hvg.hu Világ

Politikusi nagyotmondás helyett sokatmondó számok az emberi kiszolgáltatottságról

Az ENSZ munkaügyi szervezete (ILO) most tette közzé jelentését arról, hogy bolygónk lakóinak mekkora hányada kap valamilyen minimális szociális védelmet, biztosítást. Köztudott, hogy miközben a világ GDP-je nő, egyre nagyobbak az egyenlőtlenségek is, tehát a gazdagok egyre vagyonosabbak, a szegények egyre inkább kiszolgáltatottak lesznek. De.

HVG Extra Business Business magazin

Mire költenek a magyar gazdagok?

A pénz nem számít, de vásárláskor hajlamosak alkudni, és igenis megnézik, hogy amire költenek, az ár-érték arányban megfelelő-e. Emellett ragaszkodnak a minőséghez, az egyediséghez és márkákhoz is a magyar gazdagok.

hvg.hu Gazdaság

Itt a lista: Ezekben az európai városokban él a legtöbb dollármilliomos

A Wealth Insight tanácsadó cég és a Spear’s Magazine kétévente megvizsgálja, hogy Európa mely városaiban a legnagyobb a milliomosok aránya az összlakossághoz mérve. Pontosabban: azok számítanak milliomosnak, akik az állandó lakhelynek számító ingatlan értékén túl legalább egymillió amerikai dollárnyi vagyonnal rendelkeznek.

hvg.hu Gazdaság

Korrupciós ügyekkel járatnák le a katalán szakadárokat a spanyolok

Katalónia mindenképp kiválik Spanyolországból. Erről beszélt a katalán parlament elnöke és Katalónia külügyminisztere a brit Guardian tudósítójának. A Brexit nem jó hír Európának és az egész európai elképzelésnek, így Katalóniának sem. De azt megmutatta: a demokrácia a problémák megoldásának útja- hangsúlyozta a két függetlenségpárti politikus.

hvg.hu Én és a Cégem

Ezért nem lesz soha gazdag

Lehet, hogy a férjével vagy a feleségével van gond, lehet, hogy az érzelmi intelligenciájával, a kitartásával, vagy a társaságával.

hvg.hu Én és a Cégem

Ha nem lett gazdag 45 éves korára, akkor fújhatja

Az amerikai jegybank kutatói 1978-ig visszanézték az országi férfi lakosainak jövedelmi adatait, és azt találták, hogy többségüknél 45 éves kor után már csökkent a jövedelem. Ha valaki meg akar gazdagodni, akkor általánosságban elmondható, hogy ehhez érdemes minél fiatalabban nekikezdeni.

hvg.hu Gazdaság

22 térkép és grafikon, mely biztos meglepi önt

A Vox.com portál összeszedett 22 olyan térképet, melyből sok minden kiderül a világról. Igazán meglepő dolgokra is rájöhetünk: például a világon csak három ország van, amely nem a metrikus rendszert használja.

hvg.hu Plázs

Havi félmillió felett számít gazdagnak a magyar

Nemrég arról kérdeztük olvasóinkat, hogy szerintük megéri-e gazdagnak lenni. Mint kiderült, a nagy többség vágyódik a pénz után, és nem adnák fel a jómódú életvitelt, akiknek már sikerült elérniük azt. De olyan válaszadó is akadt, aki szerencseként élte meg, amikor minden pénzét elveszítette.

hvg.hu Plázs

Megéri gazdagnak lenni? Kérdőív

Bizonyára mindenki álmodozott már arról életében, hogy milyen jó lenne igazán gazdagnak lenni. Egy angol felmérés szerint azonban több hátránya van a túlzott jólétnek, mint előnye. Ön mit gondol?

1 2 3

A címlapról ajánljuk