hvg.hu Gazdaság

Kihathat a török puccs a magyar gazdaságra

Hazánkban mintegy 250 török tulajdonosi hátterű cég működik; 1500 főnél is több alkalmazottal, és csak Törökországba több mint 30 milliárd forintos exportpotenciállal. Noha a kapcsolati mutatók egyik oldalról sem kimagaslók, a puccs után beindított folyamatok változtathatnak a két ország közti, jelenlegi gazdasági kapcsolatokon.

Gazdaság

Szijjártó: "fű alatt, sunyi módon született döntés"

Azzal nem mondott semmi újat a külgazdasági miniszter, hogy Oroszország kiemelt gazdasági partnerünk, de azért Szijjártó Péter - amellett, hogy Brüsszelnek is üzent - arról tárgyalt az oroszokkal, hogy az embargó ellenére hogyan tudná a kormány a kapcsolatokat mélyíteni és eredményesebbé tenni.

MTI Gazdaság

Szijjártó új pozíciót kapott

Kormánybiztosi szinten fogja felügyelni a magyar-kínai és a magyar-orosz gazdasági kapcsolatokat a Miniszterelnökség államtitkára.

hvg.hu Gazdaság

Magyar állami pénzek rejtett kínai zsebekbe

A magyar kormány a gazdaság számos területén számítana a kínai befektetőkre. Kínai cégek eddig is részt vettek beruházásokban, indultak magyar közbeszerzéseken. A magyar állam pénzét azonban nem minden esetben használták jól a kínai társaságok, s akadtak olyan magyarországi vállalkozások, melyek inkább vesztettek az üzleten.

MTI Gazdaság

Munkacsoport felel a magyar és ausztrál gazdaság élénkítéséért

Magyarország és Ausztrália megállapodott egy munkacsoportot létrehozásáról, ennek feladata a két ország közötti gazdasági kapcsolatok élénkítése lesz - mondta Martonyi János kedden Gödöllőn. A külügyminiszter azt is elmondta, remélhetőleg hamarosan újranyílhat a sydneyi magyar főkonzulátus.

Keresztes Imre Világ

Mamutléptek

Határvita, katonai erőfitogtatás és gazdasági versengés árnyalja a világ két legnépesebb és gazdaságilag egyre erősebb állama, Kína és India amúgy jónak tartott viszonyát.


A címlapról ajánljuk