hvg.hu Gazdaság

Júniusban landolhat a számlákon a téli rezsicsökkentés

Akik eddig kevesebb átalányt fizettek, mint amennyit fogyasztottak, azoknak az elmaradását csökkenti majd a visszajáró 12 ezer forint. Az állami közműszolgáltató honlapján megjelent a formanyomtatvány, amelyen a házközponti fűtéses lakóközösségeknek külön kell kérniük a teljes összeget.

hvg.hu Gazdaság

Ne ijedjen meg, ha októbertől több gázszámlát kap, nem kell többet fizetni

A Nemzeti Közművek földgázszolgáltatója egy borítékban egyszerre akár több havi részszámlát küld októbertől. Az új rendszer azokat a fogyasztókat érinti, akik nem diktálnak mérőállást, hanem korábbi éves fogyasztásuk alapján készített részszámlát kapnak. A számlák értéke, illetve befizetési határideje változatlan marad.

hvg.hu Gazdaság

Meglepődhetnek a volt tigázosok a következő számla miatt

Az eddig megszokottnál akár 60 százalékkal magasabb gázszámlát is kaphatnak azok, akiket most októberben vett át az állami közműcég a Tigáztól - közölte a Figyelő. A rezsinövekedés csak látszólagos, csak félre kell tenni rá a pénzt, amit sok háztartás most visszakap a Tigáztól.

hvg.hu Gazdaság

Dorkota Lajos befenyítheti a gáz- és áramszolgáltatókat

Mivel panaszkodtak a fogyasztók, nem sokat lacafacázott az energiahivatal vezetője: kapásból felszólította a közműszolgáltatókat a számlaküldési gyakorlatuk felülvizsgálatára. A Főgáz, illetve a lakossági áramszolgáltatók 30 napot kaptak arra, hogy elérjék a számláik időben levélszekrényekbe kerülését.

hvg.hu Gazdaság

Kikapcsolták a gázt, de nyolc nap alatt öt számlát kaptak a lakók

Egy szegedi panelházban szivárgás miatt hetekkel ezelőtt kikapcsolták a gázt, és a lakóknak jelentős összeget kell fordítaniuk a vezetékek felújítására. Nemcsak ezzel van azonban gondjuk, hanem a számlázással is: nyolc nap alatt öt gázszámlát küldött ki nekik a szolgáltató – írja a Délmagyarország. Mint kiderült, nem kell befizetniük mindegyiket.

MTI / hvg.hu Itthon

A Klik miatt a polgármesternél sincs fűtés

Gyöngyöstarján polgármestere reméli, mielőbb visszakapcsolják a fűtést a település iskolájában. A gázszolgáltató azért kapcsolta ki, mert az iskola fenntartója, a Klik nem fizette a számlákat. A gázszolgáltató szerint jó lenne, ha a Klik is rendesen fizetne, mint az állampolgárok.

hvg.hu Vállalkozás

Van tartalék a rezsicsökkentésben - csak nem az árak faragásában

Megtörni látszik a kormányzati csodafegyver, a rezsicsökkentés eddigi lendülete, holott Magyarországon a jövedelmekhez viszonyítva még mindig magasak az energiaköltségek. Az áram és gáz ára az EU tagállamai közül már tényleg nálunk az egyik legolcsóbb, ezért rezsicsökkentés tartalékai nem az árak további lefaragásában, hanem az energiahatékonyság ösztönzésében rejlenek.

MTI Gazdaság

Kifizette februári gázszámlája kis részét Ukrajna

Ukrajna rendezte az Oroszországtól februárban vásárolt földgáz árának egy kis részét, de még így is komoly összeggel tartozik. Az ukránok jelezték, hogy idén a tervezettnél kevesebb földgázt importálnak Oroszországtól.

hvg.hu Gazdaság

Megdöbbentő összeggel tartoznak Magyarországon

Mind a gáz-, mind a vízközműszektorban több tízmilliárdos tartozást halmoztak fel a fogyasztók – derült ki a Napi Gazdaság által szervezett Hungarian Energy Investors Forum 2013 konferencián.

hvg.hu Gazdaság

Hiába a rezsicsökkentés, duplájára nőhet a márciusi gázszámla

Hiába csökkentette a kormány január elsejével a lakossági gáz-, illetve villamos energia árát, a márciusi fűtésszámla akár magasabb is lehet a megszokottnál, az elhúzódó hideg idő miatt ugyanis jellemzően nő a lakossági gázfogyasztás – közölte a Pénzcentrum.hu.

hvg.hu Gazdaság

Így néz ki a fideszesített villanyszámla - fotó

Külön sorban kell feltüntetni a gáz- és villanyszámlákon a rezsicsökkentéssel megspórolt összeget a Magyar Közlönyben hétfőn megjelent miniszteri rendelet szerint. A rendelet részletesen meghatározza, hogyan kell kiemelni a Fidesz-kormánynak köszönhető megtakarítást.

hvg.hu Itthon

Mikor kapcsolhatják ki a gázt?

Azért kapcsolták ki a gázt egy fogyasztónál, mert az utalásnál nem töltötte ki a közlemény rovatot. A fogyasztóvédelem szerint ebben az esetben nem kapcsolhatta volna ki a gázt a szolgáltató.

hvg.hu Itthon

Másfél milliós gázszámla: hibázott a szolgáltató

A fogyasztóvédelmi hivatalhoz fordult az a Komárom-Esztergom megyei lakos, akitől másfél millió forintot követelt a gázszoláltató, majd amikor a jogtalan követelést nem volt hajlandó kifizetni, még a gázt is kikapcsolták nála - közölte a kemma.hu megyei hírportál.

1 2 3

A címlapról ajánljuk