Dercsényi Dávid Itthon

Már nem Magyarország a pálya az erdélyi fiataloknak

Más problémákkal néznek szembe a külhoni magyar fiatalok, mint az itthoniak, vonható le az Új Nemzedék Központ ifjúságkutatásának határon túli eredményeiből. A határon túliak alapvetően elégedettek anyagi helyzetükkel. A külföldön lehetőséget keresők pedig már egyre kevésbé akarnak Magyarországra jönni.

MTI Világ

Eltűnt 1,4 millió magyar

A Kárpát-medencében a 2011-es népszámlálások szerint a lakosság száma hozzávetőleg 25 millió 700 ezer volt, és mintegy 10 millió 400 ezren (40,5 százalék) vallották magukat magyar nemzetiségűnek – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Népességtudományi Kutatóintézete csütörtökön. A szomszédos országokban sokkal kevesebben vallották magukat magyarnak, mint korábban, a korábbi bő egymilliós csökkenést mintegy egymillió négyszázezres követte.

hvg.hu Itthon

Új párt alakult

Tavaly nyáron az RMDSZ egyes politikusai is felvetettek egy hasonló ötletet.

Kósa András Itthon

Folyik ellenséges tevékenység a magyar kormánnyal szemben – interjú az Információs Hivatal vezetőjével

Vannak olyan információk a birtokukban, hogy a magyar kormány tevékenységét külföldről akadályozni akarják gazdasági érdeksérelmek miatt. Miként arról is tudnak, hogy Erdélyből, Kárpátaljáról nemzetbiztonsági szempontból kockázatos egyének próbálnak meg élni a befektetésekért cserébe könnyített letelepedési szabályokkal – mondta a hvg.hu-nak az Információs Hivatal vezetője. Pásztor István szerint, lehet olyan ország, amely ellenséges szándékokkal juttat pénzt hazai politikai szervezeteknek.

MTI Gazdaság

Határon túliaknak is árulják a magyar eurókötvényt

A Magyarországgal szomszédos országok állampolgárai is megvásárolhatják december 20-tól az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) által kibocsátott hároméves futamidejű, változó kamatozású Prémium Euró Magyar Államkötvényt (PEMÁK) - közölte a Magyar Államkincstár pénteken.

hvg.hu Itthon

Nem árulják el, miről konzultál a kormány a határon túliakkal

"Orbán Viktor és kormányának tevékenysége az emberekkel való folyamatos kapcsolattartáson alapul, egyfajta együttkormányzásról van szó" - írta a miniszterelnök sajtófőnöke a nemzeti konzultáció újabb fordulójáról. Konkrét témákról azonban nem beszélt.

hvg.hu Itthon

Nincsenek Matolcsy-bébik, konokul fogy a magyar

Lendületesen csökken Magyarország népessége, a hvg.hu által megkérdezett demográfus szerint a rossz kormánypolitikák, a hibás társadalmi felfogás miatt egyre súlyosabb lehet a helyzet a következő évtizedekben, amin a határon túli magyarok bevándorlása sem javítana érdemben. Nem látni az egykulcsos adó népességnövelő hatását sem. Fogyunk a határokon túl is.

MTI Itthon

Fotó: a gyerekeké volt ma a Parlament

Az esélyegyenlőség nevében összesen 804 gyermek érkezett magyarországi és határon túli településekről az ország házába, hogy részt vegyen vasárnap délelőtt a hagyományos Parlamenti Gyermekkarácsonyon.

hirado.hu Világ

Semjén: "nem lesz kétféle magyar állampolgárság"

Pártlistás szavazást ígért a határon túl élő magyar állampolgároknak Semjén Zsolt. A nemzetpolitikáért felelős kormányfőhelyettes erről Szabadkán beszélt, ahol magyar állampolgársági eskütételen vett részt.

MTI Itthon

Az OTP-n keresztül már utal a határon túlra a Bethlen Gábor Alap

Megkezdődött a határon túli magyar kérelmezők számára szeptember elején az idei oktatás-nevelési támogatások utalása; Lélfai Koppány, a Bethlen Gábor Alapkezelő (BGA) új vezetője az MTI-nek azt mondta, hogy az idén életbe lépő banki átutalásoknak köszönhetően jelentős megtakarításra számítanak, amelyet korábban a lebonyolító szervek működése és a postai költségek emésztettek fel.

hvg.hu Itthon

Homály fedi a határon túli ikszeket

Eldőlt, hogy a határon túli magyarok szavazati jogot kapnak a Fidesz-kormánytól, de egyelőre semmit sem tudni arról, hogyan és kikre voksolhatnak majd. Fennáll a veszélye, hogy több választójogi alapelv is sérül az országhatáron kívüli voksoknál – véli egy választási szakértő.

MTI Itthon

Az OSZÖ elnöke szerint nem könnyű a magyarországi szlovákok helyzete

Nem könnyű a magyarországi szlovákok helyzete - jelentette ki az Országos Szlovák Önkormányzat elnöke. Fuzik János a Határon Túli Szlovákok Hivatala (HTSZH) által a magyarországi szlovákság helyzetéről kiadott nyilatkozatot kommentálta egyetértett a szlovák dokumentumban említett Fuhl Imrével.

1 2

A címlapról ajánljuk