Szegő Iván Miklós Kult

Így bukott el az állami citromfelelős

A tanú című film narancsepizódja miatt az ötvenes évek agrártragédiája viccé vált, de a valóság – importra szorultunk gabonából, miközben éghajlatidegen növények fagytak el a földeken – nem volt ennyire vidám. A tudósok között akadt, aki nagy erőkkel gyomnövényt telepített. Viszont volt állami citromfelelős, és komoly posztnak számított a szubtrópusi gyümölcsfák országos klímafelelőse is.

Szaszkó Mariann Plázs

Rendezze be tartósan otthonát: jöjjön a bambusz, a szizál és a parafa

A jó szigetelés és az energiatakarékos izzók használata mellett még bőven akad ötlet, ha valaki fenntarthatóvá változtatná otthonát. Nem mindegy például, hogy milyen alapanyagból készülnek a bútorok és a burkolatok, vagy milyen textíliákat választunk az ablakra. Tippek.

MTI Gazdaság

Történelmi csúcson a gyapot ára

New Yorkban a határidős árutőzsdén (ICE) csütörtökön meghatározatlan időre felfüggesztették a gyapot kereskedését, miután a jegyzés a hét centes limittel, azaz 3,6 százalékkal emelkedett.

MTI Gazdaság

Történelmi csúcson a gyapot ára

Történelmi csúcson állt a gyapot határidős jegyzése kedden. Az Intercontinental Exchange (ICE) ázsiai elektronikus kereskedésében a gyapot ára fontonként (453,6 gramm) rekordszinten, 1,2854 dolláron állt, ami 3,1 százalékos drágulás a hétfői záró értékhez képest.

hvg.hu Tech

Ehetővé tették a gyapotot

A gyapot az emberiség egyik legrégebbi és legfontosabb kultúrnövénye, szálaiból egyebek között farmert és trikót készítenek - amerikai tudósoknak köszönhetően pedig most már ehetővé is vált.


A címlapról ajánljuk