Mizsur András Itthon

Megöli-e a bosszantó kártevőket a farkasordító hideg?

Azt hihetnénk, hogy az évek óta nem látott zord téli időjárás a kártevőket is megviseli, de sajnos a patkányok és a poloskák simán átvészelik majd az extrém időjárást. Nem úgy a darazsak és a kullancsok.

Windisch Judit Itthon

Csúcsra jár az összefogás is a rekordhidegben

Évek óta nem volt ilyen hideg az országban, ám a hajléktalanszállók nincsenek tele. Vannak bárok, amelyek nappali melegedőként üzemelnek, sok helyen viszont "lerabolják" a jótékonyságból kirakott kabátokat. A körmendi menekültek a plébánián húzzák ki a mínuszokat, sátraik ugyanis a hóban állnak.

hvg.hu Világ

Hideg? Ezeken a helyeken -25 fokban grillpartit rendeznek

Összeszedtünk pár helyet a Földön, ahol a nálunk aggódva várt mínusz 20-25 fokokra enyhülésként tekintenek, és kimennek kertészkedni. Vagy állatkertbe. Van olyan hely, ahol -46 fokban még van tanítás. Ezek a világ leghidegebb települései.

MTI Időjárás

Megdőlt a hidegrekord a fővárosban

1984-ben utoljára ehhez hasonló hideg április 28-án. De ma még annál is hidegebb volt a János-hegyen: mínusz 0,7 fok. A folytatásban sem lesz sokkal melegebb.

hvg.hu Instant tudomány

Megdőlt az európai hidegrekord -50,6 fokkal – térkép

December 4-én reggelre az oroszországi Nyenyecföld egyes részein -50 fok alá zuhant a hőmérséklet, ami az év ezen időszakában olyannyira rendkívüli, hogy Hoseda Hard meteorológiai állomásán több, mint 7 fokkal dőlt meg a napi, negatív értelemben vett csúcs, ezzel pedig új európai hidegrekord is született -50,6 fokkal – jelentette az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

hvg.hu Itthon

Egy magyar falu, ahol a kánikulában is elkel a pulóver

Nyáron fagyközeli szintre süllyed a hőmérséklet, télen gyakori a mínusz 25-30 fok. Bár nem Zabar tartja a mindenkori negatív hőmérsékleti rekordot, ezen a nógrádi településen alig terem meg valami a folyamatos hideg miatt. Augusztus közepén a lakosok megint elővették a szekrényből a meleg ruhát.

hvg.hu Időjárás

Megdőlt a hidegrekord, öt fok sem volt Nógrádban

Ma reggelre a száraz, derült éjszakának köszönhetően a Nógrád megyei Zabaron az elsődleges adatok alapján 4,9 fokig csökkent a hőmérséklet, ezzel megdőlt az ezen a napon érvényes legalacsonyabb hőmérséklet rekordja.

1 2 3

A címlapról ajánljuk