Czeglédi Fanni Élet+Stílus

Elsőre sokan felhördültek, de az egynapos szülés alapötlete nem rossz

Minden szülés más, ezért fontos lenne a választás szabadsága: ha történetesen minden rendben, az anyák hagyhassák el a kórházat újszülöttjükkel már 24 óra után. Ha pedig a kórház jelenti nekik a biztonságot, akkor maradhassanak tovább. Végre egy valós igény találkozhat a törvényalkotói szándékkal.

hvg.hu Élet+Stílus

Másfélszer annyi kisgyerek volt beteg decemberben, mint korábban

Decemberben a havi átlaghoz képest másfélszer annyi kisgyerek betegedett meg, így összességében csaknem 40%-kal növekedett a forgalom év végén a rendelőkben. A januári zord időjárás és az influenzajárvány miatt további növekedést várnak a szakértők. Mindez azonban megelőzhető lenne.

hvg.hu Instant tudomány

Erről tudjon, mielőtt legközelebb háziorvoshoz megy: mi a különbség a vírus és a baktérium között?

Míg a baktérium él, anyagcseréje van, táplálkozik, szaporodik – csoda, hogy adóznia nem kell –, a vírus tulajdonképpen nem csinál semmit, csak úgy van, mint egy valóságshow-celeb. És hogy ez komolyra fordítva miért fontos? És miért nem árt tudnia, mielőtt meglátogatja a háziorvosát? Szánjon rá pár percet, és megérti.

Hercsel Adél Élet+Stílus

Orvos voltam Afrikában, de visszamegyek, mert függő vagyok

Az afrikai betegek sokkal hálásabbak, boldogabbak, kedvesebbek és türelmesebbek, mint a magyarok - mondják a fekete földrészt megjárt magyar orvosok, akik azt vallják, legalább annyit kapnak az ugandai, a malawi vagy épp a kongói betegektől, mint amennyit ők adtak nekik. A mostoha körülmények ellenére ezért is érzik úgy, hogy Afrika függőséget okoz. Több hónapot kint dolgozó doktornőkkel beszélgettünk.

1 2 3 4 5

A címlapról ajánljuk