Ennyi állami támogatást kaptak a kisforgalmú patikák tavaly év végén

Közzétették a kormány honlapján a kisforgalmú gyógyszertárak működési támogatásának négyhavi adatait, ezek alapján csaknem 182 millió 770 ezer forintot kapnak összesen a patikák.

Újragondolhatják itthon a patikai ügyeletet

Áprilisban egyeztetés kezdődhet az ügyeletes patikai rendszer átalakításáról – írja a hétfői Világgazdaság.

Népszabadság: Simán lenyúlhatják a betegek adatait a patikákban

Népszabadság: Simán lenyúlhatják a betegek adatait a patikákban

Már néhány tízezer forintért, illegálisan hozzájuthatnak nagy cégek a betegek gyógyszerfogyasztási adataihoz a patikákban – ezt írja a hétfői Népszabadság. Ezek az információk a lap szerint főként az orvosok megvesztegetésében, a piaci stratégia megtervezésében és a társadalombiztosítással való alkuban használhatóak fel. A gyógyszerészkamara figyelmeztette tagjait, hogy büntetőpereket kockáztatnak az eljárással.

hvg.hu

Látványos fiaskó a kormány patikahitele

Látványos fiaskó a kormány patikahitele

Összesen négy esetben folyamodtak patikahitelhez azok a gyógyszerészek, akik így akartak 25 százalékos tulajdoni hányadot szerezni a gyógyszertárukban.

MTI

Lesz meglepetés, ha ma patikába megy

Lesz meglepetés, ha ma patikába megy

Október elsejével csaknem ötszáz gyógyszernek változik az ára: 178 készítmény drágább, több mint 300 viszont olcsóbb lett.

MTI

Közel 2 milliárdba kerül a patikai ügyelet évente

Évi 1,8-2 milliárd forintjába kerül az országszerte ügyeletet adó 770 gyógyszertárnak, hogy nyitva tartási időn kívül is a betegek rendelkezésére állnak; a Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK) azt szeretné, ha ezt az összeget nem a patikáknak kellene kigazdálkodniuk, és az ügyeletek szabályozása is egységes lenne – írja a Világgazdaság.

MTI

A beteg bemondja a panaszát, a gép kidobja a gyógyszert

A beteg bemondja a panaszát, a gép kidobja a gyógyszert

Olyan gyógyszerajánló rendszert fejleszt két magyar cég, amely beszédfelismerés alapján működne a patikákban. A beteg elmondja, milyen panaszai vannak, és a kulcsszavak alapján a gyógyszerkiadó munkatárs számítógépén megjelennének azok a vénynélküli készítmények, amelyeket elvileg ajánlhatni lehetne neki.

MTI

60 patikára csapott le a tiszti főorvosi hivatal

60 patikára csapott le a tiszti főorvosi hivatal

A 2329 vizsgált gyógyszertár töredékénél, 60 patikánál állapították meg, hogy a társasági szerződésekben nem biztosított a tulajdoni hányadnak megfelelő tagsági jog gyakorlása a gyógyszerészek esetében.

MTI

Ne lepődjön meg, minden patika és rendelő zárva lesz ma

Ma, a Semmelweis-napon zárva lesznek a gyógyszertárak, a háziorvosi rendelők és a szakrendelők, továbbá a közszolgálati tisztviselők napján szünetel az ügyfélfogadás a kormányhivatalok és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ügyfélszolgálatain.

MTI

Nehéz lesz nyitva tartó patikát találni kedden

Július elsején, vagyis a Semmelweis-napon zárva lesz itthon a gyógyszertárak nagy része. Aznap csak az ügyeletes patikákban lehet gyógyszerhez jutni, illetve azokban, amelyekben vállalták a nyitva tartást rendkívüli munka keretében.

hvg.hu

Rászálltak a potencianövelőket kínáló webes patikákra

Egy világméretű akció keretében vizsgálták a hatóságok a magyar webes gyógyszerárusítást is. Több, Magyarországon nem engedélyezett gyógyszert is találtak, és az illegális kereskedők ellen feljelentést tesznek.

MTI
Hirdetés

Még most sem ültek el a HospInvest összeomlásának hullámai

Még most sem ültek el a HospInvest összeomlásának hullámai

Felszámolási eljárás indult az egykori kórházprivatizációs HospInvest cégcsoporthoz tartozó és az elsősorban intézményi – kórházi – gyógyszertárakat működtető HungaroCare Kft. ellen. A cég még 2010-ben több mint 7 milliárd forintos nettó árbevétellel rendelkezett, ez 2012-re 4,8 milliárdra csökkent, míg az üzemi eredménye 3 milliárd forint hiányt mutatott.

hvg.hu

Ahol automatából veheti a spanglit

Ahol automatából veheti a spanglit

Besétál, bedobja a pénzt az automatába, és kiválasztja az igényeinek megfelelő pakkot. Pont, mint egy csoki automatánál.

hvg.hu

Üzembe helyezik a világ első marihuánaautomatáját Coloradóban

Üzembe helyezik a világ első marihuánaautomatáját Coloradóban

A marihuánaautomaták kizárólag orvosi célokra használhatóak, ezt a készüléket is egy gyógyszertárban állítják fel. Három hónapja legalizálták a spangli fogyasztását Coloradóban, a géptől azt remélik, hogy a bátortalan embereknek segít.

MTI
Hirdetés

Egyre több az online patika

Egyre több az online patika

Jelenleg már országosan 30 patika vállal internetes megrendelésre házhozszállítást, míg egy éve még csak 19 ilyen gyógyszertár működött.

Hordjuk a gyógyszerszemetet a patikákba

Hordjuk a gyógyszerszemetet a patikákba

2013-ban már csaknem 238 tonna pirulát, kenőcsöt, kapszulát adtak le a patikákban, drogériákban az emberek; a gyógyszerhulladékot a dorogi és a győri égetőműben semmisítették meg.

Ennyi gyógyszerész nincs is

Görögországról mostanában sokaknak a hitelválság ugrik be, ám akik nem olvasnak rendszeresen híreket, nekik inkább a gyönyörű tengerpart és az ókori romok jelennek meg. Az országról ugyanakkor érdemes tudni, hogy százezer főre lebontva itt van a legtöbb gyógyszerész is. Az ok: gyógyszereket csak gyógyszerészek által tulajdonolt gyógyszertárakban lehet árulni, az árak pedig hatóságilag rögzítettek.

hvg.hu

Még januárban újranyithatnak a szabolcsi kórházi patikák

Újra megnyitják a január 2-án bezárt patikákat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház gyógyintézeteiben – közölte az intézmény főigazgatója csütörtökön. Mangol Csilla szerint várhatóan jövő héten megkapják az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat, valamint az Országos Egészségbiztosítási Pénztár engedélyeit, így január utolsó hetében a négy patika már ismét fogadhatja a betegeket.

MTI

Hova fordulhat, ha karácsonykor baja esik?

A karácsonyi ünnepek alatt és az azt követő munkaszüneti napokon ügyeleti rend szerint fogadják a sürgős ellátásra szorulókat a háziorvosi, a fogorvosi, valamint a fekvőbeteg-ellátásban az ügyeletet ellátó helyek - közölte az ÁNTSZ.

MTI

Erre mindenképpen figyeljen az ünnepek előtt

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) azt ajánlja, hogy aki rendszeres gyógyszerszedő, figyeljen arra, hogy az ünnepek alatt is megfelelő mennyiségű patikaszer álljon rendelkezésre. Az ÁNTSZ egyben közzétette az ügyeletes gyógyszertárak listáját is.

MTI
Hirdetés
1235

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X