hvg.hu Itthon

Elmebeteg szomszéd terrorizálja egy szegedi utca lakóit

Szeged móravárosi részében egyre kétségbeesettebbek azok a lakók, akik nyolc éve rettegnek egyik elmebeteg szomszédjuk miatt. A gondnokság alatt álló férfi teljesen antiszociális: üvöltözik, fenyegetőzik. Hiába vitetik el, újra megjelenik később, miután kiengedték. A hatóságok úgy tűnik, tehetetlenek voltak eddig, de a Délmagyarország szerint a gyámhivatal végre lép az ügyben.

hvg.hu Itthon

Halálra éheztetett kislány: a védőnő nem vétett, a gyámhatóság viszont mulasztott

A most lezárult vizsgálat szerint korábban is voltak problémák a halálra éheztetett gyöngyösi kislány anyjával; alkalmatlansága miatt két idősebb gyermekét az apáknál helyezte el a gyámhivatal. A kormányhivatal jelentése azt is megállapította, hogy a védőnő nem követett el mulasztást, a gyermekorvos eljárásának vizsgálata még tart.

Csikász Brigitta Itthon

Gyermekbántalmazással vádolták, most perre megy az apa

Bíróságon szeretne revánsot venni hamis vád gyanúja miatt egy keszthelyi férfi azzal az egyelőre ismeretlen személlyel szemben, aki valótlanul állította róla a hatóságokhoz küldött levelében, hogy bezárással és veréssel bünteti lányát rossz tanulmányi eredménye esetén. Rainiss Gábor a hvg.hu-nak azt mondta, sérelmezi, hogy a bejelentő adatait zártan kezelik, mert így nehezebb felelősségre vonni. Ugyanakkor Illés Blanka családjogi ügyvéd hangsúlyozta, szükséges ez az eljárás, mert bejelentővédelem mellett nagyobb az esélye annak, hogy gyermekbántalmazási ügyekben a hatóságokhoz fordulnak a sokszor szintén megfélemlített vagy csak az ügyben inkább háttérben maradó feljelentő.

MTI Itthon

Nem hagyja annyiban az Emmi a brutális gyerekkínzást

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) tudomásul vette a Pest megyei kormányhivatalnak a szigetszentmiklósi gyermekbántalmazás ügyében végzett vizsgálatának eredményét, de szakmai felügyeleti jogosítványával élve megvizsgálja a Pest Megyei Szociális és Gyámhivatal eljárását.

hvg.hu Itthon

Index: mindenki megúszta a gyerekkínzás-ügyet

Befejezte a szigetszentmiklósi brutális gyermekbántalmazási eset miatt indított vizsgálatot a Pest Megyei Kormányhivatal Szociális és Gyámhivatala, tudta meg az Index. A vizsgálat semmilyen mulasztást, vagy hibát nem állapított meg.

MTI Itthon

"Túlzott szigort" észlelt az ombudsman egy gyermekvédelmi esetnél

Rendőri segítséget kért a gyámhivatal egy gyermekvédelmi ügyben, és túlságosan korlátozta a szülők és a gyermekek kapcsolattartását, ezek a túlzó intézkedések az alapvető jogok biztosa szerint sértik a gyermekek jogait - közölte Szabó Máté hivatala szerdán.


A címlapról ajánljuk