Gergely Zsófia Itthon

„Lessük, hány kisgólya éli túl a néma gyilkost” – mi lett az E.ON madárvédő ígéretéből?

9 halott és 2 örökre nyomorék gólya – ez egyetlen augusztusi nap mérlege annál a madármentő szervezetnél, amelynek nevelt madarát, Zoknit májusban szintén halálos áramütés egy elavult villanyoszlopon. De az egynapos kora óta kézzel nevelt vércse tetemét is „megsülve” találták meg, alig pár héttel a szabadon eresztése után. A szolgáltató a médiafelhajtás idején élő adásban ígérte meg a kockázatos dömösi oszlopok biztonságossá tételét, ami ráadásul egy állami megállapodásban vállalt kötelezettsége is. De mi valósult meg ebből? Utánakérdeztünk.

MTI Élet+Stílus

Elköltözött a pszichogólya, visszatért a nyugalom a német faluba

Ronny, a brandenburgi Glambeck lakója fényes, visszatükröződő felületek, köztük az autótetők és az ablaküvegek elleni örökös támadásairól lett híres. A falusiak vegyes érzésekkel állnak hozzá Ronny szezonális délre költözéséhez, mert már eléggé megszokták a gólya jelenlétét.

hvg.hu Élet+Stílus

Igazi kelepelőbajnok az Erdőtelken megmentett kisgólya - videó

Kéthetes kisgólyát nevelnek néhány napja a mályi madármentő állomáson. Valószínűleg az anyja dobta ki az erdőtelki fészekből, mert úgy gondolta, nem tudja felnevelni. Helyiek találták meg a fészek közelében a fűben, ők értesítették a madármentőket, akik abban bíznak, ha megnő, elrepülhet társaival Afrikába – számolt be csütörtökön az RTL Híradó.

1 2 3 4
A címlapról ajánljuk