Czeglédi Fanni Élet+Stílus

Fesztiválkaják: nagyon a látványra mennek

Egy zenei fesztiválra nyilván nem a kulináris kielégülés miatt megyünk, de azért nem árt néha jót enni, nemcsak jót inni. Megnéztük, mit kínál ebben a témakörben a Sziget, utánajártunk annak is, milyen ételek után nyúlnak először a magyarok és a külföldiek, és kikértük néhány gasztroprofi véleményét úgy általában a fesztiválkaják minőségéről.

Tóth Sándor Élet+Stílus

Íz Világatlasz utazóknak – európai ikon a gulyás

Ha Rómában jársz, élj rómaiul - tartja a mondás. Így nem is lehet teljes az utazás élménye, ha nem ismerkedünk meg egy ország gasztronómiájával. Az előzetes tájékozódást, a választás lehetőségét könnyíti meg az internetes TasteAtlas, amely segít abban, hogy hol és mit érdemes megkóstolni a nagyvilágban.

HVG Extra Business Business magazin

Hogyan építsünk személyes márkát a neten?

Az énmárka egyenlő azzal, amit mások mondanak rólunk, amikor kilépünk a szobából – legalábbis Jeff Bezos, az Amazon alapítója szerint. Cikkünkben három online megmondóembert kérdezünk meg arról, hogyan építik saját brandjüket az online világban.

Tóth Sándor Élet+Stílus

Enni jó – gasztroturizmus

Reprezentatív jellegű felmérések szerint az úti célok kiválasztásánál manapság már nemcsak a kifejezetten hedonista gourmet turistáknál szerepelnek első helyen a gasztronómiai szempontok, s csak utána a látnivalók, nevezetességek, a szellemi táplálék. Az utazók egyre inkább kíváncsiak egy-egy ország, nemzet konyhájára. Erre alapozva szerveződik most júniusban az El Bulli örökséghét Barcelonában.

hvg.hu Vállalkozás

Nagy átverés készül, kitört a nagy francia camembert-forradalom

Szabadság, egyenlőség, camembert - ez a jelszava a legújabb francia lázadásnak. Harminc, egyenként több Michelin csillaggal rendelkező séf írta alá azt a felhívást, amely eredetileg a Libération című napilapban jelent meg, de az egész francia sajtó átvette. Mert itt komoly nemzeti ügyről van szó.

hvg.hu Élet+Stílus

Kim Dzsong Un a tésztájával édesgeti magához Dél-Koreát

Nagyon fontos lépést tett Észak-Korea és Dél-Korea pénteken, a két ország megállapodott, hogy atomfegyvermentessé teszik a Koreai-félszigetet. Eme történelmi pillanatban reflektorfénybe került egy gasztrodiplomáciai húzás is: Kim Dzsong Un különleges tésztát kínált Mun Dzse Innek.

K.É.-Gy.Zs. Élet+Stílus

Stílusos világnézet és küldetés

Különleges szállások és különleges gasztroélmények a legjobb vidéki vendéglátóhelyeken - két nagyszerű szerveződés, a Stílusos Vidéki Szállodák és a Stílusos Vidéki Éttermiség. Múlt, jelen, jövő közösen.

-gy- Élet+Stílus

Kalauz a Michelin kalauzhoz

Hatalmas várakozás előzte meg a The Michelin Guide Main Citiez of Europe kiadvány budapesti bemutatóját. A két évvel ezelőtti Bocuse d'Or kontinentális döntő után most ismét Magyarország került a gasztro térkép fókuszába. S megkezdődött a találgatás, a reménykedés, a "jól értesültség vélelme " jegyében osztogatott fülesek 48 órája. Az eredményhirdetés után a Michelin- protokollban gyakorlatlanokban támadt pici zavar. Tisztába tesszük.

hvg.hu Élet+Stílus

A japánok feltalálták az ehető banánhéjat

Egy japán farmon egy speciális fagyasztásos technológiával kifejlesztették az ehető héjjal rendelkező banánt. A Mongee banán héját akkor érdemes elfogyasztani, amikor már megjelentek rajta az első barna pöttyök.

1 2 3 4 5 6 7
22

A címlapról ajánljuk