MTI Világ

Nemzetbiztonsági üggyé dagadt a Sony elleni hackertámadás

Nemzetbiztonsági ügynek nevezte a Fehér Ház a Sony Pictures elleni hackertámadást, és erőteljes választ ígért, a kormányzati körökből kiszivárgott információk ellenére azonban egyelőre nem tette közvetlenül felelőssé Észak-Koreát az ügyért, amely többek közt mozihálózatok elleni fenyegetésekhez, valamint ahhoz vezetett, hogy a filmstúdió nem mutatja be a kommunista rezsim által kifogásolt új vígjátékát.

hvg.hu Tech

Torrentre szivárgott 3 még meg sem jelent film

Megkezdték a Sony Pictures-től ellopott “szigorúan bizalmas” anyagok kiszivárogtatását a vállalathoz betörő hackerek. Elsőként Julianne Moore, Kristen Stewart és Jamie Foxx új alakításai kerültek netre, még a mozibemutató előtt.

MTI Tech

Megtámadták a lengyel elnök és a varsói értéktőzsde honlapját

Az ukrajnai szakadárokhoz közeli CyberBerkut szervezet aktivistái a megtámadott honlapokon olyan nyilatkozatot helyeztek el, amely szerint Ukrajna területén Bartlomiej Sienkiewicz lengyel belügyminiszter vezette alakulatok tevékenykednek. Sienkiewiczet a hackerek háborús bűnösnek nevezték.

hvg.hu Tech

15 perc alatt feltörhető sok magyar weboldal

A céges weboldalak biztonsági réseit kihasználva percek alatt komoly, akár a vállalkozás teljes működésére kiterjedő károkat lehetne okozni. Száz kisvállalati honlap vizsgálatából az is kiderült, hogy az egyedi fejlesztésű weboldalak egyáltalán nem garantálnak nagyobb biztonságot.

hvg.hu Tech

Egyetlen kattintás, és élőben nézheti a világ hackertámadásait

A kiberháborúról nem hallunk annyit a híradókban, mint a terrorizmusról, pedig előbbi fenyegetés már hivatalosan is nagyobb veszélyként van kezelve az Egyesült Államokban, mint az utóbbi. Létezik egy oldal, amely az USA mellett az egész világ hackertámadásait mutatja, méghozzá élőben.

1
4 5 6 7 8
14

A címlapról ajánljuk