hvg.hu Vállalkozás

Brutálisan rossz éve volt a CBA-nak

Nem segítenek a jó kormányzati kapcsolatok, a vásárlók egyre inkább elpártolnak a CBA-tól, a kisboltok helyett pedig inkább a diszkontokat választják – derül ki a cégek éves beszámolóiból.

hvg.hu Vállalkozás

Multinyúzás: a hazai kisboltok húzzák a rövidebbet?

Könnyen kikerülhetőnek tűnik a nagyáruházak számára kötelezően előírt létszám felvétele. Úgy fest ugyanis, hogy a multinyúzó csomagban van/lesz(?) olyan lehetőség, aminek alapján pénzzel is meg lehet váltani a létszám bővítését. Ez sem kevés, de mégis olcsóbbnak tűnik, mint akár csak minimálbéren alkalmazni új dolgozókat. A "megoldás" azonban jó pár kérdést is felvet, amikre egyelőre nem lehet tudni a választ.

hvg.hu/MTI Gazdaság

Nagyhalat fogott a Tesco

Nagybevásárlásba fogott a Tesco Nagy-Britanniában, felvásárolja a Budgens és Londis kiskereskedelmi láncok tulajdonosát, az élelmiszer nagykereskedő Booker Groupot.

hvg.hu Gazdaság

Hiperek elleni "magyarkodásba" kezd Románia

Aminek nem lett túl jó vége Magyarországon – jelesül: két uniós bírság lett a vége a kormány hiperek elleni kuruckodásának –, abba Románia most kezd bele. Legalábbis ez látszik körvonalazódni abból a hatályba léptetett új törvényből, mely az ottani hipermarketeket többségében helyi termékek forgalmazására kötelezi.

1 2 3 4 5 6 7

A címlapról ajánljuk