hvg.hu Élet+Stílus

Vomberg Frigyes: 40 évesen a szakács mehet a kukásautóra

A Bocuse d’Or magyar csapatában a coach feladatát ellátó szakács szerint nem fenntartható a szakácspálya. A gasztroforradalomnak a beszállítók között kellene folytatódnia, de vélhetően a szakoktatás területén lenne a legtöbb feladat – derül ki a Chef&Pincér című szaklap interjújából.

hvg.hu Élet+Stílus

Az év legjobbjai - gasztro díjak

Kedden délután felszállt a fehér füst a budai Larus rendezvényközpontból: megjelent a Gault&Millau Magyarország étteremkalauz 2017-es kiadványa. Most már tudhatjuk, kik lettek az év legjobbjai, melyik étterembe érdemes menni, hol ehetjük-ihatjuk a legjobbat. Szerintük. Mert a döntés, a végső értékelés úgyis a vendégé.

T.S. Élet+Stílus

Baszkföldi kulináris világatlasz magyarokkal

Az idén hazánk is felkerült arra a világtérképre, amelyet a San Sebastian-i Gastronomika kongresszus és kiállítás rendezői rajzolnak meg évről évre. A nagyszabású rendezvény hat díszvendége közül az egyik Magyarország volt.

SzJ Élet+Stílus

Nobu San: “Elég, ha mindig az adott pillanatban a legjobb vagy” - interjú

A főzés szeretete, végtelen lelkesedés, alázat, szenvedély és egy kiváló csapat - ez a kulcsa egy sikeres gasztronómiai birodalom felépítésének – vallja Nobu Matsuhisa mester, a NOBU étteremlánc névadója és társtulajdonosa, aki a napokban Budapesten járt, s interjút adott a hvg.hu-nak a Hospice Alapítványt támogató jótékonysági vacsoraesten.

Tóth Sándor Kult

Hogyan kerül a konyhaművészet a Dalí Múzeumba?

A világhírű séf nem fest, de a kulinária Salvador Dalijaként emlegetik. A különc festőből nem lett sztárséf, de írt szakácskönyvet és képeinek egyik visszatérő motívuma a tükörtojás. A párhuzamra reflektálva a minap kiállítást és gasztronómiai rendezvénysort nyitottak.

HVG Extra Business Business magazin

Különleges vándorvacsorák eldugott pesti kertekben

Eldugott kertek varázslatos díszletei között egy privát séf nyújtotta gasztroélményben elmerülni – ebből csinál itthon üzletet a Konyhakör vándorvacsorák ügynökségi formája, a Dinner club. Ma már a pop-up vacsorák mellett más események hangulatáért és ételeiért is felelnek, terveik pedig még ennél is távolabb mutatnak.

hvg.hu Kult

Itt a tuti megoldás, mit együnk a sör mellé

Mindenkivel előfordult már, hogy egy finom étel mellé sört ivott volna, de nem tudta, milyen illik hozzá. Ebben nyújt segítséget a Sörszövetség sörkalauza, amely megmutatja az egyes elő- vagy főételek, illetve desszertek mellé milyen sört érdemes választani.

hvg.hu Élet+Stílus

Sörkorcsolyázunk - recept

Tulajdonképpen bármit kinevezhetünk sörkorcsolyának, ami ízlik, egyszerű és nem kell hozzá a nagymama porcelánjával megteríteni. A sörgasztronómus szerint mindenesetre nem kell zsíros, nehéz és bonyolult dolgokban gondolkodnunk, hogy feldobjuk az esti sörözésünket, miközben drukkolunk olimpikonjainknak.

Pálmai Erika Kult

"Nincs jobb- és baloldali étterem" - portré a Kistücsök tulajdonosáról

Télen is 26-27 alkalmazott dolgozik a legendás balatonszemesi Kistücsök étteremben, amelyet 1992 óta Csapody Balázs visz. A tulajdonos nem gasztroforradalmárnak, hanem vendéglősnek vallja magát, hisz benne, hogy Somogynak van egy sajátos íze, illata. Ezt próbálja minél jobban megmutatni vendégeinek.

1 2 3 4 5 6 7
19
A címlapról ajánljuk