hvg.hu Világ

Ukrán válság - az USA bekeményít

Az orosz agresszió miatt nem ért még véget a kelet-ukrajnai válság, amely sokkal inkább forró háború, mintsem befagyott konfliktus - közölte vasárnap a kelet-ukrajnai fronthoz közeli Kramatorszkba látogató amerikai diplomata, Kurt Volker.

hvg.hu Nagyítás

Magyar fotográfusok háborús képei 100 éve és ma

A háborús fotózás egyik legkiemelkedőbb alakja, a magyar származású Robert Capa a XX. század közepén ért pályája csúcsára. Az ő munkáit felvonultató retrospektív kiállításhoz kapcsolódva Capa munkássága előtti és utáni, azaz XX. és XXI. század eleji, magyar fotográfusok által készített háborús fotográfiákon keresztül kutatjuk, vajon mennyit változott a fegyveres konfliktusok megörökítésének eszköztára az elmúlt egy évszázadban. Az első széles körben fotografált háborús esemény, az I. világháború dokumentumait a Fortepan digitális fotóarchívum segítségével mutatjuk be, korunk fegyveres konfliktusait pedig Bielik István szíriai, Csudai Sándor ukrajnai, Dévényi Veronika afganisztáni és Sopronyi Gyula líbiai képein keresztül ismerhetjük meg. A kiállítás 2017. április 7. és június 2. között tekinthető meg a ljubljanai Balassi Intézetben.

Keresztes Imre Világ

Maradványértékek: a nagy szíriai osztozkodás

Befolyási övezetekre oszthatja fel Szíriát a tűzszünetről megállapodó Oroszország, Törökország és Irán, az USA pedig biztonsági zónákat hozna létre. A béke nem tűnik túl közelinek.

hvg.hu Világ

Moszul 70 százalékát visszafoglalta az iraki hadsereg

A koalíciós erők már a város 70 százalékát megtisztították az Iszlám Állam terroristáitól, de több száz autóbomba és mesterlövészek is lassítják az előrenyomulást. Az iraki katonák szerint azonban akár pár napon belül felszabadulhat Moszul.

1 2 3 4 5 6 7
12

A címlapról ajánljuk