hvg.hu Nagyítás

Állatságok - A majom évétől a kakasig

Hajlamosak voltunk 2016-ot rossz évként elkönyvelni, de szilveszter napján talán megengedhető, hogy a világpolitika vagy a hazai közélet helyett a piti ügyeinkre fittyet hányó állatvilág vidítson fel minket. Galériánkban megdöbbentő vagy épp mókás pillanatokat élhet át, az embert felöklelő bikától a szelfibe tolakodó tevéig. Nagyításunkhoz hasonlóan színes és izgalmas 2017-et kívánunk olvasóinknak is!

Varga Szabolcs Vállalkozás

Kockázati tőkések, startupperek, irány Budapest!

A robbanásszerűen fejlődő magyar garázscégek világában már az állam is nagy gazdasági potenciált lát: az évtized végére a régió startup-fővárosaként vizionálja Budapestet. A szakma üdvözli a kormány célkitűzéseit, az ambiciózus elképzelések megvalósíthatóságáról azonban legalábbis megoszlanak a vélemények.

hvg.hu Shake

Harapott a zebra, csigolyáját törte a gazella, megölték az oroszlánt

Véres dráma helyszíne volt két amerikai állatkert is. Dallasban egy hím oroszlán valamiért megölt egy nőstényt. A washingtoni Smithsonian állatkertben pedig egy zebra többször megharapta az egyik gondozót, amitől egy gazella úgy megrémült, hogy futásnak eredt. Sajnos nem jutott messzire, mert az egyik korlátnál eltört a csigolyája és elpusztult.


A címlapról ajánljuk