hvg.hu Sport

Magyarország - Görögország - 2-1 - a meccs eseményei

Nem sikerült jól az új szövetségi kapitány, Marco Rossi bemutatkozása a válogatott élén a Nemzetek Ligájában: kikaptunk a finnektől idegenben. Most Görögország ellen javított a szakvezető és a csapat.

MTI Sport

Évente 800 ezer eurót keres majd a görög válogatott kapitánya

A várakozásoknak megfelelően Claudio Ranieri lett a brazíliai világbajnokságon nyolcaddöntős, és a magyarokkal azonos Európa-bajnoki selejtezőcsoportban szereplő görög labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya. A 62 éves olasz szakember pénteken írta alá két évre szóló szerződését, görög lapértesülések szerint évente 800 ezer eurót keres majd.

hvg.hu Sport

Costa Rica kibekkelte: elbánt a görögökkel, és már a nyolcban van

A világbajnokság egyik legunalmasabb meccsének indult, végül tizenegyesekkel dőlt el a Costa Rica–Görögország-nyolcaddöntő. A közép-amerikaiak vezettek, majd emberhátrányban hősiesen védekeztek, de az utolsó másodpercekben gólt kaptak. Végül kihúzták gól nélkül a hosszabbítást, és nem hibáztak tizenegyest sem. Megérdemelten vannak az első nyolc között.

NIL Sport

Ezt nézze ma: a vb röheje

Ha valaki azt mondta volna múlt hét elején, hogy Görögország bejuthat a legjobb nyolcba a vb-n, csak nevetünk és nevetünk. Ma viszont még akár oda is juthatnak Costa Rica ellen. Előtte azonban készüljünk igazi focira: Hollandia – Mexikó. Értékeltünk és tippeltünk. A hvg.hu szubjektív ajánlója.

NIL Sport

Ezt nézze ma: egy világbajnok megint hazamegy

Ma is négy mérkőzést játszanak a foci-vb csoportköreinek utolsó fordulójában: hattól a D csoportban biztos továbbjutó (!!!) Costa Rica játszik a mindenképpen kieső Angliával, illetve a tizenhat közé jutásért ki-ki meccset vív Olaszország és Uruguay, míg a C-ben a tizenhatba már bejutott Kolumbia Japánnal, Görögország pedig Elefántcsontparttal csap össze. Számoltunk, forgatókönyveket vázoltunk, tippeltünk. A hvg.hu szubjektív ajánlója.

NIL Sport

Ezt nézze ma: egy liverpooli nekimegy 11 angolnak

Ma is három meccset ülhetünk le megnézni, de igazán érdekes csak az első kettő lesz. Hattól Kolumbia és Elefántcsontpart mérkőzik meg egymással, kilenckor jön a mai csúcs, az angol-uruguayi párharc, éjjel meg a görög-japán.Tippeltünk és elmondtuk, hol lehetne változtatni. A hvg.hu szubjektív ajánlója.

hvg.hu Sport

Uruguay – Anglia: 2-1

Ki-ki meccset játszott csütörtökön két nagy múltú válogatott, Uruguay és Anglia. A focivébé csütörtöki híreit is kövesse nálunk!

MTI Sport

Kialakult a görögök vb-kerete

Fernando Santos véglegesítette a görög labdarúgó-válogatott világbajnoki keretét: a portugál szakember együttesében ott van a 2004-es Európa-bajnokságon győztes csapatban is szerepelt Jorgosz Karagunisz, illetve Kosztasz Kacuranisz.

Győri Kristóf Foci

Vízhordó Szamarasz kevés volt

Nem történt különösebb meglepetés a német-görög negyeddöntőn. Ha csak az nem, hogy a kancellár asszony, mint a legnagyobb fanatikusok egyike, karjait lengetve ugrált a lelátón a gólok után, amit a görögök igen rossz néven vettek. Szegények nem tudják, hogy Merkelt Németországban is azzal szokták cukkolni, hogy furcsán gesztikulál, és legtöbbször nem tud a karjaival mit kezdeni.

Győri Kristóf Foci

A szív harca a képességekkel

Nem játszanak látványos futballt, nincsenek sztárjaik, kevés gólt lőnek, de talán ők azok, akik az önfeláldozó játékukkal minden tiszteletet kiérdemelnek. Szívvel-lélekkel fognak küzdeni ma este is egy olyan országért, amelynek a siker több szempontból is létszükséglet. A görögök a németekkel találkoznak. Több lesz, mint egy Európa-bajnoki negyeddöntő.

1 2

A címlapról ajánljuk