adósságot halmozott fel. Erről ugyanis csak utólag, az adásvétel után értesülhetünk, amikor már tulajdonosok vagyunk.

30 ezres gázszámla a lakások egyharmadánál

30 ezres gázszámla a lakások egyharmadánál

Csak a tulajdonosok 13%-a elégedett ingatlana energiahatékonysági állapotával.

Elmaradt a rekordtól a gázfogyasztás

Elmaradt a rekordtól a gázfogyasztás

Várhatóan 66 millió köbméter földgázt használnak fel Magyarországon vasárnap.

Nem tanítanak a hideg miatt Forrón

A magas gázszámla miatt tanítási szünet lesz a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Forró általános iskolájában - írta az Észak-Magyarország szerdán.

MTI
123

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X