hvg.hu Shake

Horgásztóvá változott egy elhagyatott pláza Thaiföldön – fotó

Bizarr látványt nyújt Bangkokban az a düledező pláza, amelyet évek óta nem a shoppingolók, hanem a pecások látogatnak. Az épület aljában komplett halastó alakult ki ugyanis a sok esőtől. A vízben elszaporodó szúnyoglárvák pedig időről időre eleséget biztosítanak a halaknak.

MTI Itthon

Életre keltenek Tatán egy kiszáradt tavat

Természetes vízi élőhellyé alakítana vissza a tatai önkormányzat egy 22 hektáros kiszáradt halastavat, amelyet szabadidős és ismeretterjesztési célokra hasznosítanának - mondta a program koordinátora, Lakos Zsuzsanna.

MTI Vállalkozás

Napi: most éri meg halastavat venni

Egyebek mellett a fenntartási, a fejlesztési és az őrzési költségek növekedése miatt szerte az országban egyre több halas-, horgász- és halnevelő tó kerül a piacra, áraik, különösen a gazdasági válság óta, folyamatosan, az elmúlt egy-másfél év során pedig rohamosan csökkennek - írta pénteki számában a Napi Gazdaság.

MTI Itthon

Megtisztították a kolontári halastavat

Befejezték a kolontári halastó medrének kotrását, a csaknem három hektáros tóból több mint húszezer köbméternyi anyagot távolítottak el. A víz a tavaly októberi iszapömléskor szennyeződött be.

MTI Itthon

Elnyelt egy hajót a kolontári halastó

Elsüllyedt a kolontári halastóban az a kotróhajó, amelyet a tavaly októberi vörösiszap-katasztrófa során elöntött, 27 ezer négyzetméteres vízfelületű magántó kitisztítására vittek kedden a helyszínre.

MTI Itthon

Fejest ugrott a halastóba a horgász, meghalt

Fejest ugrott a halastóba, s meghalt egy horgász pénteken Enyingen; a rendőrség közigazgatási eljárásban vizsgálja a haláleset körülményeit - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.


A címlapról ajánljuk