hvg.hu Itthon

Pocsék helyesírása buktatta le a kőbányai gyilkost

SMS-t küldött áldozata főnökének a kőbányai gyilkos a meggyilkolt nő nevében, de az üzenet rossz helyesírása miatt is gyanús volt, ezért értesítették a szüleit. Ők találták meg lányuk holttestét a kőbányai lakásában. A gyilkossággal gyanúsított férfit kedden adták az osztrák hatóságok a magyaroknak - írja a Velvet.

hvg.hu Itthon

Csak győzze megjegyezni: már az új helyesírási szabályok érvényesek

A türelmi időszak lejárta után immár a magyar helyesírás szabályainak 12. kiadása érvényes – hívta fel a figyelmet a Magyar Nemzet. Ez tavaly szeptemberben jelent meg, s egy éven át az előző, 1984-es születésű, és az új változat előírásai is használhatók voltak.

Bedő Iván Itthon

A dz szerencsés megmenekülése

Az, hogy sok nyelvész ellenkező véleménye dacára a dz továbbra is önálló betűként szerepel, a nemrég elfogadott új helyesírás furcsaságai közé tartozik.

Bedő Iván Itthon

Továbbra sem lesz kiút a helyesírás dzsungeléből

Kevés újat hoz, viszont sok bonyolultságot megőriz a szeptembertől irányadó helyesírási szabályzat. Az idő döntheti el, segít vagy zavar-e, hogy ezentúl még több szót lehet kétféleképpen írni.

hvg.hu Itthon

Durva helyesírási hiba a közmédia híradójában – fotó

Nem sikerült helyesen leírni az MTV hírműsorában az egyik legkönnyebben megjegyezhető magyar hídnevet. A híradóban bemutatott infografikán az Aquincumi híd és a Petőfi híd helyesen szerepel, a Lánchídnál ugyanez már nem jött össze – derült ki a comment.com blogról.

1 2

A címlapról ajánljuk