hvg.hu Itthon

Mi a HVG-címlap titka? Kőhalmi Zoltán elárulta

Vezető ötletemberként vesz részt a HVG hetilap címlapjainak készítésében Kőhalmi Zoltán humorista. Most arról mesélt, hogy áll össze hétről hétre az ikonikussá vált címlap, és arról, mikor tartja ő igazán jól sikerülnek azt.

hvg.hu Kult

Jordán Tamás: én is az utcára vonulnék, de nem tehetem

Az igazgató visszahallotta, hogy a Fidesz felső vezetésének nem volt ínyére, hogy ekkora botrány tört ki Szombathelyen. Mivel rájöttek, hogy ez nagyon ártalmas lehet nekik, végül egymást felüllicitálva dicsérték Jordánt és a pályázatát.

HVG Kult

Szász János: "Gyakorlatilag rendszervisszaváltás van"

A rendező úgy érzi, rosszul döntött, hogy mindig hazajött külföldről, mert fontos lenne egy olyan közeg, ahol lehet tanulni, nem találnak halottat egy kórház vécéjében, és ahol nem zárnak be egészségügyi intézményeket.

hvg.hu Itthon

Schmidt Mária megvette a Figyelőt

Hétfőn írták alá a megállapodást a hetilap eladásáról. Schmidt Mária szerint a lap megszűnt volna, ha ő nem jelenik meg befektetőként.

Hunčik Péter Nyüzsi

A barbárokra várva

Csakhogy a „barbárok” nem jutottak át a magyar „védvonalakon”, az izgatás termése viszont beérett, és maga alá temette Ficót.

hvg.hu Itthon

Épül az új Fidesz-sajtó: embert és olvasót is Simicskától vinnének

Már kedden kétoldalnyi belpolitikával bővül a Magyar Nemzet exfőszerkesztője által megvett Napi Gazdaság, amely új nevet szeptemberben kaphat. A Fideszben arra számítanak, hogy az új lap át tudja venni a Nemzet helyét, és a 2018-as választásokra ismét érdemi médiatámogatása lesz a pártnak. Ha még a TV2-t is meg tudnák szerezni az idén, akkor a párt viszonylag könnyen átvészelné a Simicska Lajos meghirdette médiaháborút, és újból lehetne egy milliós elérésű médiája.

hvg.hu Világ

Betiltották, felgyújtották, évek óta támadták őket

Nem először érte támadás a Charlie Hebdo vicclapot, 2011-ben Molotov-koktéllal felgyújtották a szerkesztőséget, de akkor senki sem sérült meg. Az újságot korábban be is tiltották, mivel De Gaulle halálán gúnyolódtak. Az utóbbi időszakban ugyanakkor többször is Mohamed proféta volt a poénok középpontjában, amely dühödt reakciókat váltott ki.

hvg.hu Itthon

Mindenki kiválaszthatja a maga Orbánját

Az önkormányzati választásokat követően három hetilapunk is Orbán Viktorral a címlapján jelent meg, így mindenki kiválaszthatja a neki tetszőt. A friss HVG ebből a sorból most kimaradt, lapunknak a várható költségvetési megszorítások a címlapsztorija.

hvg.hu Vállalkozás

Egy hónapot élt a Poszt hetilap

Szeptemberben jelent meg az első száma, de máris megszűnik a Poszt című hetilap, amely az Origo egykori főszerkesztője, Weyer Balázs projektje volt.

hvg.hu Világ

Melegekről szóló cikk verte ki a biztosítékot Ománban

Címlapon kért elnézést a The Week című ománi hetilap, amiért előző számában cikket közöltek az arab országban élő homoszexuálisokról. Az angol nyelvű újság egyebek mellett azt írta, hogy Ománban jóval toleránsabban gondolkodnak az emberek szexualitásával kapcsolatban a többi öbölmenti országhoz képest. A cikken sokan felháborodtak, így a lap kénytelen volt bocsánatért esedezni.

hvg.hu Itthon

A Heti Válasznál landolt az állami hirdetések többsége

Tavaly a hetilapokban megjelentetett állami hirdetések relatív többsége – az összes költés 22,7 százaléka, listaáron közel 300 millió forint - a Heti Válasznál landolt - derül ki a Mérték Médiaelemző Műhely elemzéséből.

1 2 3

A címlapról ajánljuk