K.É.-Gy.Zs. Élet+Stílus

Stílusos világnézet és küldetés

Különleges szállások és különleges gasztroélmények a legjobb vidéki vendéglátóhelyeken - két nagyszerű szerveződés, a Stílusos Vidéki Szállodák és a Stílusos Vidéki Éttermiség. Múlt, jelen, jövő közösen.

-gy- Élet+Stílus

Kalauz a Michelin kalauzhoz

Hatalmas várakozás előzte meg a The Michelin Guide Main Citiez of Europe kiadvány budapesti bemutatóját. A két évvel ezelőtti Bocuse d'Or kontinentális döntő után most ismét Magyarország került a gasztro térkép fókuszába. S megkezdődött a találgatás, a reménykedés, a "jól értesültség vélelme " jegyében osztogatott fülesek 48 órája. Az eredményhirdetés után a Michelin- protokollban gyakorlatlanokban támadt pici zavar. Tisztába tesszük.

hvg.hu Élet+Stílus

A japánok feltalálták az ehető banánhéjat

Egy japán farmon egy speciális fagyasztásos technológiával kifejlesztették az ehető héjjal rendelkező banánt. A Mongee banán héját akkor érdemes elfogyasztani, amikor már megjelentek rajta az első barna pöttyök.

hvg.hu Élet+Stílus

Toplisták – gasztro

Tudjuk, divat a toplistázás. Mindenfelé pontszámozott sorvezetők, rangsorok bukkannak fel, és a lehető legkomolyabbnak tűntetik fel magukat. Nos, nekünk eszünk ágában sincs osztani a zsugát, és kihirdetni a tutit. Csak azt mondjuk: az év során körbenéztünk, tapasztaltunk, és jó szívvel ajánlunk. Olyan helyeket, formációkat - alfabetikus sorrendben - amelyek megérdemlik most és az új esztendőben is a mindenkori vendégek figyelmét magas minőségük, értékteremtő, kiemelkedő tevékenységük alapján. Ja, és nekünk bizony hiánylistánk is van - bezárások - , fájó 2017-es veszteségekkel.

Gyükeri Mercédesz Élet+Stílus

7+1 kajatrend, amiről semmiképpen nem maradhat le

Emlékszik még valaki a cronutra vagy a paleo diétára? Az idő vasfoga kikezdte ezeket a kezdeményeket, ám senki ne gondolja azt, hogy nem léptek a helyükbe újabb kulináris divatok. Összeállításunk az adaptogén növényektől a vajas kenyéren át odáig, hogyan lehet főzéssel fogyni.

Hercsel Adél Vállalkozás

Miért nem jó üzlet a balatoni gasztroforradalom?

Hány bukás fér bele egy életbe? Miért nem jó üzlet a vendéglátás? Hogyan öli meg a munkaerőhiány a magyar gasztroforradalmat? – erről beszélt a hvg.hu-nak Járosi Tamás, a tihanyi és a füredi Malackrumpli bisztrók tulajdonosa, aki sikeres ingatlancégének elbukása után döntött a romantikus fordulat, a balatoni biogazdálkodás és vendéglátás mellett.

T.S. Élet+Stílus

Gasztrobélyegek – recept

A kicsi szép. Így foodpornózás, vagyis eszeveszett ételfotózás helyett akár alternatíva is lehet kevésbé fanatikus gasztronautáknak, ha inkább bélyegeken viszik haza a más nációknál megismert új ételek emlékét.

T.S. Élet+Stílus

Ezekben a városokban a legjobb enni

Egyre több felmérés jut arra az eredményre, hogy az utazók körében az egyik fő szempont a célpont megválasztásánál, milyen a gasztronómiája egy adott városnak, országnak. Most éppen úgy tűnik, a hongkongi konyhakohó mindent leköröz.

hvg.hu Élet+Stílus

Azt hitte, mindent tud a sörről? Nem biztos

Egy pohár tej, vagy gyümölcslé is több kalóriát tartalmaz, mint egy pohár sör, ami ráadásul nem mindig hidegen, és nem mindig a sörcsapról ajánlott. Öt tévhit Hrabal kedvenc italáról.

1 2 3 4 5 6 7
21

A címlapról ajánljuk