MTI Vállalkozás

Extra alacsony lett a gyógyszerészeket segítő hitel kamata

Kedvezőbb feltételekkel kaphatnak hitelt a gyógyszerészek ahhoz, hogy a patikában a tulajdonrészük jövő januártól meghaladja a jogszabályban előírt 50 százalékot – mondta a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke egy szerdai, budapesti sajtótájékoztatón.

hvg.hu Plázs

Joggal divatos gyógynövény a homoktövis?

Ma már egyre több élelmiszer, például gyümölcslevek, lekvárok és édességek összetevői közt szerepel a homoktövis, ám a sokak által „csodabogyóként” számon tartott fanyar, narancssárga termésű homoktövis joggal tett szert nagy népszerűségre hazánkban, és mire jó valójában? – A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Gyógynövény Szakosztálya válaszol a "csodabogyóval" kapcsolatos kérdésekre.

MTI Itthon

Csupa biztatót üzentek a gyógyszerészeknek a patikanapon

Az utóbbi időben felértékelődött a gyógyszerek kiadását végző gyógyszerészek szerepe Magyarországon – ezt mondta az országos tiszti főgyógyszerész szerdán Gödön, az idei országos patikanap megnyitóján. A gyógyszerészi kamara elnöke pedig arról beszélt, hogy szerinte komoly erkölcsi, szakmai és gazdasági rehabilitáció indult el újra a gyógyszerészet területén.

MTI/hvg.hu Itthon

Elmentek Orbánhoz a gyógyszerészi kamara vezetői

A gyógyszerészszakma presztízsének további erősítését szorgalmazták a Magyar Gyógyszerészi Kamara vezetői azon a pénteki megbeszélésen, amelyet Orbán Viktorral folytattak a miniszterelnök kormányalakítást megelőző konzultációsorozatának részeként – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

HVG Vállalkozás

Csaló patikusok

A gyógyszer-kereskedelemben már régóta szóbeszéd tárgya, hogy négy XVIII. kerületi gyógyszertárral – súlyos vétség elkövetése miatt – szerződést bontott az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP). Az ügy több évre nyúlik vissza.

hvg.hu Gazdaság

Ennyi gyógyszerész nincs is

Görögországról mostanában sokaknak a hitelválság ugrik be, ám akik nem olvasnak rendszeresen híreket, nekik inkább a gyönyörű tengerpart és az ókori romok jelennek meg. Az országról ugyanakkor érdemes tudni, hogy százezer főre lebontva itt van a legtöbb gyógyszerész is. Az ok: gyógyszereket csak gyógyszerészek által tulajdonolt gyógyszertárakban lehet árulni, az árak pedig hatóságilag rögzítettek.

hvg.hu Plázs

Népszabadság: ráijesztettek a patikusokra

Levélben szólított fel az ÁNTSZ csaknem ötszáz érintett gyógyszerészt a napokban arra, hogy január elsejéig vásárolják meg patikájuk negyedét, ha még nem tették ezt meg, különben a gyógyszertárat visszaminősítik drogériává – írja a Népszabadság.

hvg.hu Itthon

Látens meleg lehet a debreceni gyógyszerész homofób gyilkosa

Rejtőzködni próbált a pszichológus szakértő előtt, mégis elárulta magát a vizsgálaton az az egerlövői férfi, aki le akarta vadászni a melegeket, és brutálisan meggyilkolt egy gyógyszerészt Debrecenben. A bíróság hétfőnbefejezte a bizonyítási eljárást, a vádlott elismerte a gyilkosságot. Pénteken hirdetnek elsőfokú ítélet az ügyben a Debreceni Törvényszéken – írja az Index.

1 2

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával