hvg.hu Plázs

Vigyázzon a gombával!

A mentők arra figyelmeztetnek, hogy a kirándulók, gombászok az összegyűjtött gombát minden esetben vizsgáltassák be ehhez értő szakemberekkel, még akkor is, ha gyakorlottnak érzik magunkat a gombák felismerésében.

Vilisics Ferenc Plázs

A varázsgombától a csiperkéig – hogyan éljük túl a gombaszezont?

A vadon termő, ehető gombák gyűjtése nálunk és Finnországban szokásos őszi program, míg Amerikában inkább a bátrak és igazi szakértők hobbija. Az angolok viszolyognak a gombától, Ausztráliában a hallucinogén hatású "varázsgombák" illegális gyűjtése okoz fejfájást.

hvg.hu Gasztro

Legyen óvatos a gombákkal, mérgező lehet!

A gomba finom és egészséges táplálék lehet, de ha elmulasztjuk a szükséges óvintézkedéseket, könnyen válhatunk gombamérgezés áldozatává is - figyelmeztetnek a mentők.

MTI Gasztro

Vigyázat, óvatosan a gombákkal!

Az őszi gombaszedés utáni veszélyekre hívja fel a figyelmet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ). Azt ajánlják, az összegyűjtött gombákat minden alkalommal mutassák meg gombavizsgálónak, hogy elkerüljék a mérgezéseket.

MTI Itthon

Gyilkos galócával mérgeztek meg több embert Budapesten

Rendkívül mérgező gyilkos galócát adott több embernek is az a négy személy, akiket a rendőrség csütörtökön fogott el. Hárman súlyos állapotban kerültek kórházba, de lehet, hogy még többen ettek a mérgező gombából, ezért a rendőrség várja azok jelentkezését, akik esetleg a gyanúsítottaktól gombát vásároltak.

MTI Itthon

Gombamérgezésben meghalt egy férfi

Gombamérgezésben meghalt az a nyírpazonyi férfi, akit feleségével együtt szállítottak kórházba, miután gyilkos galócát fogyasztottak - erősítette meg a helyi sajtóinformációkat a nyíregyházi Jósa András Oktató Kórház illetékese.

MTI Itthon

Gyilkos galócát evett és meghalt egy férfi Vas megyében

Egy alsóújlaki család hét tagja gyilkos galócát evett, a gombát szedő 25 éves férfi meghalt, édesanyját életveszélyes állapotban kezelik a budapesti Péterfy Sándor utcai kórházban, a többiek állapota kielégítő − írta a Vas Népe.

hvg.hu Napi merítés

Mit tehetünk gombamérgezés esetén?

A különféle gombamérgezések hazánkban viszonylag ritkán fordulnak elő, de életveszélyes állapotot idézhetnek elő. A Mentők blog bemutatja, mit tehetünk, ha már megtörtént a baj.


A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával