Joó Hajnalka Itthon

Kapaszkodjon: nem politikai pedofília, ha gyerekkel kampányol a politikus

Az adott politikus rajongótáborától eltekintve, általában egyöntetű felhördülés fogadja, amikor egy képviselő vagy polgármester gyerekekkel igyekszik népszerűsíteni magát, illetve az aktuálisan átadott beruházást. Bár szülőként ilyenkor legtöbben felkiáltanánk, hogy "el a kezekkel a gyerekeinktől!" – az oktatási jogok biztosa szerint semmi gond nincs a gyerek-biodíszletekkel. A kiskorúak megkímélésére egyedül az önmérséklet lenne megoldás, ám azt aligha várhatjuk pont egy választáshoz közeledve.

Pálmai Erika Itthon

A kormány nem enged: nincs kegyelem a 12 éves bűnözőknek

Újabb nemzetközi kötelezettségét szegi meg a kormány azzal, hogy nem enged a büntethetőség jelenlegi 12 éves korhatárából. A tárca arra hivatkozik, hogy másfél évnyi gyakorlat alapján nem ismertek a jogalkotó előtt a gyakorlati szakemberek által jelzett problematikus kérdések, és "nem beszélhetünk a tárgykört érintő kialakult joggyakorlatról, meghatározó statisztikákról".

hvg.hu Világ

És ha ez a te gyerekeddel történik?

Attól, hogy nem itt történik, még megtörténik - ez a jelmondata annak a sokkoló erejű klipnek, amelynek készítői egy gondtalan brit kislány történetén keresztül mutatja be, hogy mit élhet át egy szíriai kisgyerek.


A címlapról ajánljuk