hvg.hu Világ

Ukrán válság - az USA bekeményít

Az orosz agresszió miatt nem ért még véget a kelet-ukrajnai válság, amely sokkal inkább forró háború, mintsem befagyott konfliktus - közölte vasárnap a kelet-ukrajnai fronthoz közeli Kramatorszkba látogató amerikai diplomata, Kurt Volker.

hvg.hu Nagyítás

Magyar fotográfusok háborús képei 100 éve és ma

A háborús fotózás egyik legkiemelkedőbb alakja, a magyar származású Robert Capa a XX. század közepén ért pályája csúcsára. Az ő munkáit felvonultató retrospektív kiállításhoz kapcsolódva Capa munkássága előtti és utáni, azaz XX. és XXI. század eleji, magyar fotográfusok által készített háborús fotográfiákon keresztül kutatjuk, vajon mennyit változott a fegyveres konfliktusok megörökítésének eszköztára az elmúlt egy évszázadban. Az első széles körben fotografált háborús esemény, az I. világháború dokumentumait a Fortepan digitális fotóarchívum segítségével mutatjuk be, korunk fegyveres konfliktusait pedig Bielik István szíriai, Csudai Sándor ukrajnai, Dévényi Veronika afganisztáni és Sopronyi Gyula líbiai képein keresztül ismerhetjük meg. A kiállítás 2017. április 7. és június 2. között tekinthető meg a ljubljanai Balassi Intézetben.

Keresztes Imre Világ

Maradványértékek: a nagy szíriai osztozkodás

Befolyási övezetekre oszthatja fel Szíriát a tűzszünetről megállapodó Oroszország, Törökország és Irán, az USA pedig biztonsági zónákat hozna létre. A béke nem tűnik túl közelinek.

hvg.hu Világ

Moszul 70 százalékát visszafoglalta az iraki hadsereg

A koalíciós erők már a város 70 százalékát megtisztították az Iszlám Állam terroristáitól, de több száz autóbomba és mesterlövészek is lassítják az előrenyomulást. Az iraki katonák szerint azonban akár pár napon belül felszabadulhat Moszul.

MTI Világ

Világszerte 74 újságírót öltek meg idén

Ötvenhét hivatásos újságírót, köztük öt nőt öltek meg az idén munkavégzés közben, elsősorban háború sújtotta országokban, a tavalyi 67-tel szemben – derül ki a Riporterek Határok Nélkül (RSF) nemzetközi szervezet hétfőn nyilvánosságra hozott, év végi jelentése szerint.

MTI Világ

Meghalt Aleppo bohóca

Légitámadásban halt meg az a 24 éves férfi, aki bohócként vidította fel az észak-szíriai nagyváros keleti negyedeinek háborús traumát átélt gyermekeit.

1 2 3 4 5 6 7
12

A címlapról ajánljuk