MTI Kult

Balhé lett egy amerikai fotóművész képeiből Moszkvában

Egy moszkvai magángaléria sietve bezárta Jock Sturges amerikai fotóművész kiállítását, miután egy Kreml-párti szenátor gyermekpornográfiának minősítette a kiállított képeket, egy tüntető pedig vizelettel öntötte le egy részüket.

Puskás Panni Kult

Nehezen, sárosan, de végül nagyon jól indult az idei Sziget

A Sziget mínusz egyedik napjára úgy érdemes megérkezni, hogy az ember leszáll a HÉV-ről a Filatorigátnál, nincs nagy sor (ez a további napokra nem mondható el), úgyhogy hamar átveszi a karszalagját, aztán, mikor már csak pár lépés választja el a belépőkaputól, na, akkor kell egy bombariadó.

MTI Kult

Egy német vezeti a firenzei Uffizit

Először kapott megbízást egy külföldi arra, hogy vezesse a firenzei Uffizi képtárat. Az új német igazgató mellett két másik német is fontos intézményvezetői posztot kapott Olaszországban.

Gy.Zs. Gasztro

Mit szólna Cseh Tamás a mai Bartók Béla úthoz?

Sovány, szomorkás fiú ácsorog a Gellért téren. Felhajtott gallérja alá befúj a szél. Jobbja a szívén, baljában gitár, lába előtt mécses. Szoborrá válva kémleli a Dunát. Mögötte az utca, ahol élt, s ahol az élet dübörög tovább. A Bartók Béla úton jártunk.

Cz.T. Kult

"Már nem szexi magyarnak lenni"

Hétszámjegyű üzlet, társadalmi szerepvállalás, a mindennapi elitizmus emblémája – a kortárs művészet már nem része a mindennapi sznobizmusnak, mégis a magyar műkincspiac behorpadása után sírva-vígadva is kitartanak a budapesti galériák, melyeknek most nemcsak művészeket, de vevőkört is maguknak kell kinevelniük. Mit jelentünk ma Európának? Mivé fajzott a magyar polgárság? Hogyan lehet kijátszani a legnagyobb aukciósházakat? És mennyibe kerül ma patriótának lenni? Kis magyar műkereskedelem, a zárt ajtók mögött.

1 2 3 4 5 6 7

A címlapról ajánljuk