MTI Világ

Ember, nem villámlás okozta Kanada egyik legdurvább erdőtüzét

Minden valószínűség szerint gondatlanság vagy gyújtogatás okozta az erdőtüzet a kanadai Fort McMurrayben és környékén – közölték helyi idő szerint kedden a hatóságok. Több mint 90 ezer embert kellett kitelepíteni, és leállt az ország olajkitermelésének negyede.

hvg.hu Itthon

Előzetesben a gyerekét halálra éheztető házaspár

Előzetes letartóztatásba került az a két szülők, akiknek másfél éves kislánya alig több mint 3 kilót nyomott, mikor a mentők megérkeztek a családhoz. Az apa és az anya akár életfogytiglani börtönbüntetést is kaphat.

MTI Világ

Hongkongi hajóbaleset: 8 évet kapott a kapitány

Gondatlanságból elkövetett emberölésben bűnösnek találta és nyolc év börtönre ítélte egy bíróság hétfőn azt a hajókapitányt, akit felelősnek tartanak az utóbbi évtizedek legsúlyosabb hongkongi tengeri balesetéért.

MTI Itthon

Kiszökött a bölcsiből egy kisgyerek: próbára bocsátottak egy dolgozót

Bűnösnek találta és gyorsított eljárásban, jogerősen három évre próbára bocsátotta a Kecskeméti Járásbíróság pénteken azt a bölcsődei kisegítőt, akit foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádoltak – közölték a Kecskeméti Törvényszéktől.

MTI Világ

Börtön a l'aquilai földrengést alábecsülő tudósoknak

Gondatlanságból elkövetett emberölés címén egyenként hat év börtönre ítélte a l,aquilai bíróság hétfőn azokat olasz tudósokat, akiket azzal vádolnak, hogy alábecsülték a 2009. évi l'aquilai földrengés veszélyeit.

MTI Autó

Vádat emeltek a bakonyi buszbaleset sofőrje ellen

Maradandó fogyatékosságot okozó közúti baleset gondatlan elkövetésének vétsége miatt emelt vádat a Veszprém Megyei Főügyészség a februári bakonyi buszbaleset sofőrjével szemben - közölte az ügyészség szóvivője szerdán az MTI-vel.

MTI Shake

Tóba gurult a babakocsi: öt évet kaphat az apa

Akár öt év börtönt is kaphat az a férfi, akinek gondatlanságából tóba gurult babakocsiban fekvő 3 hónapos lánya, jóllehet az apa sértetlenül kimentette gyermekét - közölte az ügyészség.

MTI Itthon

Nitráttal szennyezett kútvíz miatt halt meg egy csecsemő

Meghalt egy háromhetes csecsemő a közelmúltban, mert tápszeréhez rendszeresen nitráttal szennyezett kútvizet adtak hozzátartozói a baranyai Lothárdon - tájékoztatott Fellegi Norbert, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője.

A címlapról ajánljuk
"Húzzál vissza oda, ahonnan jöttél!"

"Húzzál vissza oda, ahonnan jöttél!"

Tetőzik az idegengyűlölet Nagy-Britanniában a Brexit-népszavazás után. A britek Orbán Viktor által jogosnak mondott félelmeit a lengyeleken és a magyarokon is leverik.