Mizsur András Itthon

Megöli-e a bosszantó kártevőket a farkasordító hideg?

Azt hihetnénk, hogy az évek óta nem látott zord téli időjárás a kártevőket is megviseli, de sajnos a patkányok és a poloskák simán átvészelik majd az extrém időjárást. Nem úgy a darazsak és a kullancsok.

Windisch Judit Itthon

Csúcsra jár az összefogás is a rekordhidegben

Évek óta nem volt ilyen hideg az országban, ám a hajléktalanszállók nincsenek tele. Vannak bárok, amelyek nappali melegedőként üzemelnek, sok helyen viszont "lerabolják" a jótékonyságból kirakott kabátokat. A körmendi menekültek a plébánián húzzák ki a mínuszokat, sátraik ugyanis a hóban állnak.

hvg.hu Világ

Hideg? Ezeken a helyeken -25 fokban grillpartit rendeznek

Összeszedtünk pár helyet a Földön, ahol a nálunk aggódva várt mínusz 20-25 fokokra enyhülésként tekintenek, és kimennek kertészkedni. Vagy állatkertbe. Van olyan hely, ahol -46 fokban még van tanítás. Ezek a világ leghidegebb települései.

MTI Időjárás

Megdőlt a hidegrekord a fővárosban

1984-ben utoljára ehhez hasonló hideg április 28-án. De ma még annál is hidegebb volt a János-hegyen: mínusz 0,7 fok. A folytatásban sem lesz sokkal melegebb.

hvg.hu Instant tudomány

Megdőlt az európai hidegrekord -50,6 fokkal – térkép

December 4-én reggelre az oroszországi Nyenyecföld egyes részein -50 fok alá zuhant a hőmérséklet, ami az év ezen időszakában olyannyira rendkívüli, hogy Hoseda Hard meteorológiai állomásán több, mint 7 fokkal dőlt meg a napi, negatív értelemben vett csúcs, ezzel pedig új európai hidegrekord is született -50,6 fokkal – jelentette az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

hvg.hu Itthon

Egy magyar falu, ahol a kánikulában is elkel a pulóver

Nyáron fagyközeli szintre süllyed a hőmérséklet, télen gyakori a mínusz 25-30 fok. Bár nem Zabar tartja a mindenkori negatív hőmérsékleti rekordot, ezen a nógrádi településen alig terem meg valami a folyamatos hideg miatt. Augusztus közepén a lakosok megint elővették a szekrényből a meleg ruhát.

hvg.hu Időjárás

Megdőlt a hidegrekord, öt fok sem volt Nógrádban

Ma reggelre a száraz, derült éjszakának köszönhetően a Nógrád megyei Zabaron az elsődleges adatok alapján 4,9 fokig csökkent a hőmérséklet, ezzel megdőlt az ezen a napon érvényes legalacsonyabb hőmérséklet rekordja.

MTI Világ

Megdőlt a thai hidegrekord: 15 fok volt

Hidegrekord dőlt meg csütörtökön Thaiföldön: a fővárosban, Bangkokban 15,6 Celsius-fokra süllyedt a hőmérséklet, ami szokatlanul hidegnek számít a térségben.

hvg.hu/MTI Nagyítás

Fotó: még a narancsfán is jégcsap lóg

Jégcsapok lógnak a villanyvezetékekről Dunwoodyban, és a narancsfákról Invernessben. Az Egyesült Államok keleti területei felett uralkodó sarkvidéki légörvény történelmi hidegrekordokat döntött meg az elmúlt négy napban.

MTI Világ

Már 21 halottja van az ítéletidőnek, hólapátolók estek össze holtan Amerikában

Összességében negyvenkilenc amerikai nagyvárosban dőltek meg az eddigi hidegrekordok. Heten az északi Illinois-ban és hatan Indiana államban haltak meg. A halálos áldozatok közül sokan hajléktalanok voltak, akik nem voltak hajlandóak vagy nem tudtak hajléktalanszállásokra menni. Öten hólapátolás közben estek össze holtan.

1 2 3
A címlapról ajánljuk