hvg.hu Gazdaság

És akkor a gumigyári munkásoknak (m)elegük lett

A magyar hulladékgyűjtés fejlettsége olyan messze van a normálistól, mint a makói gumigyár munkásai a svájci minimálbértől. Durvát ugorhat az államadósság, de az Otthon Melege Programtól is mindenkit kivert a hideg veríték. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

hvg.hu Gazdaság

Ha munkást akar, trükköznie kell az Apollo gumigyárnak

Nincs elég alkalmazható ember a térségben, és már a megyékkel távolabbról hozott dolgozók lehetséges száma is a végéhez ér, így nincs könnyű helyzetben a még csak épülő indiai gumigyár Gyöngyöshalászon – írja a Népszabadság.

hvg.hu Gazdaság

Nehezen talál itthon szakdolgozókat az Apollo Tyres

A Gyöngyöshalászon gumigyárat építő Apollo Tyres is megérzi a szakképzett munkaerő hiányát. A munkaerő-toborzást és a tanfolyamokat megkezdték már, de többéves tapasztalattal rendelkező, szakképzett embereket nehezen találnak. Az ilyen dolgozók nagy része, ha tehette, már külföldön vállalt munkát ugyanis, az itthoninál jóval több fizetésért - derül ki a The Economic Times cikkéből.

hvg.hu Vállalkozás

Amerikaiak arathatnak a budapesti Michelin-gyár bezárásán

Amerikai és ázsiai vevők is érdeklődnek az egyik bezárt hazai gumigyártó üzem berendezéseinek megvásárlása iránt – közölte az online árverést lebonyolító Intergavel Kft. Bár a cég nem nevezte meg a gumigyártót, a Michelin Hungáriáról és a Kerepesi úton bezárt gyár eszközeiről lehet szó.

Szabó M. István Vállalkozás

"Nincs sem veszteni-, sem takargatnivalónk"

Az indiai Apollo Tyres odahaza mindegyik Magyarországon jelen lévő autógyártó céggel jó kapcsolatot ápol, ezt is szeretnék a 2017-re elkészülő új, gyöngyöshalászi gyárral kiaknázni. Az Apollo Tyres Hungary ügyvezető igazgatóját, Kannan Prabhakart kérdeztük, aki azt mondja, a magyar kormánytól kapott durván 27 milliárd forintnyi támogatás se nem kevés, se nem sok.

Rácz Tibor Gazdaság

Jön az Apollo-gumigyár, mindenki a markát tartja

Mindenki egy kicsit többet akar lecsippenteni az Apollo Tyres gumigyár gyöngyöshalászi letelepedéséből származó haszonból: a földtulajdonosok, az ipari terület kivitelezői, no meg az önkormányzat.

hvg.hu Vállalkozás

Mégis Magyarországra jöhet az Apollo indiai gumigyár?

A Financial Times csütörtöki cikke szerint az Apollo Tyres indiai gumiabroncsgyártó vállalat az Egyesült Államok és Kína helyett inkább Kelet-Európára és Délkelet-Ázsiára fókuszál majd, a cég két új gyárat is építene ezekben a régiókban. A lap szerint a két gyár közül az egyik Magyarországon épülhetne fel.

MTI Gazdaság

Szijjártó: erősödhet a magyarországi gumiabroncsgyártás

A Mol és a Japan Synthetic Rubber (JSR) várhatóan 2017-től termelő tiszaújvárosi szintetikusgumi-gyárával tovább erősödhet a magyarországi gumiabroncsgyártás Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára szerint.

MTI Vállalkozás

Leállhat a termelés a Hankook-gyárban

Nem reagált érdemben a munkaadó a dolgozók béremelési javaslatára, ezért a Hankook rácalmási gumigyárában sztrájkbizottság alakult. A Hankook Tire meglepetéssel értesült a bejelentésről.

hvg.hu Gazdaság

Orbán: remélem, a Hankook elvisz minket magával a jövőbe

A Hankook magyar üzeme annyira bevált, hogy rövid távon a további kapacitás-bővítést tervezik - mondta Lee Sang Il, a gumiabroncsokat gyártó cég magyarországi ügyvezető igazgatója a magyar kormánnyal kötött partnerségi megállapodás aláírásakor. Orbán Viktor szeretné, ha a Hankook megőrizné azt az eddig bevált szokását, hogy a szakképzésbe is bevonja a hazai munkaerőt, és reméli, bővítik majd magyar gyártás-kapacitásukat.

MTI Hírek

A Hankook nyáron már teljes kapacitással üzemel

A tervezettnél hónapokkal hamarabb, már a nyár derekán eléri a teljes kapacitását a Hankook rácalmási gyára, amely így több mint 11 millió gumiabroncs kibocsátására lesz képes évente - írja a keddi Világgazdaság.


A címlapról ajánljuk