hvg.hu Nagyítás

Mozdonyfüstös nosztalgia: ünnepi zötyögés Pestről Szolnokra

A hétvégén a MÁV Nosztalgia két gőzvontatású nosztalgiavonatot is indított a 170 éve épült Pest–Cegléd–Szolnok vasúti fővonalon. 1847. szeptember elsején szintén két gőzvontatású szerelvény indult a Nyugati pályaudvarról. A szolnoki Tisza pályaudvaron, nagy tömeg előtt Kossuth Lajos mondott ünnepi beszédet. Az eseményen Széchenyi István is ott volt. A különleges utazás résztvevői a szolnoki járműjavítót, a megújult repülőmúzeumot és a repülőteret is meglátogatták. A szolnoki vasútállomáson az Utasellátó időszaki kiállítása várta az érdeklődőket, miközben dolgozói sztrájkoltak.

MTI Itthon

Fotó: begördült a füstokádó Bivaly a Nyugatiba

Nosztalgiavonatozással ünnepelték és avatták fel a budapesti Nyugati pályaudvaron a legendás, Bivaly becenevű mozdonyt (valójában 424.247-es jelű) gőzmozdonyt, valamint az Aba I. osztályú párnás és Caü III. osztályú fapados vasúti kocsikat.

MTI Kult

Ismét kifut a nosztalgia gőzmozdony hétvégén a Gemencben

Újraindul az árvízi károk miatt leállított Rezét nosztalgia gőzmozdony a Gemencben hétvégén, a gemenci erdei vasút napján. Szeptember 21-én egész napos családi és gasztronómia programokkal várja az érdeklődőket a Gemenc Zrt. pörbölyi ökoturisztikai központja.

life-style.hu Shake

A nap képe: füstbe ment gép

Jim Tiemann denveri lakos egy jó öreg Leicával és egy 50 milliméteres objektívvel lőtte ezt a nagyszerű képet...


A címlapról ajánljuk