hvg.hu Élet+Stílus

Vega zenekar

Hogy csak zöldeket esznek-e, nem tudjuk. De hogy fújják, húzzák, pengetik, dobolnak velük, azt igen. A London Vegetable Orchestra (LVO) művészei zöldségekből alkotnak hangszereket, amelyekkel ismert művek "zöld" változatát adják elő.

hvg.hu Vállalkozás

Jön a nyár, klímát venne? Mutatjuk, mire figyeljen

Felpörgött a légkondicionáló berendezések magyarországi piaca, sok szerelő naptára már júniusig tele van, így nagyjából mostanában van az utolsó pillanat arra, hogy aki a legmelegebbnek ígérkező nyári napok előtt klímát akar felszereltetni, "békés" körülmények között megvegye a készüléket.

hvg.hu Plázs

10 praktikus és pénztárcakímélő megoldás, amivel lehűtheti otthonát

Az előrejelzések szerint vasárnapig kitart a harmadfokú hőségriadó. A kínzó kánikulában a klíma egyre kevésbé nyújt megoldást mindenre: beáll tőle a nyakunk, begyullad a fülünk, folyik az orrunk, arról nem is beszélve, hogy használatával könnyen csillagászati villanyszámlát produkálhatunk. Legújabb tízes listánkban minden lakás- és háztípushoz ajánlunk alternatív, gyorsan, olcsón és könnyedén megvalósítható hűtési tippeket, amelyekkel nem lesz többé elviselhetetlen a hőség az otthonunkban.

Torontáli Zoltán Vállalkozás

Mészáros Lőrinc is beszáll a légkondibizniszbe

Miközben nagyban zajlik a klímaszerelők piacán a játékszabályok átírása, és egy új bürokratikus, széles jogkörrel felvértezett hivatal jöhet létre, a felcsúti polgármester személyesen is bevásárolta magát az egyik legjobb piaci szereplőbe. Mellette jön a Közgép-pótlóként számon tartott Duna Aszfalt is.

hvg.hu Itthon

Elromlott a hűtés kánikula idején a János kórház patológiáján

A múlt hétvégén elromlott a hűtőberendezés a budapesti János kórház patológiáján, ott, ahol a holttesteket tárolják. A rendszert a kórház szerint hétfőre már megjavították, a hét közepén a kórház kérésére átfogó ellenőrzést végeztek a szakemberek.

K. G. Gasztro

Ne legyen jéghideg!

Meggondolta magát a nyár, és a meteorológiai ősz beköszöntével, visszatér. Legalábbis ezt ígérik a heti 27-28 fokos előjelzések. Akkor viszont jöhetnek még a jéghideg sörök. Vagy mégsem?

hvg.hu Autó

Különleges villamost teszteltek Bécsben

Egy átlagos osztrák háztartási éves energiafogyasztásának megfelelő mennyiségű áramot sikerült megspórolni az energiatakarékos villamossal, amelynek tavasszal fejezték be a tesztelését Bécsben – írja az Index egyebek mellett a Smart City Wien oldal beszámolója alapján. Az osztrák fővárosban közlekedő alacsonypadlós villamosok közül alakították az EcoTram nevű járművet, amelynek a hűtését, fűtését és szellőzését próbálták hatékonyabbá tenni.

hvg.hu Plázs

Extrém hőség: az egészségeseknek is vigyázniuk kell

Egészen hétfő estig marad az extrém hőterhelés, hétfőn akár 41 fokos csúcshőmérséklettel. Ez már nemcsak a krónikus betegekre jelenthet komoly veszélyt: ilyen komoly hőségben a szervezetnek direkt hőleadásra nincs lehetősége ugyanis, ezért mindent meg kell tenni a hűtéséért.

hvg.hu Gazdaság

Egyelőre nem fűtik zöld energiával az Országházat

Egyelőre nem tervezik a fűtési rendszer korszerűsítését az Országházban, pedig azt száz évvel ezelőtt helyezték üzembe és 1987-ben újították fel utoljára. A parlament sajtószolgálata szerint egy ilyen átalakítás egyelőre nem égetően szükséges, csak akkor áldoznak pénzt erre, ha az energiaárak emelkedése miatt elviselhetetlenül magasak lesznek a fűtési költségek – írja a Napi Gazdaság.

1 2

A címlapról ajánljuk