hvg.hu Autó

Új autópálya épül Románia felé

Kiírták a közbeszerzési eljárást az M3-as autópályát – Mátészalkán át – a román határral összekötő M49-es gyorsforgalmi út tervezésére.

MTI / hvg.hu Gazdaság

Most akkor lesz M44-es vagy nem?

A Békés Megyei Kormányhivatal szerint a bejelentett tervek szerint megépítik az M44-es gyorsforgalmi utat. A Portfoli.hu írta meg, hogy az M44-est kihúzták a listáról, és a cikket felkapta az egyik helyi MSZP-s választókerületi elnök is.

hvg.hu Gazdaság

Gyorsan eltakarítja az akadályokat a kormány az új út elől

Október végéig adottak lehetnek az új gyorsforgalmiút-kategória bevezetésének jogszabályi és műszaki szabályozási feltételei. Az NFM az idei év évéig elvégzi a már meglévő főutak vagy autóutak esetleg indokolttá váló átsorolását is.

Vitéz F. Ibolya Gazdaság

Gyorsút miniszterelnöki parancsra

Csakis a miniszterelnöki ígéretek miatt rukkolt elő a „gyorsút” tervével a fejlesztési tárca ­– derül ki a hvg.hu birtokába jutott előkészítő anyagból. Szakmai érv nincs az új hibrid, a főútba oltott autóút bevezetése mellett, sőt. Ott is lesz gyorsút, ahol van ugyan kockázat, de alacsony az előrejelzett forgalom. Gyorsút lesz az elképzelések szerint az M7-es és Kaposvár, az M1-es és Pápa közötti szakaszon, Vásárosnamény és Záhony, illetve Beregdaróc között.

hvg.hu/MTI Gazdaság

Olcsóbb úttípust vezet be az NFM

Az autópályák és a hagyományos autóutak mellé javasolt "M gyorsút" akár harmadával olcsóbban megépíthető lenne a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szerint - közölte az MTI.

MTI / hvg.hu Gazdaság

Újra nekifut a kormány az M4-esnek, itt a határozat

Az M4-es autópálya Abony–Fegyvernek közötti szakaszának csökkentett műszaki tartalommal történő megépítéséről döntött a kormány – az erről szóló határozat a pénteki Magyar Közlönyben jelent meg. Ezen részen lesz egy új Tisza-híd is. Az eredeti autópályaépítési projektet korábban leállították.

MTI Autó

Megsérült valaki a gyorsforgalmi úton, két autó ütközött

Két személyautó ütközött a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető gyorsforgalmi úton, a Határ úti felüljárónál, a balesetben egy ember megsérült - közölte vasárnapra virradó éjjel az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

MTI Ingatlan

Autópálya mentén lakik? Nyugodtabban alhat nemsokára

Az NFM az Új Széchenyi Terv 1,2 milliárd forintos forrásából, a jövő év végéig 7 kilométer hosszan, mintegy 27 ezer négyzetméter felületű, 3-5 méter magas zajvédő fal épül, javítva a gyorsforgalmi utak mellett lakók életminőségét.

1 2

A címlapról ajánljuk