hvg.hu Vállalkozás

Indul az e-recept tesztelése egyes patikákban, év végén jöhet az éles üzem

Sok nyitott kérdés van még az e-recepttel kapcsolatban, amelyeket a fejlesztők szándékai szerint a márciusban induló tesztüzem idején megpróbálnának tisztázni. Az előnyök között említik, hogy egyes betegeknek kevesebbet kellene orvoshoz járni receptet felíratni, a gyógyszertári dolgozóknak pedig nem okoznának fejfájást helytelelenül megírt vagy félig kitöltött receptek - derül ki a Magyar Nemzet cikkéből.

hvg.hu Bűnügy

Rendőrt hívtak a patikába, elkapták a recepthamisítót

Egy kecskeméti gyógyszertárban bukott le az a budapesti nő, aki egy szintén budapesti férfival orvosi vényeket hamisított. A patika dolgozóinak gyanús lett a recept, amivel gyógyszert akart kiváltani, és kiderült, hogy a vény hamis volt, ezért rendőrt hívtak.

hvg.hu Itthon

Munkahelyén fogták el az angyalföldi rablót

Őrizetbe vették azt a férfit, aki előbb egy III. kerületi gyógyszertárat próbált meg kirabolni, két héttel később pedig egy XIII. kerületi zöldséges kasszáját rámolta ki.

hvg.hu Vállalkozás

Van patika, de szinte üres, kilométereket kell utazni a gyógyszerért

A betegek arra panaszkodnak, hogy szűk a gyógyszerkészlete a cserkeszőlői, az öcsödi, a tiszakürti és a mesterszállási patikának. Egyikük szerint múltkor éppen fejfájáscsillapítót sem tudtak már adni. A patikák tulajdonosa tavaly azt mondta, hogy nehéz helyzetbe került, de reméli, lesz megoldás. A cserkeszőlői polgármester szerint próbáltak új üzemeltetőt keresni, de senki sem jelentkezett – írja a Szoljon.hu.

hvg.hu Vállalkozás

Nyitva találták a Budapesten bezáratott gyógyszertárat

Az RTL Híradó stábja nyitva találta a fővárosi Lánchíd Gyógyszertárat, amelyet bezáratott a gyógyszerészeti intézet, mert vény nélkül adtak el onnan külföldre vényköteles gyógyszereket nagy mennyiségben. A patikát működtető társaság 45 millió forintos bírságot is kapott. Ha valóban kinyitottak, azzal még súlyosabb büntetést kockáztatnak.

MTI Vállalkozás

Extra alacsony lett a gyógyszerészeket segítő hitel kamata

Kedvezőbb feltételekkel kaphatnak hitelt a gyógyszerészek ahhoz, hogy a patikában a tulajdonrészük jövő januártól meghaladja a jogszabályban előírt 50 százalékot – mondta a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke egy szerdai, budapesti sajtótájékoztatón.

hvg.hu Vállalkozás

Recept nélkül szórták a gyógyszereket, be kellett zárni a vizsolyi patikát

Visszavonta a vizsolyi Attila Patika működési engedélyét és ötmillió forint bírságot szabott ki az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet a gyógyszertárat működtető cégre, mert súlyosan megsértette a gyógyszerek forgalmazására vonatkozó jogszabályokat, szakmai szabályokat. Több mint 23 ezer doboz vényköteles gyógyszert adtak ki recept nélkül, köztük nyugtatókat, valamint efedrint tartalmazú készítményeket.

MTI Gazdaság

Nagy változás jön sok patikánál – itt van, mit kell figyelnie

Néhány hónapon belül várhatóan megkülönböztető emblémát helyeznek ki azokra a gyógyszertárakra, amelyek belépnek a veszélyes étrend-kiegészítők kiszűrését célzó önszabályozó rendszerbe – közölte Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke a köztévében.

1 2 3 4 5 6 7
A címlapról ajánljuk