Tóth Sándor Élet+Stílus

Igazi húsvéti meglepetés csokiból

Van, aki nem közértbe, piacra megy nyúlért, tojásért, de még a hagyományos húsvéti kalács és tucat csokoládé figurák sem izgatják. Inkább valami egészen mást talál ki.

hvg.hu Élet+Stílus

Tökéletes húsvéti süti kvíz – recept

„Te milyen desszerttel kínálod a rokonokat, barátokat? Előveszel néhány jó bevált, tradicionális receptet vagy évről évre újdonságokkal leped meg vendégeid húsvétkor?” – ezekkel a kérdésekkel és színes, éppen csak nem szagos fotókkal froclizza az egyik gasztro csatorna az ünnepre készülődő házi tündéreket. Aki a képek alapján választ, mindjárt meg is tudhatja, melyik menő cukrász alteregója lehetne. S persze megkapja a tuti receptet.

hvg.hu Nagyítás

Tanárlázadás és atomcsúcs a hét képein

Budapest túl van a tanárok első nagy polgári engedetlenségi akcióján, Brüsszel még mindig sokkban van a terrortámadás után, a nukleáris terrorveszélyről tárgyaltak a világ országai Washingtonban, Szíriában visszafoglalták az Iszlám Államtól Palmürát, iszonyatos tömegkatasztrófa történt az indiai Kalkuttában.

hvg.hu Itthon

Húsvét utáni valóság: így végzi kihajítva a nyuszi

Ha húsvét, akkor a gyerekre hivatkozva megy az össznépi nyúlnyúzás: hiába figyelmeztetnek az állatvédők, sokan képtelenek felfogni, hogy a nyuszi nem játékszer, hanem egy érző állat. Egy vidéki lapban megjelent, elborzasztó fotó is bizonyítja ezt.

MTI Világ

Obama menekültek befogadására buzdít

Ne féljetek! – üzent az amerikai elnök honfitársainak a Fehér Házban tartott húsvéti imareggelin, egyszersmind azt javasolta, hogy fogadjanak be menekülteket.

MTI Itthon

Minden tizedik ellenőrzött autós ivott a húsvéti hétvégén

Az elmúlt négy napban 92 embert állítottak elő ittas vezetés miatt a rendőrök. Sokkal több volt a személyi sérüléssel járó baleset, mint tavaly és tavalyelőtt. Országos ellenőrzést – bizalmi alapon – nem tartott a rendőrség, ezek szerint nem ártott volna.

hvg.hu Kult

Videó: Ezért a köztévés bakiért mi kérünk elnézést

Népszokásokat - ez az egyszerű szó fogott ki a magyar húsvéti hagyományok sorolásába belefeledkezett Meszes Boglárkán, az MTVA műsorvezetőjén. Senki sem ír, beszél tökéletesen, de van, hogy a nyelvbotlás a lehető legrosszabb pillanatban, a legkevésbé helyénvaló variánssal támad. Hiszen távol álljon a közmédiától, hogy bármiféle _népszopásról_ adjon hírt, kivéve, ha azt külső ellenség idézi elő.

1 2 3 4 5 6 7
17

A címlapról ajánljuk