hvg.hu Itthon

Ausztriában is szívesen befogadnák a CEU-t

Az osztrák egyetemi konferencia elnöke szerint Bécsben, Grazban vagy Klagenfurtban is lenne hely a CEU-nak. A bécsi polgármester-helyettes már elvileg meg is hívta a CEU-t a városba.

MTI Világ

Életfogytiglant kapott a grazi ámokfutó

Egy grazi bíróság csütörtökön este életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélte és a kóros elmeállapotú elítéltek intézetébe utalta azt a grazi ámokfutót, akinek tavaly júniusban három embert ölt meg.

MTI / hvg.hu Világ

Ausztriában megindult a menekültek menete Graz felé – fotók

Elunta a várakozást a regisztrációra a szlovén határon beengedett menekültek tömege, és gyalog elindult Graz felé. A rendőrség biztosítja a menetet, és igyekszik megakadályozni a gyaloglókat abban, hogy a B67-es főút helyett az autópályán haladjanak.

MTI Világ

Még nem zárták ki, hogy vallási okból ölt a grazi ámokfutó

Két teória tartja magát a három halálos áldozattal járó hétvégi ámokfutással kapcsolatban. Az egyik szerint a boszniai férfi azért volt feldúlt, mert erőszakossága miatt eltiltották a családjától. Ugyanakkor még vizsgálják az iszlám tanokkal való kapcsolatát is.

MTI Világ

Nem skizofrén, inkább pszichopata a grazi ámokfutó

Egy klinikai pszichológus szerint a Grazban emberek közé hajtó, három ember halálát és többek súlyos sérülését okozó férfi előre eltervezte tettét, és sokkal valószínűbb, hogy pszihopata volt, mint az, hogy depressziós, vagy skizofrén lett volna.

MTI Világ

Nem terrorista a grazi ámokfutó

Terepjáróval száguldozott szombaton az ausztriai Graz belvárosában egy 26 éves osztrák férfi, a helyi rendőrség szerint legalább hárman meghaltak és 34-en megsérültek. A késsel felfegyverkezett elkövetőt őrizetbe vették a hatóságok. Tettét valószínűleg egyedül hajtotta végre. Josef Klamminger, stájerországi rendőrfőkapitány kizárta a terrorizmus lehetőségét. Az első információk alapján a férfinak családi problémákra visszavezethető pszichózisa lehet, vagyis elveszíthette a kapcsolatot a valósággal.

hvg.hu Világ

Ámokfutó gázolt Graz belvárosában

Gyalogosok közé hajtott egy ámokfutó Graz belvárosában. Az elsődleges információk szerint legalább ketten meghaltak, és többen megsebesültek. Az MTI három halottról tud.

MTI Világ

Beomlott egy híd Ausztriában, késnek a vonatok

Beomlott egy félkész közúti híd Ausztriában, emiatt korlátozzák a vasúti közlekedést a Bécs és Graz, valamint a Salzburg és Graz közötti vasútvonalon várhatóan két hétig, továbbá a közeli autóúton is terelés lesz.

MTI Közlekedés

Apad a víz, megindult a vonat Ausztria felé

Szentgotthárdnál már apad a Rába vízszintje, de az éjszakai esőzések lassíthatják az apadást, a határhoz közeli töltés és vasúti pálya kereszteződésénél sikerült homokzsákokkal megerősíteni a töltéshiányos részeket, ezért már újra van vonatközlekedés a Szombathely-Graz közötti vasútvonalon - közölte a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság vasárnap az MTI-vel.

1 2

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával