hvg.hu Tech

Zuckerberg: A Facebookon elfér a holokauszttagadás

A közösségi oldal első embere szerint az emberek többsége nem szándékosan ferdít el történelmi tényeket, így ezen gondolatokat nem tilthatják le, és nem söpörhetik ki a Facebook felületéről.

hvg.hu Itthon

Pénzbüntetést kapott a holokauszttagadó, de folytatódik az ügye

A férfi a vád szerint az egyik közösségi oldalon megosztott cikkhez írt hozzászólásával a nemzetiszocialista rendszer bűneit nyilvánosan kétségbe vonta. A bíróság pénzbüntetésre ítélte; az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabása végett fellebbezett.

MTI / hvg.hu Itthon

Vihetik a német hatóságok a Sopronban elkapott neonácit

Horst Mahlernek év elején újra börtönbe kellett vonulnia Németországban, hogy letöltse a holokauszttagadásért kiszabott büntetésének fennmaradó részét. Végül május 15-én Sopronban kapták el a rendőrök.

MTI/hvg.hu Itthon

Átadási letartóztatásba helyezték a menedéket kérő német neonácit

A holokauszttagadásért elítélt Horst Mahler nem fellebbezett, de ellene van az átadásnak, politikai menekültnek tekinti magát. A bíróság megígérte, az elhelyezésnél figyelembe veszik, hogy csak kerekesszékkel tud közlekedni. Mielőtt átadják a németeknek, a magyar fél még jobban meg akarja ismerni Horst Mahler ügyét.

hvg.hu Tech

Megtörtént-e a holokauszt? Furcsa találatokat ad a Google

A külföldi sajtóban hívták fel rá a figyelmet, hogy ha valaki angol nyelven érdeklődik a Google keresőjében a holokauszt megtörténtéről, első körben a minden valamirevaló körben történelmi tényként kezelt esemény kétségbevonásával szembesül. Magyarul sem sokkal jobb a helyzet. Ez lenne a legújabb “kurvagate”?

1 2 3 4 5

A címlapról ajánljuk