hvg.hu Nagyítás

Állatságok - A majom évétől a kakasig

Hajlamosak voltunk 2016-ot rossz évként elkönyvelni, de szilveszter napján talán megengedhető, hogy a világpolitika vagy a hazai közélet helyett a piti ügyeinkre fittyet hányó állatvilág vidítson fel minket. Galériánkban megdöbbentő vagy épp mókás pillanatokat élhet át, az embert felöklelő bikától a szelfibe tolakodó tevéig. Nagyításunkhoz hasonlóan színes és izgalmas 2017-et kívánunk olvasóinknak is!

MTI Vállalkozás

Sólymokkal etetik meg a Pesten összefogdosott galambokat

Csapdákkal fognak be galambokat a fővárosban, hogy aztán sólymokkal etessék meg őket – írja a szombati Bors. Mindezt önkormányzati jóváhagyással végzi egy cég azért, hogy kevesebb legyen Budapesten a galamb. Az állatvédők elítélik a módszert, a solymászok állítják, hogy nem élve kapják meg eledelüket a sólymok.

MTI Világ

Fogamzásgátlót szedetnek a galambokkal Linzben

Fogamzásgátlót vet be immár tíz éve az ausztriai Linz a galambok túlnépesedése ellen: a madarak a nekik szánt eledelbe csempészett tabletta révén kapják a szert; a program sikeresnek bizonyult.

MTI Itthon

Elakadtak a hóban a fémtolvajok

Fém kerítéselemeket akart ellopni három férfi a Zala megyei Galambokon, zsákmányukkal megrakott autójuk azonban elakadt a hóban – mondta a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

MTI Itthon

Újabb dolgot tiltanának Pécsen

Rendeletben tiltaná a galambok etetését a pécsi önkormányzat a jövőben, hogy csökkentse azt az egészségügyi kockázatot, amit az ürülékük jelent az emberek számára - adta hírül a Pécsi Hírek című hetilap pénteki számában.

hvg.hu Napi merítés

Háborús galambok

Ha valakit megkérdeznének, mi jut az eszébe a galambokról, akkor nagy valószínűséggel a Szent Márk tér galambjait fogja megemlíteni. Csak nagyon keveseknek jutna eszébe katonai szerepkört társítani e madarakhoz - olvasható a Lemil blogon.


A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával