hvg.hu Itthon

Halálos baleset lett egy szakszerűtlen favágásból Kaposváron

A hivatásos tűzoltó, aki a munkavégzést irányította, nem biztosított megfelelő védőfelszerelést a sértett számára és a szükséges munkavédelmi oktatásban sem részesítette őt. Később megpróbált hamisítani egy munkavédelmi naplót, társait pedig rávette arra, hogy hamisan tanúzzanak.

hvg.hu Itthon

Hamis tanúzással vádolják a "macskanyúzókat" feldobó férfit

Nyáron találtak a III. kerületben egy szörnyű állapotban lévő macskát, elsőre úgy tűnt, valaki brutálisan megkínozta az állatot. Később kiderült, egy kocsi okozhatta az állat sérüléseit, a jutalom fejében vallomást tévő ember pedig feltehetően nem mondott igazat.

hvg.hu Itthon

Rogán feljelenti Portikot

Ügyvédje tanácsára Rogán Antal feljelenti Portik Tamást hamis tanúzásért – írja szerdai számában a Magyar Nemzet a miniszter jogi képviselőjére, Csóka Velmirára hivatkozva.

MTI Világ

Magyarországra kerülhet Malina Hedvig ügye

A Nyitrai Járási Bíróság kezdeményezte, hogy a szlovákiai magyar lány hamis tanúzási ügyét magyar bíróság tárgyalhassa a továbbiakban. A döntést az illetékes szlovák minisztérium hozza meg.

MTI Itthon

Szilvásy Györgyöt felmentették a hamis tanúzás alól

Felmentette a hamis tanúzás vádja alól Szilvásy Györgyöt, a Gyurcsány-kormány volt titokminiszterét a Pesti Központi Kerületi Bíróság kedden kihirdetett elsőfokú, nem jogerős döntésével - közölte Sebes Péter ügyvéd, a vádlott védője.

MTI Itthon

Hamis tanúzás miatt nyomoznak a 2006-os tüntetések ügyében

Büntetőügyben elkövetett hamis tanúzás miatt nyomozást rendelt el a Budapesti Nyomozó Ügyészség abban az ügyben, amelyben korábban a bíróság elítélte Vágó Lászlót, a 2006-os őszi zavargások egyik helyszíni rendőrparancsnokát – közölte a Fővárosi Főügyészség hétfőn.

MTI Világ

Leállíttatnák a Malina Hedvig elleni eljárást szlovák képviselők

Azonnal állítsák le a Malina Hedvig ellen hamis tanúzás gyanúja miatt indított eljárást – ezt kérte jogi szakértők véleményére hivatkozva Frantisek Sebej, a Most-Híd szlovák-magyar párt parlamenti képviselője. Ugyanezt javasolta a Szlovák Kereszténydemokrata Unió - Demokrata Párt egyik képviselője is.

MTI Világ

A rendőrség szerint hazudott Cameron volt sajtófőnöke

Hamis tanúzás címén vádat emeltek szerda este David Cameron brit miniszterelnök volt sajtófőnöke, Andy Coulson ellen, aki kommunikációs igazgatói posztja előtt a News of the World nevű, lehallgatási botrányba keveredett és azóta megszüntetett lap főszerkesztője volt.

HavariaPress Bűnügy

Hamis tanúzás miatt felelhet négy jánoshalmi rendőr

A Kecskeméti Nyomozó Ügyészség hamis tanúzás bűntette miatt eljárást indíthat négy jánoshalmi rendőr ellen, miután áttanulmányozza annak az ügynek az iratait, amelyet a napokban juttat el részére a Szegedi Ítélőtábla.

MTI Itthon

Facsemeték miatt emeltek vádat Szilvásy György ellen

Hamis tanúzás miatt vádat emeltek Szilvásy György egykori titokminiszter ellen a Benedek Fülöp volt agrárállamtitkár ügyében folyó nyomozás során - különleges facsemetékkel kapcsolatban - tett vallomása miatt.

1 2

A címlapról ajánljuk