Marton Levente Élet+Stílus

A tökéletes gomba: Portobello csodája -recept

Az ember gyanútlanul azt hihetné, hogy Portobello valami olasz kikötőváros, azúrvízbe leszakadó sziklafalakra felkapaszkodó házakkal, mint Sorrento vagy Amafli. De nem, Portobello csak egy utca Londonban, illetve egy méretesre nemesített csiperke-féle, amely tökéletesen alkalmas töltésre és grillezésre. Sejthető, hogy most a szép kerek gombakalap felhasználásáról lesz szó.

hvg.hu Gazdaság

Szarvasgomba-termesztésből egész jól meg lehet élni

Ha teleszórják az erdőt szaporító anyaggal, sokkal több a haszon rajta, mint ha a fakivágásra menne az erdőtulajdonos. Aki a saját pénzét öli bele egy ültetvénybe, annak tíz évet kell kibekkelnie - de utána dől a lé.

hvg.hu Közlekedés

Gomba nőtt a 27-es buszon - fotó

Nem elég, hogy az utolsó ülések alól füst szivárog az utastérbe, még gomba is nő a Móricz Zsigmond körtér és a Sánc utca között közlekedő 27-es buszon - jelentette kedden egy utas.

MTI / hvg.hu Gasztro

Műholdas telefonon át halászta el a legdrágább gombát egy üzletember

Kereken 100 ezer dollárért, vagyis átszámítva nagyjából 31 millió forintért egy hongkongi üzletember vásárolta meg a legdrágább tételt az észak-olaszországi Grinzane Cavourban tartott hagyományos jótékonysági fehérszarvasgomba-árverésen. Egy 900 grammos gombáért fizetett kisebb vagyont.

Marton Levente Gasztro

Tökéletes gombával gombolt csirkecomb – recept

Szembenézni a gombával szinte harmadik típusú találkozás. Olyasmi, ami J. Allan Hynek hivatásos amerikai pihent agyú és csillagász szerint kapcsolatfelvételt jelent egy idegen civilizációval.

1 2 3 4

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával