hvg.hu Bűnügy

Rendőrt hívtak a patikába, elkapták a recepthamisítót

Egy kecskeméti gyógyszertárban bukott le az a budapesti nő, aki egy szintén budapesti férfival orvosi vényeket hamisított. A patika dolgozóinak gyanús lett a recept, amivel gyógyszert akart kiváltani, és kiderült, hogy a vény hamis volt, ezért rendőrt hívtak.

hvg.hu Itthon

Munkahelyén fogták el az angyalföldi rablót

Őrizetbe vették azt a férfit, aki előbb egy III. kerületi gyógyszertárat próbált meg kirabolni, két héttel később pedig egy XIII. kerületi zöldséges kasszáját rámolta ki.

hvg.hu Vállalkozás

Van patika, de szinte üres, kilométereket kell utazni a gyógyszerért

A betegek arra panaszkodnak, hogy szűk a gyógyszerkészlete a cserkeszőlői, az öcsödi, a tiszakürti és a mesterszállási patikának. Egyikük szerint múltkor éppen fejfájáscsillapítót sem tudtak már adni. A patikák tulajdonosa tavaly azt mondta, hogy nehéz helyzetbe került, de reméli, lesz megoldás. A cserkeszőlői polgármester szerint próbáltak új üzemeltetőt keresni, de senki sem jelentkezett – írja a Szoljon.hu.

hvg.hu Vállalkozás

Nyitva találták a Budapesten bezáratott gyógyszertárat

Az RTL Híradó stábja nyitva találta a fővárosi Lánchíd Gyógyszertárat, amelyet bezáratott a gyógyszerészeti intézet, mert vény nélkül adtak el onnan külföldre vényköteles gyógyszereket nagy mennyiségben. A patikát működtető társaság 45 millió forintos bírságot is kapott. Ha valóban kinyitottak, azzal még súlyosabb büntetést kockáztatnak.

MTI Vállalkozás

Extra alacsony lett a gyógyszerészeket segítő hitel kamata

Kedvezőbb feltételekkel kaphatnak hitelt a gyógyszerészek ahhoz, hogy a patikában a tulajdonrészük jövő januártól meghaladja a jogszabályban előírt 50 százalékot – mondta a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke egy szerdai, budapesti sajtótájékoztatón.

hvg.hu Vállalkozás

Recept nélkül szórták a gyógyszereket, be kellett zárni a vizsolyi patikát

Visszavonta a vizsolyi Attila Patika működési engedélyét és ötmillió forint bírságot szabott ki az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet a gyógyszertárat működtető cégre, mert súlyosan megsértette a gyógyszerek forgalmazására vonatkozó jogszabályokat, szakmai szabályokat. Több mint 23 ezer doboz vényköteles gyógyszert adtak ki recept nélkül, köztük nyugtatókat, valamint efedrint tartalmazú készítményeket.

MTI Gazdaság

Nagy változás jön sok patikánál – itt van, mit kell figyelnie

Néhány hónapon belül várhatóan megkülönböztető emblémát helyeznek ki azokra a gyógyszertárakra, amelyek belépnek a veszélyes étrend-kiegészítők kiszűrését célzó önszabályozó rendszerbe – közölte Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke a köztévében.

hvg.hu Plázs

Kritikusan alacsony a magyarok hozzáférése a globális gyógyszerkincshez

Kiválóan használható és mindenki számára elérhető a magyar gyógyszerkönyv, a magyar orvosok pedig egyre felelősségteljesebben írják föl az antibiotikumokat, és ezzel párhuzamosan mérséklődik a túlfogyasztás is. Ugyanakkor a betegek mindössze harminc százaléka van tisztában az antibiotikumok rendeltetésszerű használatával. A cukorbetegségek korai felismerésében és kezelésében is viszonylag jól teljesít a magyar egészségügy, azonban rengeteg gyógyszer hiányzik a magyar piacról.

hvg.hu Plázs

Megjött a csodaszer, óriási sor kígyózott Pesten – fotó

A legújabb iPhone-ért sorban álló emberekre emlékeztet a hajszeszre váró vevők fotója, amelyet valamikor a hetvenes években készítettek Budapesten, a Rákóczi úton. A források szerint a korabeli Nők Lapjában jelent meg a kép, és nemrég felbukkant a Budapest régi képeken nevű Facebook-csoportban. A sor hatalmas volt, egyes források szerint egy patikánál, mások viszont úgy tudják, hogy egy Herbária-boltnál. A dolgozók haja mindenesetre biztosan kihullott, mire mindenkit kiszolgáltak.

MTI Világ

Csak patikákban lehet majd füvet venni jövőre Uruguayban

Engedélyezték Uruguayban az első kereskedelmi célú marihuánaültetvényeket. Két külföldi érdekeltségű uruguayi vállalkozás kapta meg az engedélyeket, és várhatóan nyolc hónapon belül legálisan lehet vásárolni kannabiszt a gyógyszertárakban – közölte csütörtökön Montevideóban Juan Andrés Roballo, droghatóság vezetője.

1 2 3 4 5 6
A címlapról ajánljuk