L. Ritók Nóra Kult

Tanodamutyi

Az ember azt várná, hogy legalább azon a területen nem uralkodik el a korrupció, amely a szegény gyerekek fölzárkóztatásáról szól. Hiába.

BI Itthon

Rétvári szerint hirtelen eltűntek a szegény gyerekek

„Hat év alatt megfeleződött az óvodákban, általános iskolákban és középiskolákban a hátrányos helyzetű gyermekek száma” - közölte az Emmi parlamenti államtitkára. Kár, hogy a gyerekek semmit nem éreznek ebből, hisz ez egy statisztikai trükk.

hvg.hu Élet+Stílus

Magántanuló lesz a „problémás diákokból” – az iskola így szabadul meg tőlük

Jellemző, hogy családi körülményeik, magatartásuk vagy túlkorosságuk miatt magántanuló lesz a gyerekekből – derült ki az Oktatási Hivatal által készített országos jelentésből. Az eredetileg kiemelkedő, speciális képességek birtokában lévő, sportoló és művészettel foglalkozó diákoknak fenntartott iskolai státus a „problémás” tanulóktól való megszabadulás egyik csatornája lehet, ami csak a leszakadást segítheti a szakértők szerint.

Balla István Kult

Nem vagyok képes erőszakszervezetként működtetni az iskolát

A piros és fekete pontokra, jegyekre építő lehangoló értékelési rendszert váltotta fel egy különleges módszerrel az örkényi iskola tanítója: egyfajta pénzt vezetett be a mindennapos iskolai munkába. Aki jól tanul, segít, dolgozik, garast érdemel, aki rosszat tesz, verekszik, nem dolgozik, garast fizet. Murinai Angela nem gondolja, hogy ezzel anyagiasságra nevelné a diákjait, viszont a tavaly még kezelhetetlen, hátrányos helyzetű gyerekekkel teli osztály hihetetlenül megváltozott. Megszűntek a fegyelmezési problémák, a gyerekek szabadidejükben is feladatokat kérnek. A központi előírások, a kötelező osztályzatok viszont erősen az – egyébként számos személyközpontú pedagógiai elemmel megtámogatott – "garasos rendszer" ellen hatnak.

hvg.hu Kult

Akadozik a hátrányos helyzetű diákoknak segítő program

A hátrányos helyzetű diákok szakközépiskolai továbbtanulását támogató TÁMOP programmal sok a baj: csúsznak az ösztöndíjak kifizetései, de a pedagógusok díjazása is sokszor késik. A minisztérium szerint a program résztvevőinek kifizetése folyamatos, de a mentorok sokszor hiányosan adják le a szükséges dokumentumokat.

MTI / hvg.hu Itthon

Az államtitkár szerint sikeres a nyári gyermekétkeztetési program

Több mint ezer települési önkormányzat pályázott sikeresen a kormányzat által meghirdetett nyári gyermekétkeztetési programra, így 110 ezer gyermek kaphat napi egyszeri meleg étkezést a nyári szünetben - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szociális államtitkára csütörtökön.

Zubor Zalán Itthon

Éhen maradhatnak a hátrányos helyzetű gyerekek

Csak helyi alapanyagokból, helyben elkészített ételt kaphatnának a nyári napközisek az Nefmi rendelete szerint. Szabó Tímea LMP-s képviselő szerint több tízezer gyerek maradhat meleg étel nélkül.


A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával