Bejelentkezés  

Üzembe helyezik a világ első marihuánaautomatáját Coloradóban

Üzembe helyezik a világ első marihuánaautomatáját Coloradóban

A marihuánaautomaták kizárólag orvosi célokra használhatóak, ezt a készüléket is egy gyógyszertárban állítják fel. Három hónapja legalizálták a spangli fogyasztását Coloradóban, a géptől azt remélik, hogy a bátortalan embereknek segít.

MTI

Egyre több az online patika

Egyre több az online patika

Jelenleg már országosan 30 patika vállal internetes megrendelésre házhozszállítást, míg egy éve még csak 19 ilyen gyógyszertár működött.

Hordjuk a gyógyszerszemetet a patikákba

Hordjuk a gyógyszerszemetet a patikákba

2013-ban már csaknem 238 tonna pirulát, kenőcsöt, kapszulát adtak le a patikákban, drogériákban az emberek; a gyógyszerhulladékot a dorogi és a győri égetőműben semmisítették meg.

Ennyi gyógyszerész nincs is

Görögországról mostanában sokaknak a hitelválság ugrik be, ám akik nem olvasnak rendszeresen híreket, nekik inkább a gyönyörű tengerpart és az ókori romok jelennek meg. Az országról ugyanakkor érdemes tudni, hogy százezer főre lebontva itt van a legtöbb gyógyszerész is. Az ok: gyógyszereket csak gyógyszerészek által tulajdonolt gyógyszertárakban lehet árulni, az árak pedig hatóságilag rögzítettek.

hvg.hu

Még januárban újranyithatnak a szabolcsi kórházi patikák

Újra megnyitják a január 2-án bezárt patikákat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház gyógyintézeteiben – közölte az intézmény főigazgatója csütörtökön. Mangol Csilla szerint várhatóan jövő héten megkapják az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat, valamint az Országos Egészségbiztosítási Pénztár engedélyeit, így január utolsó hetében a négy patika már ismét fogadhatja a betegeket.

MTI

Hova fordulhat, ha karácsonykor baja esik?

A karácsonyi ünnepek alatt és az azt követő munkaszüneti napokon ügyeleti rend szerint fogadják a sürgős ellátásra szorulókat a háziorvosi, a fogorvosi, valamint a fekvőbeteg-ellátásban az ügyeletet ellátó helyek - közölte az ÁNTSZ.

MTI

Erre mindenképpen figyeljen az ünnepek előtt

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) azt ajánlja, hogy aki rendszeres gyógyszerszedő, figyeljen arra, hogy az ünnepek alatt is megfelelő mennyiségű patikaszer álljon rendelkezésre. Az ÁNTSZ egyben közzétette az ügyeletes gyógyszertárak listáját is.

MTI

Maszkos férfi rabolt ki egy szekszárdi patikát

Kiraboltak egy szekszárdi gyógyszertárat kedden kora este. A rendőrség most azt kéri, hogy aki a bűncselekménnyel kapcsolatban bármilyen információval rendelkezik, jelentkezzen a városi kapitányságon.

hvg.hu

A családi ezüstöt is be kell dobni, különben az államé lesz a patika

A családi ezüstöt is be kell dobni, különben az államé lesz a patika

Rohamosan közeleg a határidő, ameddig a gyógyszerészek bevásárolhatják magukat azokba a patikákba, ahol dolgoznak. Sokan ódzkodnak a hitelfelvételtől, akik pedig mégis megpróbálkoznának ezzel, esélyük sincs év végéig a szerződéskötésig eljutni a hosszas ügyintézés miatt. Egyes tulajdonosok eközben nyomott áron válhatnak meg patikájuktól, a veszteséges gyógyszertárak sorsa pedig függőben marad: lehet, hogy ezeket már az állam sem vinné. A patikahitelek kihelyezésében közreműködő Magyar Fejlesztési Bank szerint ugyanakkor flottul mennek a dolgok, a következő hetekben jelentősebb szerződésállományra számítanak.

Népszabadság: ráijesztettek a patikusokra

Levélben szólított fel az ÁNTSZ csaknem ötszáz érintett gyógyszerészt a napokban arra, hogy január elsejéig vásárolják meg patikájuk negyedét, ha még nem tették ezt meg, különben a gyógyszertárat visszaminősítik drogériává – írja a Népszabadság.

hvg.hu

VG: csak hat helyen kérhető egyelőre patikahitel

Egyelőre öt takarékszövetkezetnél és a Magyar Takarékszövetkezeti Banknál igényelhetnek a gyógyszerészek patikahitelt – derül ki a Magyar Fejlesztési Bank honlapjáról. Az MFB szóvivője szerint bíznak abban, hogy a programhoz még több pénzintézet csatlakozik.

hvg.hu

Változás jön a patikákban vasárnaptól

Szeptember elsejével a gyógyszertárakban dolgozók létszámát a gyógyszertár nyitvatartási ideje, valamint a befogadott vények száma határozza meg.

MTI

Komoly gondokat okozhat szeptembertől egy új szabályozás a patikáknál

Komoly gondokat okoz majd a gyógyszertáraknak a szeptember elsején életbe lépő létszámrendelet-módosítás - közölte a Hálózati Gyógyszertárak Szövetsége (HGYSZ), amely szerint a változás a gyógyszertáraknak megnövekedett anyagi és adminisztrációs terheket jelent, és számos esetben a patikák nyitva tartásának csökkenését eredményezheti.

hvg.hu

Ide mehet orvoshoz a hosszú hétvégén

A négy napos hétvégén az ügyeleti rend szerint biztosítják a sürgős esetek ellátását az egészségügyi szolgáltatók, a gyógyszertárak is ügyeleti rendben működnek.

hvg.hu

Sokaknak okoz gondot a felírt gyógyszerek kiváltása

A gyógyszerészek szerint egyre többeknek okoz gondot az orvosok által felírt gyógyszer kiváltása – írja a Világgazdaság hétfői számában.

MTI

Csak az menjen hétfőn orvoshoz, akinek tényleg muszáj

Zárva lesz a gyógyszertárak többsége, a háziorvosi rendelők és szakrendelők is hétfőn, az egészségügyi dolgozók munkaszüneti napján, a Semmelweis-napon. A kórházakban és az Országos Mentőszolgálatnál munkaszüneti napnak megfelelően dolgoznak – közölte az egészségügyi államtitkárság pénteken.

MTI

Zárva lesznek a patikák hétfőn

A Semmelweis-nap miatt zárva tartanak a Hálózati Gyógyszertárak Szövetségének tagvállalataihoz tartozó gyógyszertárak.

hvg.hu

Fidesz: nem államosítják a patikákat, csak segítenek nekik

A Fidesz-kormány célja, hogy a betegek biztonságos és folyamatos ellátásának érdekében a patikák a magyar patikusokéi legyenek, ne a multiké és ne is az államé – így reagáltak szerdán a Fidesz sajtóirodájától az MSZP-s Tukacs István sajtótájékoztatója után. A képviselő szerint a parlamentben szerdán elfogadott egészségügyi salátatörvénnyel több száz patika lehet az államé.

MTI

MSZP: trafikmutyi után patikamutyi jön?

Az MSZP szerint a szerdán elfogadott egészségügyi salátatörvénnyel több száz patika lehet az államé. Tukacs István szocialista országgyűlési képviselő szerdán azt mondta: korábban is kétségbe vonták, hogy a patikusok egyöntetű akarata lenne a többségi tulajdon megszerzése a gyógyszertárakban, ezért nem értettek egyet azzal, hogy ezt kötelezővé tegyék.

MTI

Kamara: most van mutyi a patikákban

Javaslatokat tett a Magyar Gyógyszerész Kamara elnöke Lázár Jánosnak az állam elővásárlási jogával kapcsolatban – írja a PharmaOnline.

hvg.hu
1235

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X