MTI Vállalkozás

Lassan véget ér itthon a nagy használtautó-dili

Míg tavaly 26,5 százalékkal nőtt a haszáltautó-eladás Magyarországon, az idei első fél évben ez az arány csak 11,5 százalékos. Ez azonban még mindig akkora növekedés, amely idén akár rekordot is eredményezhet az eladásokban. Eközben a kocsik átlagéletkora folyamatosan nő.

Pavló Péter Autó

Amire mindenki kíváncsi: megéri használt elektromos autót venni?

Ma már nem is lehet kérdés, hogy az autózás jövőjét az elektromos (és önvezető) járművek jelentik. Ennek megfelelően nem is nagyon van olyan gyártó, amely ne fejlesztene ilyen vonalon, a tisztán elektromos hajtású modellek szép sorban jelennek meg a szalonokban és az utakon. Egyelőre úgy tűnik, Magyarország a használt e-autókkal veszi majd ki a részét a forradalomból. A kérdés csak az: megéri használt elektromos autót vásárolni?

hvg.hu Autó

Szomorú statisztika készült arról, mire használjuk az egyre öregebb autónkat

Az átlag magyar háztartás 10 évesnél öregebb, eleve használtan vásárolt autóval közlekedik. Az autók többsége 5 és 15 ezer kilométer közötti távot fut évente, a háztartások zöme pedig elsősorban bevásárlásra, belföldi utazásra és munkába járásra használja az autóját – derült ki a Bárdi Autó és a Trend International Kft. közös felméréséből.

hvg.hu Autó

Ilyen horrorra számíts a magyar használtautó-piacon – első rész

A következő történet sajnálatos tanulságai mellett leginkább a számtalan kérdésről szól. Kiderül belőle, hogyan lehet a legnagyobb elővigyázatosság mellett is belesétálni többmilliós csapdákba a magyar használtautó-piacon és ha baj van, mennyire minimálisak a lehetőségeink, hogy ne irtózatos buktával kecmeregjünk ki belőle.

1 2 3 4 5 6 7
10
A címlapról ajánljuk