hvg.hu Kult

Meghalt Dévényi Ádám

Hosszú betegség után, hajnalban hunyt el az egyik legkiválóbb magyar dalszerző-előadó, egyebek között az Adj helyet magad mellett című dal szerzője - adta hírül a recorder.blog.hu.

hvg.hu Gazdaság

Tíz emberből egyet a légszennyezés öl meg

A légszennyezés évente 225 milliárd dollárt szív el a globális gazdaságból. Különösen Ázsia keleti felében dermesztő a helyzet- elsősorban Kína miatt. Európa és Észak-Amerika sem dicsekedhet különösebben. Kissé talán meglepő módon Afrika és Latin-Amerika viszonylag jól áll ebben a versenyben.

MTI Itthon

Bajányi magyar tűnt el egy év alatt

Többen születtek, de még többen haltak meg 2015 első 11 hónapjában, mint az elmúlt év hasonló időszakában. A halálozások száma nagyobb mértékben emelkedett, mint a születéseké, így a természetes fogyás a 2014. január–novemberi 30 927-tel szemben 2015 első tizenegy hónapjában 36 300 főre nőtt.

MTI Itthon

Több gyerek született, de többen is haltak meg

A születések száma az év első öt hónapjában – különösen januárban – több, azt követően, a június-augusztusi időszakban átlagosan 3,1 százalékkal kevesebb volt, mint egy évvel korábban. A halálozások száma az év hat hónapjában emelkedett, májusban és júniusban mérséklődött az előző év azonos időszakához képest a KSH adatai szerint. A természetes fogyás mértéke növekedett.

MTI Itthon

Többen születtek és többen is haltak meg eddig idén

Az év első öt hónapjában 36 ezer 520 gyermek jött világra, ami 947-tel, 2,7 százalékkal múlta felül az előző év azonos időszakának értékét. A születések száma mind az öt hónapban több volt, mint 2014-ben. Ugyanakkor a halálozások száma 59 047 volt, ami 5112-vel, 9,5 százalékkal haladta meg a 2014. január-májusi értéket.

MTI Gazdaság

Lassan elfogyunk: 2060-ra kétmillióval kevesebben leszünk

Két emberöltő sem telik el, és 8 millió alá eshet Magyarország népességszáma. Addigra minden harmadik magyar 65 évnél idősebb lesz. Ez az eredménye a szűnni nem akaró kivándorlásnak, a lakosság elöregedésének, a születésszám csökkenésének.

Dercsényi Dávid Itthon

Ijesztően többen haltak meg idén, mint tavaly: rendszerhiba?

Az első negyedévben jóval többen haltak meg Magyarországon, mint egy évvel korábban ugyanebben az időszakban, aminek köze lehet ahhoz is, hogy idén erősebb volt az influenza-járvány, az oltóanyag komponenseit pedig "nem találták el".

- esel - Nyüzsi

Fogadjon örökbe egy halottat Ön!

Az Önnek legszimpatikusabb halottat hamarosan a kormany.hu/nekro menüpontban tudja kiválasztani, a szállítást szükség esetén az önkormányzat állja.

MTI Itthon

Kicsit kevésbé fogy a magyar

A halálozások száma csökkent, a születéseké emelkedett, ennek következtében a természetes fogyás üteme 3,8 ezrelékről 3,4 ezrelékre mérséklődött a 2014. január és november közötti időszakban, az egy évvel korábbival összevetve – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

MTI Gazdaság

Lassabban fogy a magyar

Az év első hét hónapjában több gyermek született, csökkent a halálozások száma, így mérséklődött a természetes fogyás az előző év azonos időszakához képest – közölte a Központi Statisztikai Hivatal.

MTI Gazdaság

Házasodik és szül a magyar

Mérséklődött a népességfogyás üteme 2014 első öt hónapjában, miután többen születtek és kevesebben haltak meg, mint az előző év azonos időszakában – közölte a Központi Statisztikai Hivatal. Jelentősen, összességében 9,9 százalékkal emelkedett a házasságkötések száma a tavalyihoz képest.

1 2 3 4
A címlapról ajánljuk