Gyarmathy Éva Élet+Stílus

Gyarmathy Éva: Jobb nem félni

Az Emmi honvédelmi intézkedési terv kidolgozására szólította fel az iskolákat, óvodákat. Ezt az adminisztratív terhet azért kapják a nyakukba a pedagógusok, hogy növekedhessen a félelem. Vélemény.

Nagy Gergő – Sárvári Marcell Gazdaság

Vlagyimir Putyin tényleg térdre zuhant?

Oroszország rohamtempóban fejleszti hadseregét, folyamatosan az európai NATO-tagállamok környékén járőröznek gépei. A védelmi szektorba öntött pénzek rohamos emelkedésének ugyanakkor az orosz gazdaság lassulása, a kőolaj árának zuhanása gátat szabhat. Vlagyimir Putyinék most felrakták a csizmát az asztalra, ami inkább a gyengeség jele lehet. Oroszország nincs jó helyzetben.

MTI Itthon

Jó lesz majd honvédnek lenni Hende szerint

A honvédelem területén hosszas egyeztetés után hamarosan elindul az új életpályamodell, ami méltóbb javadalmazást is jelent - mondta a honvédelmi miniszter szombaton Veszprémben, a Szentháromság téren rendezett altisztavató ünnepségen.

MTI Világ

Hendének már a második állítását cáfolták meg ma

A horvát nemzetvédelmi minisztérium közölte, hogy a magyar honvédelmi miniszter kijelentésével ellentétben nem kérték Magyarország segítségét a légtér védelmében. Korábban a Vadai Ágnes elleni vádemelésről beszélt Hende Csaba, ezt az ügyészség cáfolta.

MTI Világ

A fél Balkán légierő nélkül van

A volt jugoszláv tagköztársaságok többségének nincs légvédelme, csupán Szerbia és Horvátország rendelkezik légierővel - közölte vasárnapi számában a Vecernje Novosti című belgrádi napilap.

hvg.hu Világ

Orbán: "Nemzeti érdekeinkből is fejleszteni kell a hadsereget"

Orbán Viktor Anders Fogh Rasmussen NATO-főtitkárral folytatott "izgalmas beszélgetést". Rasmussen örült, hogy Magyarország nem csökkenti tovább a védekezésre szánt költségeket, és megköszönte az ország elkötelezettségét a NATO mellett. Magyarország megerősítette Afganisztánra vonatkozó kötelezettségeit.

MTI Itthon

Hende: 2016-tól korszerűsíthetik a hadsereget

Van néhány olyan fejlesztés, amely nem tűr halasztást, de a korszerűsítés nagy részére 2016-tól, a szaktárca növekvő költségvetéséből lesz lehetőség – mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter a Magyar Nemzetnek.

1 2 3

A címlapról ajánljuk