Mizsur András Itthon

Nem a migránsozás érdekli a magyarokat, hanem hogy miért halnak meg túl korán

A statisztikák szerint rengeteg magyar hal bele megelőzhető vagy kezelhető betegségekbe, ennek ellenére Magyarország egyre kevesebbet költ egészségügyi kiadásokra, és átfogó reformokra sincs kilátás – egyebek között ez hangzott el azon a konferencián, amelyen szakértők és civil szervezetek képviselői elemezték a magyar egészségügy kétségbeejtő helyzetét.

Windisch Judit Itthon

Ezekkel a számokkal fog dicsekedni a kormány

A KSH friss éves országjelentése szerint kevesebb magyar hagyja el az országot, mint korábban, ráadásul a korábban kivándoroltak közül 17 ezer ember hazatért. A születésszám rekordokat dönt – igaz, van még hova javulni –, és a házasodási kedv is nő.

hvg.hu Kult

Meghalt Dévényi Ádám

Hosszú betegség után, hajnalban hunyt el az egyik legkiválóbb magyar dalszerző-előadó, egyebek között az Adj helyet magad mellett című dal szerzője - adta hírül a recorder.blog.hu.

hvg.hu Gazdaság

Tíz emberből egyet a légszennyezés öl meg

A légszennyezés évente 225 milliárd dollárt szív el a globális gazdaságból. Különösen Ázsia keleti felében dermesztő a helyzet- elsősorban Kína miatt. Európa és Észak-Amerika sem dicsekedhet különösebben. Kissé talán meglepő módon Afrika és Latin-Amerika viszonylag jól áll ebben a versenyben.

MTI Itthon

Bajányi magyar tűnt el egy év alatt

Többen születtek, de még többen haltak meg 2015 első 11 hónapjában, mint az elmúlt év hasonló időszakában. A halálozások száma nagyobb mértékben emelkedett, mint a születéseké, így a természetes fogyás a 2014. január–novemberi 30 927-tel szemben 2015 első tizenegy hónapjában 36 300 főre nőtt.

MTI Itthon

Több gyerek született, de többen is haltak meg

A születések száma az év első öt hónapjában – különösen januárban – több, azt követően, a június-augusztusi időszakban átlagosan 3,1 százalékkal kevesebb volt, mint egy évvel korábban. A halálozások száma az év hat hónapjában emelkedett, májusban és júniusban mérséklődött az előző év azonos időszakához képest a KSH adatai szerint. A természetes fogyás mértéke növekedett.

1 2 3 4 5

A címlapról ajánljuk