Élet+Stílus

Új gyógymódot találhattak a kopaszodásra

Egy eredetileg a csontritkulás kezelésére kifejlesztett gyógyszer alkalmazásával sikerült növekedésre késztetniük páciensektől vett hajtüszőket laboratóriumi körülmények között brit kutatóknak.

hvg.hu Plázs

A kopaszodás legfeljebb csak lassítható

A haj folyamatosan megújul, bizonyos időszakokban, főként ősszel és tavasszal intenzívebb hullást is tapasztalhatunk. Nőknél hormonális változások és stressz is hatására is növekedhet a kihullott hajszálak mennyisége. A hajhullás okairól és a kezelési lehetőségekről dr. Vincze Ildikó, -kozmetológusa ad felvilágosítást.

hvg.hu Plázs

A hajhullás lehetséges okai

Az ószövetségi mitológiai hősnek, Sámsonnak a hajában rejlett a természetfeletti ereje. A ma emberének nem adatott meg, hogy ilyen képességekkel büszkélkedjék, de azért mindenki megpróbálja a legjobbat kihozni a fejét borító szőrszálakból. Jobbára elégedetlenek vagyunk azzal, amink van – göndörítünk, vasalunk, ritkítunk, sőt varratunk –, de a legfontosabb cél mégis az lenne, hogy a hajkoronánk is megérdemelje az „egészséges” jelzőt.

MTI Tech

Szőrhullásért felelős gént azonosítottak

Japán kutatók azonosítottak egy gént, amely úgy tűnik, meghatározza az egerek periodikus szőrhullását, és úgy vélik, az embereknél tapasztalt foltos hajhullásért is felelős.


A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával