hvg.hu Itthon

MegSzállás: Fészket rakó gólya foglalt el egy kilátót

Nem látogatható egy kilátó, mert egy sérült gólya úgy gondolta, ez lenne a legideálisabb hely a fészkének. A madár kitartóan védelmezi is új otthonát, így az érdeklődők egy ideig innen nem szemlélhetik a természetet.

hvg.hu Itthon

Törökországból mentik Eleket, a magyar gólyát

Isztambulból hoznak haza egy nálunk, kézzel felnevelt gólyát, miután a melegebb égtájra vándorlás közben megcsapta az áram. Egyike a Dömösön nevelt madaraknak, ahol nemrég egy társát, Zoknit halálos áramütés érte.

hvg.hu Kult

A Corvin-negyed felcicomázása miatt költözik el a környék fontos kulturális központja

Elköltözik eredeti helyéről a szövetkezeti alapon működő Gólya, amely az elmúlt években a nyolcadik kerület fontos közösségi terévé, koncertek és előadások helyszínévé vált. A költözés oka kettős: egyrészt a hely működtetői nagyobb térre vágynak, másrészt a környék új profiljába már nem illik egy underground klub.

Gergely Zsófia Itthon

„Lessük, hány kisgólya éli túl a néma gyilkost” – mi lett az E.ON madárvédő ígéretéből?

9 halott és 2 örökre nyomorék gólya – ez egyetlen augusztusi nap mérlege annál a madármentő szervezetnél, amelynek nevelt madarát, Zoknit májusban szintén halálos áramütés egy elavult villanyoszlopon. De az egynapos kora óta kézzel nevelt vércse tetemét is „megsülve” találták meg, alig pár héttel a szabadon eresztése után. A szolgáltató a médiafelhajtás idején élő adásban ígérte meg a kockázatos dömösi oszlopok biztonságossá tételét, ami ráadásul egy állami megállapodásban vállalt kötelezettsége is. De mi valósult meg ebből? Utánakérdeztünk.

1 2 3 4 5

A címlapról ajánljuk