hvg.hu Itthon

Felfüggesztettet kapott a vasi gyilkos szamarak gazdája

A két patás 2013 májusában kiszökött az útra, és ott megtámadtak egy motorost. A férfit megharapták, métereken át vonszolták és megtaposták, a helyszínen belehalt a sérüléseibe. A Szombathelyi Törvényszéken kedden kimondták a szamarak gazdájának felelősségét az ügyben, és nem jogerősen másfél év felfüggesztett börtönre ítélték.

MTI Világ

Ember, nem villámlás okozta Kanada egyik legdurvább erdőtüzét

Minden valószínűség szerint gondatlanság vagy gyújtogatás okozta az erdőtüzet a kanadai Fort McMurrayben és környékén – közölték helyi idő szerint kedden a hatóságok. Több mint 90 ezer embert kellett kitelepíteni, és leállt az ország olajkitermelésének negyede.

hvg.hu Itthon

Előzetesben a gyerekét halálra éheztető házaspár

Előzetes letartóztatásba került az a két szülők, akiknek másfél éves kislánya alig több mint 3 kilót nyomott, mikor a mentők megérkeztek a családhoz. Az apa és az anya akár életfogytiglani börtönbüntetést is kaphat.

MTI Világ

Hongkongi hajóbaleset: 8 évet kapott a kapitány

Gondatlanságból elkövetett emberölésben bűnösnek találta és nyolc év börtönre ítélte egy bíróság hétfőn azt a hajókapitányt, akit felelősnek tartanak az utóbbi évtizedek legsúlyosabb hongkongi tengeri balesetéért.

MTI Itthon

Kiszökött a bölcsiből egy kisgyerek: próbára bocsátottak egy dolgozót

Bűnösnek találta és gyorsított eljárásban, jogerősen három évre próbára bocsátotta a Kecskeméti Járásbíróság pénteken azt a bölcsődei kisegítőt, akit foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádoltak – közölték a Kecskeméti Törvényszéktől.

MTI Világ

Börtön a l'aquilai földrengést alábecsülő tudósoknak

Gondatlanságból elkövetett emberölés címén egyenként hat év börtönre ítélte a l,aquilai bíróság hétfőn azokat olasz tudósokat, akiket azzal vádolnak, hogy alábecsülték a 2009. évi l'aquilai földrengés veszélyeit.

MTI Autó

Vádat emeltek a bakonyi buszbaleset sofőrje ellen

Maradandó fogyatékosságot okozó közúti baleset gondatlan elkövetésének vétsége miatt emelt vádat a Veszprém Megyei Főügyészség a februári bakonyi buszbaleset sofőrjével szemben - közölte az ügyészség szóvivője szerdán az MTI-vel.

MTI Shake

Tóba gurult a babakocsi: öt évet kaphat az apa

Akár öt év börtönt is kaphat az a férfi, akinek gondatlanságából tóba gurult babakocsiban fekvő 3 hónapos lánya, jóllehet az apa sértetlenül kimentette gyermekét - közölte az ügyészség.

MTI Itthon

Nitráttal szennyezett kútvíz miatt halt meg egy csecsemő

Meghalt egy háromhetes csecsemő a közelmúltban, mert tápszeréhez rendszeresen nitráttal szennyezett kútvizet adtak hozzátartozói a baranyai Lothárdon - tájékoztatott Fellegi Norbert, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője.


A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával