Gyükeri Mercédesz Vállalkozás

Megtaláltuk a magyar céget, amelyiknek senki nem tud hazudni

Hiába is tagadnánk, ha megfog egy reklám, fiziológiai reakcióink lebuktatnak – a "lebuktatásban" rejlő üzleti lehetőségeket igyekszik kihasználni egy magyar startup. A Synetiqnél tudják, miért lett sikeres Kasszás Erzsi, még ha illett is utálni.

Cs. B. Itthon

Balesetben veszthette életét a gyáli R. Patrik

Szerencsétlen baleset áldozata lehetett az elsődleges szakértői megállapítások szerint R. Patrik, aki április 12-én Gyálon tűnt el – tudta meg a hvg.hu rendőrségi forrásból. A fiatalembert utoljára egy ukrán kamionos társaságában látták, ezért felvetődött az is, hogy esetleg megölték.

MTI Világ

Malina Hedviget igazolta öt éve egy izraeli hazugságvizsgálat

Hazugságvizsgálaton esett át megtámadása után néhány hónappal, 2006 novemberében az izraeli Tel-Avivban a Nyitrán megvert magyar diáklány. A poligráfos teszt eredménye egyértelműen azt igazolja, hogy nem hazudott Malina Hedvig – közölte a cas.sk szlovák hírportál portál kedden.

Csikász Brigitta Itthon

Kémügy: a poligráf visszatér

Az államtitokká minősített homályos kémügy lényege a kormánypárti sajtó szerint, hogy egy „orosz érdekeltségű cég” poligráfos vizsgálatokat végzett a szolgálatok megbízására. Mindezt a kiszivárogtatók leleplezése érdekében. A cég pedig továbbadta a profilokat az oroszoknak. Az első Orbán-kormány idején is volt ilyen, csak akkor a szereplők voltak mások.

MTI Plázs

Árulkodó agyi felvételek

Az agyról orvosi képalkotó eljárással készült felvételekkel való visszaélések lehetőségére hívják fel a figyelmet brit szakemberek - tudósít a BBC hírportálja.

hvg.hu Itthon

Mindent kihozott a poligráf, ami a gyanúsításban volt

A hazugságvizsgálatok eredményét ma már a bírók többsége elfogadja, de van, aki szerint önmagukban nem perdöntőek, csak a vallomások igazságtartalmára vonatkozó következtetések levonásában segíthetnek háttéranyagként ezek az igazságügyi pszichológus szakértők által készített vizsgálatok. Lássuk, mire jutott a poligráf egy konkrét gyilkossági ügyben.

hvg.hu Tech

Írott szavaink buktathatnak le bennünket

Testbeszédünk vagy szemmozgásunk vizsgálata helyett elegendő kézírásunkat vizsgálni, ugyanis máshogyan írunk, ha hazugságot kell papírra vetni, állítják a Haifai Egyetem tudósai.

hvg.hu Tech

Testszagunk árulkodik hazugságainkról?

Az emberi testszagot vizsgálja a DHS amerikai belbiztonsági hivatal; reményeik szerint minden ember egyedi illatanyagokat bocsát ki, s ezek változásaiból érzékeny gépek még azt is elárulhatják, hazudunk-e. A személyiségi jogi szervezetek felháborodtak, más szakértők azt mondják: a DHS mást sem csinál, csak sorra bebukja korszakalkotó ötleteit.


A címlapról ajánljuk